Reklama

Reklama

Kriminálka New York

(seriál)
  • USA CSI: NY (více)
všechny plakáty
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2004–2013), 137 h 35 min (Minutáž: 39–42 min)

Hrají:

Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Carmine Giovinazzo, Vanessa Ferlito, Eddie Cahill, Anna Belknap, Hill Harper, Holly Valance, Daniella Alonso (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(197)

Obsahy(1)

CSI: New York je kriminální seriál, který vznikl oddělením od seriálu CSI: Miami. Jeho tvůrci navíc hledali inspiraci také v dramatickém seriálu Crime Scene Investigation o soudních vyšetřovatelích v New Yorku, kteří v boji se zločinem využívají nejmodernější techniku. Producentem seriálu CSI: New York je Alliance Atlantis Communictions Inc. a CBS Productions ve spolupráci s Jerry Bruckheimer Television. Americká síť CBS uvedla tento seriál v USA loni v září a ačkoliv se v téže době vysílala řada dalších seriálů, tento si získal pozornost více než 14,5 milionů diváků týdně a stal se pro CBS seriálem číslo jedna.

Detektiv Mack Mac Taylor (Gary Sinise) věří, že všechno spolu nějak souvisí a že každý má svůj skrytý příběh. On i jeho parťačka Stella Bonasera (Melina Kanakaredesová) jsou svou prací doslova posedlí, a díky tomu stojí v čele týmu expertů ve velkoměstě, které nikdy nespí. Do týmu dále patří Danny Messer (Carmine Giovinazzo), který se narodil v Brooklynu, nic ho nerozhází a vždy má po ruce nějakou tu historku o příbuzenstvu, a uzavřený doktor Sheldon Hawkes (Hill Harper), který se po traumatizující smrti dvou pacientů vzdal dráhy chirurga a pracuje jako koroner. Dvojici doplňuje popudlivý detektiv Don Flack (Eddie Cahill), inteligentní muž s pozoruhodným instinktem a nedostatkem trpělivosti pro potenciální podezřelé. Mimo tým pak stojí bystrá a půvabná vyšetřovatelka Aiden Burnová (Vanessa Ferlitová), která se dokáže přizpůsobit jakékoliv situaci. Detektivové v New Yorku mají možná jiné problémy než jejich kolegové v Miami či Las Vegas, ale vede je stejně neochvějné odhodlání bránit šíření zločinu. Tito schopní lidé znají New York v jiném světle než jeho ostatní obyvatelé a hledají důkazy, které se postupně skládají v celek, a nakonec poskytnou klíč k rozluštění složitých případů, jež tým řeší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (220)

Mephisto 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně příjemné překvapení - po naprosto zoufalé CSI: Miami konečně vznikl solidní spin-off CSI: Las Vegas. Jako největší pozitiva vidím výrazně temnější atmosféru a v neokoukané kulisy NYC. Na Williama L. Petersena (Gil Grissom) sice nikdo nemá, ale Gary Sinise v roli detektiva Mac Taylora je jen o trochu horší. ()

markettka 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu nejsympatištější kriminálka (včetně herců:) Gary Sinise je 100x lepší než David Caruso se svou věčně nakloněnou hlavou:-D Nebudu hodnotit, jak moc je jejich vyšetřovální podobné tomu skutečnému, ale CSI NY mě baví a to je důležitý:) ()

Toumyk 

všechny recenze uživatele

Nechápu k čemu se to Gary Sinise propůjčil...není to tak zlé jako Miami, ale zároveň to není tak dobré jako Las Vegas. ()

m.zales 

všechny recenze uživatele

Kriminálka New York je sice trošku slabším odvarem své sestry Las Vegas, nicméně je stále v mém žebříčku nejlepších kriminálních seriálů... ()

Reiner 

všechny recenze uživatele

Na jedno brdo. Ale dá se to. Nečekejte realitu, ale spíše superpoldy jako v ostatních podobných seriálech. Tato verze je mi ale příjemnější, než Miami :) Takže ...nudit se nebudete, nicméně bude vás štvát a nebudete chápat, jak je možné, že je v USA tolik zločinu, když mají vyšetřovatelé za týden (max.) po případu :D ;) ()

a0001 odpad!

