Reklama

Reklama

Námořní vyšetřovací služba

(seriál)
  • USA NCIS: Naval Criminal Investigative Service (více)
Trailer
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2003–2024), 336 h 43 min (Minutáž: 40–87 min)

Hrají:

Sean Murray, Mark Harmon, David McCallum, Brian Dietzen, Pauley Perrette, Rocky Carroll, Michael Weatherly, Cote de Pablo, Emily Wickersham (více)
(další profese)

Série(21) / Epizody(466)

Obsahy(1)

Tým zvláštních agentů, kteří operují mimo vojenské velení, musí vyšetřit každý zločin, který má něco společného s námořními silami, bez ohledu na to, jakou hodnost mají podezřelí. Vede je zvláštní agent Leroy Jethro Gibbs, který vedle racionálních úvah vždy dá i na své instinkty... (TV Prima)

Recenze uživatele Greg25 k tomuto seriálu (1)

Námořní vyšetřovací služba (2003) 

Já vím není to ideální, ale díky vtipu a senzačně vykresleným postavám je to seriál, které jemu podobné nechává za sebou. Má totiž svůj vlastní šmrnc a styl. Díky čemuž to nejsou jen příběhy z kriminálních archů vyšetřovacích služeb. Na druhou stranu čím dál seriál jde, musíte si zvyknout na lehce se zvyšující americkou nacionální vložku. Ale stále v snesitelné míře. 90% Dodatek z 24.9.2014: Obavy, že s odchodem Cote de Pablo alias Zivy Davidové, půjde seriál kvalitativně dolů se nepotvrdily. Ale spíš se ukázalo, že seriál má svojí zlatou éru už za sebou (nepřekonaný vrchol přišel od druhé do šesté série). Seriál sice ustál odchod jedné z hlavních (a skvělých) postav, ale nutno podotknout, že jeho vrchol už se nevrátí (ten náboj a ta energie z toho už nikdy sálat nebude; na druhou stranu největší krizi má už seriál zřejmě také za sebou, a to v 8. sérii, kdy tvůrci řešili otázky "co s tím? jak to oživit? trochu nakopnout?" a výsledek byl na facku, ale v deváté sérii se už zase srovnali). Už desátá série naznačila, že kvalita jde mírně dolů, nejde přitom tolik o případy, jako spíš o okoukanosti prostředí, postav a celé struktury seriálu. Díky (v rámci daného žánru) vysoké kvalitě dialogů a skvělým postavám i hercům, ale NCIS stále zůstává nejlepším moderním (ale zároveň klasickým) kriminálním seriálem současnosti s epizodickou strukturou. A jak je vidět tenhle status seriálu jen tak někdo nevezme. ()

Související novinky

Reklama

Reklama