Reklama

Reklama

Námořní vyšetřovací služba

(seriál)
  • USA NCIS: Naval Criminal Investigative Service (více)
Trailer
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2003–2024), 336 h 43 min (Minutáž: 40–87 min)

Hrají:

Sean Murray, Mark Harmon, David McCallum, Brian Dietzen, Pauley Perrette, Rocky Carroll, Michael Weatherly, Cote de Pablo, Emily Wickersham (více)
(další profese)

Série(21) / Epizody(466)

Obsahy(1)

Tým zvláštních agentů, kteří operují mimo vojenské velení, musí vyšetřit každý zločin, který má něco společného s námořními silami, bez ohledu na to, jakou hodnost mají podezřelí. Vede je zvláštní agent Leroy Jethro Gibbs, který vedle racionálních úvah vždy dá i na své instinkty... (TV Prima)

Videa (254)

Trailer

Recenze (314)

anderson 

všechny recenze uživatele

V USA sa NCIS aj CSI vysielajú na CBS, napriek tomu sú si jasnými konkurentmi. BELLISARIO po (úspešnej) stupidite s názvom JAG ale pochopil, že iba ako lacnejší epigón BRUCKHEIMEROVHO opusu príliš nezaboduje. Vrátil sa teda do rokov 80-tych (kedy stvoril MAGNUM a AIRWOLF) a vytvoril "hláškujúcich" vyšetrovateľov, ktorým idú (často dosť absurdné) prípady takpovediac od ruky. "Doťahovanie sa" medzi DiNozzom a Kate či McGeem skrátka nemá chybu a často pripomína legendárne dialógy medzi DEMPSEYM a MAKEPEACOVOU. No a MARK HARMON so svojím až britsky suchým prejavom je už len špičkou zábavného ľadovca. Vrcholne nesympatická mi je iba laborantka ABBY ktorej výkon sa nedá označiť inak ako omyl. Technická poznámka: Keďže som NCIS neveril, kašľal som aj na jeho premiéru na HALLMARKU a neviem teda ohodnotiť kvalitu českého dabingu. Ten slovenský (vyrobený MARKÍZOU) je ale špičkový. (25.4.2006) ----- Tak som zhliadol 2 inkriminované epizódy z JAG-u (konkrétne sa jedná o ICE QUEEN a MELTDOWN z VIII. série) a musím povedať, že som rád, že som ich nevidel ako prvé. Sú totiž dosť biedne a dejovo príliš roztrieštené (navyše v nich MARKÍZA použila iných dabérov, čo je des a bes). No a dabing na HALLMARKU ? Tak to je odpornosť sama o sebe, ktorá robí z NCIS (v spojení s tými čiernobielymi flashbackami "budúcnosti") akúsi telenovelu bez štipky humoru. MARKa HARMONa totiž majstrovsky nadaboval už JIŘÍ BARTOŠKA v CHICAGO HOPE a LUDĚK ČTVRTLÍK nemá šancu mu konkurovať. - Ale ako vidím u užívateľa bundaboya, tá moja poznámka sa vzťahuje na práve začatú tretiu sériu ktorú som tiež včera videl. Bohužiaľ. (27.6.2006) ----- ČESKÁ FREE-TV PREMIÉRA: NOVA (prebrala verziu z HALLMARKu) = 21.2.2007 (21.2.2007) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl něco tak nudného. Přitom má jít vlastně o seriálové kriminální drama... ovšem drama se koná maximálně tak ve chvíli, kdy něco emo-školačka zkoumá pod mikroskopem a chrlí jedno "moudro" za druhým, jako by se jí v mozku otevřel Ottův naučný slovník. Asi seriál pro vojenské nadšence a ty, co milovali JAG. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Já vím není to ideální, ale díky vtipu a senzačně vykresleným postavám je to seriál, které jemu podobné nechává za sebou. Má totiž svůj vlastní šmrnc a styl. Díky čemuž to nejsou jen příběhy z kriminálních archů vyšetřovacích služeb. Na druhou stranu čím dál seriál jde, musíte si zvyknout na lehce se zvyšující americkou nacionální vložku. Ale stále v snesitelné míře. 90% Dodatek z 24.9.2014: Obavy, že s odchodem Cote de Pablo alias Zivy Davidové, půjde seriál kvalitativně dolů se nepotvrdily. Ale spíš se ukázalo, že seriál má svojí zlatou éru už za sebou (nepřekonaný