Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 55 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

ripo 

všechny recenze uživatele

I-1° Extreme Aggressor (Krutý útočník) ¤ I-2 ° Compulsion (Nutkání) ¤ I-3 ° Won't Get Fooled Again (Nenechám se znovu napálit) ¤ I-4 ° Plain Sight ¤ I-5 ° Broken Mirror ¤ I-6 ° L.D.S.K. ¤ I-7 ° The Fox ¤ I-8 ° Natural Born Killer ¤ I-9 ° Derailed ¤ I-10 ° The Popular Kids ¤ I-11 ° Blood Hungry ¤ I-12 ° What Fresh Hell? ¤ I-13 ° Poison ¤ I-14 ° Riding the Lightning ¤ I-15 ° Unfinished Business ¤ I-16 ° The Tribe ¤ I-17 °A Real Rain ¤ I-18 ° Somebody's Watching ¤ I-19 ° Machismo ¤ I-20 ° Charm and Harm ¤ I-21 ° Secrets and Lies ¤ I-22 The Fisher King: Part 1° ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha seriálů, které ukazují hrdinný boj neohrožených vyšetřovatelů ze zvrácenými a zvrhlými zločinci, kteří se nezastaví před ničím. Přiznávám, že mě už ty krvavé lázně začínají dělat trochu netečným k lidské bolesti - a to je strašné !!! Bojím se, že mnozí si přestanou vážit lidského života a v rámci zlepšení své životní úrovně budou odstraňovat jakýmikoliv prostředky překážky na své cestě k luxusu a pohodlnému životu. Seriál, který přišel s dobrou myšlenkou, který měl hodně hodnotných dílů, ale také dost slaboučkých. 3 bodíky. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný krimiseriál s týmem vyšetřovatelů, kteří hledají řešení zločinů a snaží se odhalit řádění sériových vrahů pomocí profilování osobností pachatelů. V příbězích nechybí napětí a mnohé případy působí děsivě, dokonce jako horory. Trochu mi vadí, že v jinak sympatickém týmu není žádná vůdčí výrazná osobnost, jak to bývá u takových seriálů zvykem. Myslím, že o účinnosti policejní metody typování pachatele podle jeho činů by se dalo polemizovat. Po takových drastických zločinech vysílaných převážně v noci se těžko usíná, proto si vždycky ještě pustím nějakou romantickou komedii. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Americké policejní procedurály nenávidím (koukal jsem jen na CSI: New York, protože mám rád Garyho Sinise), ale k Myšlenkám zločince jsem si dokázal najít cestu. Když to běží v televizi a já nemám do čeho píchnout, tak si to pustím. Některé epizody jsou napínavé a chytře napsané. Jiné zas mizerné, nudné a nezajímavé. Hodně záleží na tom, jaký je tam zrovna psychopat. Postavy vyšetřovatelů jsou poměrně ploché, ale dokázal jsem si k nim postupně najít cestu (až na výjimky - Prentissová je mi extrémně nesympatická, navíc ta herečka furt ze seriálu odchází a pak se zas vrací...asi si myslí, že má na víc, ale když ji nikde nechtějí, tak zas přileze zpátky). Škoda že většina epizod jede podle stejné šablony a příběhy tak nedokáží moc překvapit. Ale když je díl povedený a vy vypnete mozek, tak jde o solidní zábavu. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

První série byly výborné, ale jak zmizel Mandy Patinkin tak to šlo do kytek. Ale ty začátky se opravdu povedly, tehdy jsem si nenechal utéct jediný díl. Zajímavé, napínavé, překvapivé... A k tomu příjemný vyšetřovací tým. Taky mě potěšilo, že se to rochu více zabývá i samotným pachatelem, jeho myšlenkovými pochody atd. (i když je škoda že to nejde víc do hloubky). Nedávno jsem si to ale pustil znovu a byl jsem zklamán, byla to už docela nuda, chyběl tomu ten švih co to mělo dřív. Hodnocení je průměrem všech sérií. /viděno v TV: 75% a 4*/ ()

Galerie (2 163)

Zajímavosti (18)

  • Jednotka analýzy chování (Behavioral analysis unit) sídlí ve městě Quantico. Původně se měl seriál podle tohoto města jmenovat. (pufina)
  • Epizóda odkazuje na nespravodlivé obvinenia voči Richardovi Jewellovi na základe psychologického profilu. Richard Jewell počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, zachránil tisícky životov nálezom batoha plných bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. Následne bol obvinený FBI práve on z prípravy atentátu. Prípad bol široko medializovaný v celom USA. Neskôr bol z všetkých obvinení úplne oslobodený a následne niekoľko krát vyznamenaný. (Raccoon.city)
  • V závěru, když Dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler) sedí na houpačce, cituje Václava Havla: „Je-li základním zákonem kosmu zvyšování entro­pie, základním zákonem života je naopak boj proti entropii.“ (ciaram)

Související novinky

Reklama

Reklama