Reklama

Reklama

Kriminálka New York

(seriál)
  • USA CSI: NY (více)
všechny plakáty
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2004–2013), 137 h 35 min (Minutáž: 39–42 min)

Hrají:

Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Carmine Giovinazzo, Vanessa Ferlito, Eddie Cahill, Anna Belknap, Hill Harper, Holly Valance, Daniella Alonso (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(197)

Obsahy(1)

CSI: New York je kriminální seriál, který vznikl oddělením od seriálu CSI: Miami. Jeho tvůrci navíc hledali inspiraci také v dramatickém seriálu Crime Scene Investigation o soudních vyšetřovatelích v New Yorku, kteří v boji se zločinem využívají nejmodernější techniku. Producentem seriálu CSI: New York je Alliance Atlantis Communictions Inc. a CBS Productions ve spolupráci s Jerry Bruckheimer Television. Americká síť CBS uvedla tento seriál v USA loni v září a ačkoliv se v téže době vysílala řada dalších seriálů, tento si získal pozornost více než 14,5 milionů diváků týdně a stal se pro CBS seriálem číslo jedna.

Detektiv Mack Mac Taylor (Gary Sinise) věří, že všechno spolu nějak souvisí a že každý má svůj skrytý příběh. On i jeho parťačka Stella Bonasera (Melina Kanakaredesová) jsou svou prací doslova posedlí, a díky tomu stojí v čele týmu expertů ve velkoměstě, které nikdy nespí. Do týmu dále patří Danny Messer (Carmine Giovinazzo), který se narodil v Brooklynu, nic ho nerozhází a vždy má po ruce nějakou tu historku o příbuzenstvu, a uzavřený doktor Sheldon Hawkes (Hill Harper), který se po traumatizující smrti dvou pacientů vzdal dráhy chirurga a pracuje jako koroner. Dvojici doplňuje popudlivý detektiv Don Flack (Eddie Cahill), inteligentní muž s pozoruhodným instinktem a nedostatkem trpělivosti pro potenciální podezřelé. Mimo tým pak stojí bystrá a půvabná vyšetřovatelka Aiden Burnová (Vanessa Ferlitová), která se dokáže přizpůsobit jakékoliv situaci. Detektivové v New Yorku mají možná jiné problémy než jejich kolegové v Miami či Las Vegas, ale vede je stejně neochvějné odhodlání bránit šíření zločinu. Tito schopní lidé znají New York v jiném světle než jeho ostatní obyvatelé a hledají důkazy, které se postupně skládají v celek, a nakonec poskytnou klíč k rozluštění složitých případů, jež tým řeší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (220)

Dino13 

všechny recenze uživatele

Přestože se kriminálky staly běžným programem večerů všedních dnů, čímž jejich hodnota klesla, z každé jsem se na pár dílů koukl. Mé pořadí skončilo následovně: 1.) Las Vegas, 2.) Miami, 3.) New York. New York - město, od kterého jsem v kriminálce měl největší očekávání, tak nejvíc zklamalo. Možná prostředí, možná atmosféra, možná lidi, možná zcela jiné a rozdílné pojetí od ostatních kriminálek, kde mají všechny ty čupr techniky a nástroje. Každý si musí udělat svůj obrázek, to je jasné, ale mě tato kriminálka brala nejmíň, přestože v ní hraje Gary Sinise. 67% ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

řekla bych že díly jsou různé kvality ale pořád kvalita rapidně nekolísá. Stále koukatelné. Hodně důležité jak vám sednou hlavní postavy. Nejsou užasňáci jako superhrdinové ale zase nejsou protivní. Většina celkem sympaťáci. To dělá hodně. Lidská zvědavost je ukojena v touze vidět kriminalistům pod ruce. Vědecká stránka vyšetřování je poutavá. ()

jiziczek 

všechny recenze uživatele

Vždyť je to pořád to samý! Do kolika měst se tenhle seriál ještě přesune? Ale nutno říct, že pořád jde o kvalitní tvorbu. ()

Johnner 

všechny recenze uživatele

Chyby z Miami opraveny, ale bleskově nahrazeny jinými. Postavy jsou tentokrát povedené a díly již nepřipomínají lekce občanské nauky. Bravo. Na druhou stranu šla kvalita příběhů hodně k zemi. Pokud Miami ještě nebyla odkladiště blbých nápadů z Las Vegas, tohle už je místy hotová žumpa. Klasický díl vypadá tak, že se vyšetřovatelé na něčem hrozně zaseknou, už to vypadá opravdu blbě, a tak se vrátí na místo činu, kde úplnou náhodou najdou na koberci vlas, který původně přehlédli a který pomůže usvědčit, což je ten, který z počátku vypadá nejvíc nevinně. Hrozná šablona. Krom toho se zde už naplno projevuje syndrom rentgenového zraku, který je jádrem kritiky hlavních odpůrců trojsérie CSI. ()