vrchol přišel od druhé do šesté série). Seriál sice ustál odchod jedné z hlavních (a skvělých) postav, ale nutno podotknout, že jeho vrchol už se nevrátí (ten náboj a ta energie z toho už nikdy sálat nebude; na druhou stranu největší krizi má už seriál zřejmě také za sebou, a to v 8. sérii, kdy tvůrci řešili otázky "co s tím? jak to oživit? trochu nakopnout?" a výsledek byl na facku, ale v deváté sérii se už zase srovnali). Už desátá série naznačila, že kvalita jde mírně dolů, nejde přitom tolik o případy, jako spíš o okoukanosti prostředí, postav a celé struktury seriálu. Díky (v rámci daného žánru) vysoké kvalitě dialogů a skvělým postavám i hercům, ale NCIS stále zůstává nejlepším moderním (ale zároveň klasickým) kriminálním seriálem současnosti s epizodickou strukturou. A jak je vidět tenhle status seriálu jen tak někdo nevezme. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Bratříček bruckheimerovských CSI je opravdu jedinečným seriálem, který si mně získal prvním dílem. Prvních pár dílu jsem v televizi neviděl kvůli tomu, že jsem slyšel, že přichází nový JAG, takže jsem zaklapnul uši a neslyšel. Ovšem s JAG to nemá vůbec nic společného, kromě producenta. Mark Harmon je dokonalým Gibbsem, tak tvrdého, ale na druhou stranu skvělého člověka (postavu) neviděl. Celý tým se dokonale doplňuje, ať už konzervativní Kate, nebo proutníkem DiNozzem. Třetí serii se změnil trošku dabing, což je škoda, ale zvykl jsem si a přišla Cote De Pablo, ze začátku jsem ji nemohl vystát, ale dneska bych to bez ní nevydržel, je o dost jiná než Kate, snad i lepší. Nevím, tohle nemám právo hodnotit, ale rozhodně to serialu neubralo, naopak, posunulo spíš jiným směrem. Dávám plný počet také proto, že veškeré díly nepostrádaji akci, dynamiku, skvělé hlášky a logiku. Rozhodně jeden z nejlepších krimi seriálů za poslední léta. Jen mám jednu výhradu, časem se Gibbs trochu omrzí svým jednotvárným chováním. U mně se to projevilo někdy v půlce třetí serie. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Dostane-li se člověk do rukou doktorům, sestrám a osobám v bílém, modrém a zeleném celkově, musí počítat s lecčím včetně toho, že bude brutálně buzen v nekřesťanskou hodinu a podrobován nepříjemným procedurám, že bude trávit valnou část dne zasmušilým posuzováním stavu stropu nemocničního pokoje a že schytá spolustonající propadlou televizním seriálům. Kdyby mi předtím někdo dal vybrat nejhorší z oněch možností, bez rozmýšlení bych zvolila tu třetí. Jenže člověk míní a Leroy Jethro Gibbs mu dá pár facek a uvede nějaké to pravidlo, z kterého jasně vyplývá, ať radši nemíní vůbec. Poté, co mě den co den obšťastňovali svou přítomností zamlklí doktoři, kteří mě burcovali dlouho před svítáním a zabodávali do mě za účelem mně neznámým jehly, aby se pak vytratili stejně záhadně, jako se objevili, a nutili mě se vztekat, že vyloženě zbožňuju chlapy, kteří se zčistajasna objeví a beze slova mě opíchají, načež se vytratí a já už je nikdy v životě nevidím, jsem byla vděčná jako zatoulaný pes za kus žvance za chlapa, který byl ochotný zdržet se hodinu, pobavit mě, zpohlavkovat podřízené a být sympaťák se sarkastickým smyslem pro humor a interasantně postříbřenou kšticí. Další členové ansámblu a zápletky též velice fajn, takže nevidím důvod, proč k té padesátce na americké vlajce tentokrát nepřihodit dalších pět hvězd. ()

Galerie (3 453)

Zajímavosti (528)

  • Natočení jedné epizody trvá přibližně 8 dní. (Wajinek)

Související novinky

Reklama

Reklama