všechny recenze uživatele

Z rekta obete sme vytiahli zvyšky sviečkovej omáčky, ktorá chutí presne tak ako tá ktorú varíte, v čase smrti ešte nestihla obeť všetky knedle stráviť. Ste vrah! Áno som, nezniesol som pohľad na to ako Jeniffer mlaská to úžasné mäso ktoré som pripravil. ..Typický priebeh jednotlivých častí... ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor - spoilery. U seriálů se člověk musí zdržet, aby mohl objektivně hodnotit. A myslím, že CSI New York si zaslouží tenhle čas na rozmyšlenou. Málokterý seriál má totiž kvalitativně vzestupnou tendenci. Pravda - holografické zobrazení mrtvoly, extrémně rychlé převedení videa na USB... Však to je už doménou každé kriminálky. Ale New York má v sobě krom temnoty a více akce i jistou dávku originality a mnohem více lidskosti, nežli je to třeba u Miami. Především pak 5. řada občas nese dost silné příběhy (například epizoda 20 - Prey, 22 - Yahrzeit...). Mimochodem - jeden z komentářů tady napadá herce Garyho Sinise coby loudala z béčkových filmů. By mě zajímalo, jestli tam řadíte i Forest Gump, Apollo 13, Výkupné... Za mě jednoznačně nejlepší krominálka (i když je to otázka vkusu) a po dlouhé době i fakt dost dobrý seriál. A nemálo za to může výborná hudba - tedy hlavně v posledních sériích. ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Ehm... priznám sa, že som nevidel veľa častí, tu sú však dôvody prečo: Áno, uznávam, určite existujú prístroje, ktoré kriminalisti používajú a bežný človek o nich nemá ani poňatia, ale keď technická nereálnosť toho, čo sa odohráva na oddelení, kde pracuje detektív Mac Taylor presiahne určitú hranicu, nie som ďalej schopný to pozerať. Ako príklad uvediem situácie, keď neveľmi kvalitný záber z priemyselnej kamery v CSI zväčšia a zrazu je temer kvalitnejší ako naživo. Lenže technika na oddelení je taká dokonalá, že navyše (röntgenom alebo ja neviem už čím) získajú detailný obrázok predmetu, čo skrýva podozrivý v rukáve kabátu. Ak by to nestačilo, v inom diele prípad z veľkej časti naši geniálni detektívi vyriešia skúmaním komára, ktorý bol na mieste činu v čase vraždy. Zdá sa to ako sci-fi? No, to je asi New York... Možno by som bol ochotný to akceptovať, to by sa však všetci pri týchto všetkých nezmysloch nesmeli tváriť smrteľne vážne v štýle: "presne takto to funguje v praxi". ()

ArMinO 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi nový systém vyšetrovania, ktorý v seriály berú aj zo skutočných vyšetrovaní. Je tam premyslená technika, dej, proste CSI. Škoda, že si Melina Kanakaredes vypýtala viac. To je naozaj veľká škoda. 89% ()

KatkaMach 

všechny recenze uživatele

První série je jednoznačně trošku divná. Ale člověk tomu nakonec přijde na chuť. Zvlášť když se změní prostředí jakéhosi málem skladiště a laborku přestěhují do moderního prostředí. No a když ještě ze seriálu odejde podivná Aiden, je už vše o hodně lepší. Musím říct, že od druhé série je to opravdu pěkná podívaná a určitě bych tuto Kriminálku dosadila na druhé místo za Las Vegas. Detektiv Mac Taylor je rozhodně sympatičtější než zrzoun z Miami a i ostatní postavy jsou mnohem lépe zahrané. A co mě naprosto uchvátilo, je použití různých písní na začátku každé epizody a pohledy na New York. Opravdu skvělý nápad. ()

cirkulace 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu dávam jenom za soundtracky od The Who. Jinak ze všech amerických kriminálek z měst jednoznačně nejslabší. ()

Movie Maniak 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejlepší z trojice CSI, a to jak prostředím tak i obsazením. Šéf party je mnohem větší sympaťák než divný Grissom a superman Horacio. Ostatní kriminalisté jsou také charismatičtější než jejich kolegové z pouště. Případy jsou zajímavé a jejich řešení neméně. Sem tam se sice najde díl, který nestojí za řeč, ale i tak se bavím. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Z trojice krimáliek je N.Y. celkom obstojná , hoci na hodnotení má hlavný podiel Gary Sinise , ktorého považujem za nadpriemerného herca. Inak je kriminálka dosť slabá , veľa postavám chýba divácka nezapomenuteľnosť , alebo aspoň dôvod , prečo to na druhý deň zapať znovu. ()

Související novinky

Hvězdy na Olympu

Hvězdy na Olympu

28.03.2009

Chris Columbus nekecal, když tvrdil, že svou fantasy Percy Jackson and the Lightning Thief hodlá vyzdobit áčkovými jmény. Adaptace bestselleru Ricka Riordana o americkém chlapci, který je ve… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Connor se paktuje s policií

Connor se paktuje s policií

04.09.2006

Představitel rebelujícího spratka Johna Connora, jenž má jednou spasit svět a vytáhnout do boje o záchranu Země proti strojům, si zanedlouho odbyde svůj televizní debut. Stane se tak ve čtvrté… (více)

Reklama

Reklama