Priest 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru nejlepší kriminálka, která zatím existuje. Přijde mi hodně promyšlená a docela dost mi vyhovuje Gary Sinise :) ()

naytsirk 

všechny recenze uživatele

Je to sice mnohem lepší než CSI Miami (co není), ale na Las Vegas a Grissoma to prostě nemá. Promiň Macu, Stello, Danny a ostatní… ()

Pharao20 

všechny recenze uživatele

Ďalšia odroda CSI seriálov, to isté čo v Miami a Las Vegas iba iné prostredie a obsadenie.ale to nevadí mne tieto oddychové seriály vyhovujú...hlavni hrdinovia su v New Yorku asi najsympatickejší ()

migl 

všechny recenze uživatele

Všetky tieto CSI:NY,LA... sú na jedno kopyto. Berú sa ako celok príliš vážne a dôležito,no v skutočnosti je to trapné a nudné. Pre mňa stráta času. Jedna* pre Garyho Sinisa ()

reccal 

všechny recenze uživatele

I potřetí se na to překvapivě dá koukat, ale tak jedním okem při cvičení nebo vaření. Stokrát viděné, stokrát řešené, pouze se liší v detailech. Jenže je tu Gary Sinise, což je hvězda nahoru:) ()

mcamino 

všechny recenze uživatele

A znovu to samé, i když už mě to tolik netáhlo, je to stejné jako oba starší bratři a tak dám stejné hodnocení. ()

romero24 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka jsou CSI, hezká věc, ale od kriminálek čekám realitu. Tyhle laboratorní krysy musejí v očích jednoduších lidí degradovat policii v čr na dno. :/ ()

r3musko 

všechny recenze uživatele

Tak, na začiatku som mal isté obavy z jej kvality. Ale našťastie som sa milo prekvapil. Riešenie prípadov je rovnako zaujímavé ako v LV. Narozdiel odnej, tu je menej tých digitálnych efektov a viac sa tu spolieha na drsnú reálnu kameru. Z technickej stránky rovnako kvalitné ako LV, ale po tej hereckej sa nemôžu rovnať. Nuž čo. Originál je predsa len jeden. ()

bax 

všechny recenze uživatele

Oveľa lepšie ako Miami, ale priemerné a ničím nové či zaujímavé. Len ďalší klon skvelého, úspešného a originálneho Las Vegas. V jednom rozhovore s tvorcom seriálu som čítal, že jeho snom je, aby každé väčšie americké mesto malo vlastný klon tejto televíznej série. Ja len dúfam, že si nepôjde tvrdo za ním a nebudeme svedkami zrodu nového vyšetrovacieho týmu v inom meste. ()

majklfly 

všechny recenze uživatele

Ať žijou moderní technologické postupy a s tím spojené odborné názvy. Dává to pocitu profesionality a vzhledem k tomu, že to vždy vede i k zatčení, tak nejen pocitu. A pokud vyjdou z úct Vanessy, pak už si víc asi ani nemůžu přát. Příjemná kriminálk, ale to je asi tak vše, co k ní dokážu říct. Bez problému si u ní odpoledne zdřímnu a odpočinu na večerní přípravu do školy. Nijak geniální hlavni postavy, ani super herecké výkony. Zloduši jsou obyčejní lidé, které vedou jejich pohnutky k nějakým šílenostem a jsou mi od srdce ukradení... ()

Související novinky

Hvězdy na Olympu

Hvězdy na Olympu

28.03.2009

Chris Columbus nekecal, když tvrdil, že svou fantasy Percy Jackson and the Lightning Thief hodlá vyzdobit áčkovými jmény. Adaptace bestselleru Ricka Riordana o americkém chlapci, který je ve… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Connor se paktuje s policií

Connor se paktuje s policií

04.09.2006

Představitel rebelujícího spratka Johna Connora, jenž má jednou spasit svět a vytáhnout do boje o záchranu Země proti strojům, si zanedlouho odbyde svůj televizní debut. Stane se tak ve čtvrté… (více)

Reklama

Reklama