Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

carly 

všechny recenze uživatele

tento spôsob chytania zločincov je mi oveľa bližší ako porovnávanie DNA či odtlačkov prstov a naháňanie ľubovoľných podozrivých temnými uličkami. prečo je totiž často oveľa zaujímavejšie ako kto. a najstrašideľnejšie na tomto seriály je, že ukazuje, čoho všetkého sú vlastne ľudia schopní. nie všetky série majú rovnakú úroveň, ale tak nejak neklesajú v žiadnom momente pod určitú latku a to je dosť vzácne. odbočky do osbných životov nie sú časté, ale o to zaujímavejšie. no a samozrejme obsadenie je skvelé na čele s Thomasom Gibsonom, eye-candy, Shemarom Moorom, excentrickou Kirsten Vangsness a mojím obľúbeným Mathew Gray Gublerom. a to ani nehovoráím o úžasných guest apperances. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Americké policejní procedurály nenávidím (koukal jsem jen na CSI: New York, protože mám rád Garyho Sinise), ale k Myšlenkám zločince jsem si dokázal najít cestu. Když to běží v televizi a já nemám do čeho píchnout, tak si to pustím. Některé epizody jsou napínavé a chytře napsané. Jiné zas mizerné, nudné a nezajímavé. Hodně záleží na tom, jaký je tam zrovna psychopat. Postavy vyšetřovatelů jsou poměrně ploché, ale dokázal jsem si k nim postupně najít cestu (až na výjimky - Prentissová je mi extrémně nesympatická, navíc ta herečka furt ze seriálu odchází a pak se zas vrací...asi si myslí, že má na víc, ale když ji nikde nechtějí, tak zas přileze zpátky). Škoda že většina epizod jede podle stejné šablony a příběhy tak nedokáží moc překvapit. Ale když je díl povedený a vy vypnete mozek, tak jde o solidní zábavu. ()

Reklama

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Profilovani zlocincu je podle me moc zajimave a nevyuzite tema (zajimavejsi nez porovnavani otisku prstu nebo rozbor telnich tekutin) a taky me patricne zaujalo. Tym vysetrovatelu je hodne povedeny (ackoli zenska cast osazenstva uz min, ale mne ve vsech kriminalkach prijdou zeny jen do poctu, takze v ramci moznosti je to ok; dokonce jsem skousla i Penelopu Garciovou, jeji prehnane vystredni zevnejsek - kdyz uvazim, ze jen sedi u pocitace - a flirtovani s Derekem). Kdo si me ale zvlast ziskal, je Spencer Reid - pro svou uzasnou inteligenci (a s ni spojene roztomile mimonstvi) a trefne hlasky. Ackoli jsem v jednom dilu napocitala asi 7x termin "modus operandi", jakoby snad ani jiny neznali, bavi me na to koukat a uzivam si to. Psychika je proste zvlastne pritazliva. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha seriálů, které ukazují hrdinný boj neohrožených vyšetřovatelů ze zvrácenými a zvrhlými zločinci, kteří se nezastaví před ničím. Přiznávám, že mě už ty krvavé lázně začínají dělat trochu netečným k lidské bolesti - a to je strašné !!! Bojím se, že mnozí si přestanou vážit lidského života a v rámci zlepšení své životní úrovně budou odstraňovat jakýmikoliv prostředky překážky na své cestě k luxusu a pohodlnému životu. Seriál, který přišel s dobrou myšlenkou, který měl hodně hodnotných dílů, ale také dost slaboučkých. 3 bodíky. ()

sarume 

všechny recenze uživatele

Vysoce nadprumerny serial. Natočen klidnou a urnirnenou režii, bez velkych efektu ala kriminalka L.A. Asi nejvic cerpa ze skutečneho odděleni v Quanticu. Je v každem dile i takova několikasekundová sekvence kdy nám herec popisuje skutečné postupy vrahu určiteho typu, Pro fanoušky literatury o seriových vrazích a psychologie v kriminalistice povinne koukáni ()

Galerie (2 162)

Zajímavosti (18)

  • Herec Joe Mantegna sa v skutočnosti kamaráti s bubeníkom Beatles Ringom Starrom. Tvorcovia to využili, a tak má jeho postava na stole ich spoločnú fotku. (krasomama)
  • Epizóda odkazuje na nespravodlivé obvinenia voči Richardovi Jewellovi na základe psychologického profilu. Richard Jewell počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, zachránil tisícky životov nálezom batoha plných bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. Následne bol obvinený FBI práve on z prípravy atentátu. Prípad bol široko medializovaný v celom USA. Neskôr bol z všetkých obvinení úplne oslobodený a následne niekoľko krát vyznamenaný. (Raccoon.city)
  • Herec Matthew Gray Gubler (doktor Spencer Reid) je velmi pověrčivý, a proto nikdy na natáčení nenosí ponožky do páru. Několikrát je to v seriálu zřetelně vidět. (Bube1)

Související novinky

Reklama

Reklama