Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

phoebess 

všechny recenze uživatele

Simon Baker a jeho úsměv mě dostali hned během prvního dílu na lopatky, takže bylo jasné, že se budu dívat i nadále. Jen je škoda, že za jeho policejní partnerku nezvolili někoho jiného, Robin Tunney a ty její ksichty mě už víte co :) Dějová linka kolem Red Johna se táhne jak nudle, což ji ubírá na zajímavosti, a objevuje se snad jenom v době, kdy scénáristé nemají nápady na nějaké jiné případy (???) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že prvé diely tohto seriálu som sledoval s očami na stopkách, ale postupom času už mi tie krvavé prípady a vraždy trošku zovšedneli a neortodoxné vyšetrovacie metódy šarmantného pána konzultanta tiež. Pravidelné večerné vysielanie by som asi rýchlo odpískal, avšak pre občasné popoludňajšie posedenie pred obrazovkou je Mentalista vcelku únosný. Tu je to celkom ťažko aj hodnotiť. Niektoré diely sú až moc prehnané, ale niektoré ma zase zaujali. Seriál som sledoval hlavne vďaka skvelej Robin Tunney. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Je až k neuvereniu koľko seriálov z detektívneho, policajného a nemocničného prostredia s tajomnými podtextami vedia Američania vyrobiť a skoro všetky pre mňa stoja za nič. Ja sa pri nich nebavím a ani tento mysteriózny a diskutabilný seriál ma nazaujal, nepobavil, nudil a skončilo to prepnutím kanálu. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Od te doby, co skoncil Columbo, mi tu chybel detektiv, ktery je vic vtipny nez vazny, nikdy nenosi pistoli a vsechny zlocince prechytraci...a ejhle tu se zjevil...hraje ho sympatak Baker a ma i vyborne vedlejsi postavy detektivu...obzvlast ve druhe serii se poradne rozjede, ta je mnohem lepsi nez prvni...pro me dustojny nastupce, takovy Columbo II. a minimalne 4 hvezdicky. Musim jednu strhnout za nektere slabsi zapletky, ale dily kolem Red Johna jsou za 5. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Mentalista je hrozná hovadina o jednom nazrzlým kokotovi. Viděl jsem asi dva až tři díly a stálo mě to mnoho sil. Najít takovou sračku není vůbec jednoduché. Možná kdbyby v hlavní roli byl nějaký sympaťák, tak by se moje hodnocení mohlo diametrálně lišit. Ale to jsou samá kdyby a ty neplatí na CSFD.cz a ani v životě. Ty sračky, které vypouští z úst snad ani nepotřebují další komentář. Možná kdbybych měl o IQ méně, tak bych byl býval nadšen. Takhle to bude odpádek. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Na začátku epizody je ostrov nazván San Felix. Takový ostrov se však u kalifornského pobřeží nikde nenachází. Ve skutečnosti se jedná o ostrov Santa Cruz Island, nacházející se cca 40 km od Malibu. (kubstvi)
  • Simon Baker (Patrick Jane) je australské národnosti, a proto musel v seriálu napodobovat americký přízvuk. Občas mu však nějaké slovíčko ujede, a to zejména ve slovech typu "our" nebo "hour". V seriálu však není jediný, jelikož stejný problém má i Owain Yeoman (Wayne Rigsby), který je původem Welšan. V jedné epizodě dokonce jeho postava mluvila irským přízvukem, což je pro něj paradoxně přirozenější. (Scelleton)
  • Ve stejném hotelu, kam policisté odvezou oběť požáru za manželkou a dcerou, se natáčel seriál Jmenuju se Earl (od r. 2005). (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno