Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 243 h 38 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (189)

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Kdyby Justice League fungovala bez masek, mohlo by to vypadat podobně jako MYŠLENKY ZLOČINCE. Stejně jako pro komiksové superhrdiny, i pro psychoanalytický tým Aarona Hotchnera jsou rutinní záležitostí ty nejbizarnější případy. I zde se setkáváme s partou odborníků, kteří svými schopnostmi působí mnohdy až "nadpozemsky", v pravou chvíli jsou ale schopni a hotovi ukázat kousek obyčejného lidství, nějaké to "srdíčko pro diváky". Je to něco jiného než C.S.I. model a osobně se mi to zamlouvá víc. Závislost na psychologickém profilování vraha nutí tvůrce k vymýšlení mnohem "chytlavějších" zločinů z hlediska námětu (jelikož C.S.I. model odhalí všechny náležitosti a "narativní" odbočky zkoumaného zločinu až v samotném závěru). I když, každá série má své - C.S.I. model je zase vystavěn na co nejbizarnějším provedení daného zločinu, což vede k velmi komplikovaným zápletkám. Je to podobné jako srovnávat klasický román a modernistickou prózu. Ve finále pro mne MYŠLENKY nad C.S.I. vítězí vypravěčským drajvem, i když - vážně to nejde tak docela srovnávat. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Zameranie sa na sérových vrahov je určite zaujímavé. Postavy ma príliš neoslovili, najmä nevýrazný hlavný šéf vyšetrovacieho tímu. Niektoré prípady veľmi zaujímavé, iné zas menej. Z hľadiska hercov, kamery a technickej stránky solídne. Keby bolo každé krimi aspoň také ako Myšlienky vraha, možno by som nemal voči krimi takú averziu. Vyššie ako 3* ísť však aj napriek viacerým pozitívam nemôžem, pretože kriminálka ktoré je len kriminálkou ma nikdy nemá šancu zaujať v dlhom seriálovom formáte(možno ako film ktorý má hodinu tridsať áno) a ja osobne pri kriminálkach preferujem kombináciu buď s komédiou (Monk), akciou (Kobra 11) alebo hororom. 65% ()

Reklama

Vaiollet 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejlepších kriminálních seriálů co znám. Originální pojetí. Některé díly jsou docela drsné, všechny jsou ale napínavé a většinou i překvapivé. Hlavní postavy jsou rozmanité a neskutečně sympatické (jejich představitelé jsou velmi schopní herci). Matthew Gray Gubler je naprosto dokonalý a hraje mou nejoblíbenější postavu seriálu. ()

Deywid 

všechny recenze uživatele

1. séria skvelá, 2. séria a začiatok 3. série je teda o dosť slabší, ale asi v polovici tretej série sa to opäť pekne rozbehne.....ale najdôležitejšie je, že oproti takému C. S. I. to má hlavu aj patu a nie je to len sled pekných obrázkov made by Bruckheimer :)...EDIT: 4. séria jednoducho skvelá, teším sa na piatu... ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý krimi seriál, v podstate taká antitéza k C.S.I. Kým Grissom and Co. sa venujú takmer výlučne hmotným dôkazom, partička z Criminal Minds je na opačnej strane barikády - prioritou sú ľudia, ich motívy a čo najlepšie vystihnutie psychologického profilu páchateľa. Herci (aj ich postavy) sú celkom sympatickí, ale neobľúbil som si ich až tak ako práve "konkurentov z forenzného", každopádne ale veľmi príjemné pozeranie. 8-9 / 10 ()

Galerie (2 248)

Zajímavosti (19)

  • Ve 20. epizodě 3. série neznámý pachatel zastřelí svou oběť v metru a v klidu jde dál. Při přehrávání videa z bezpečnostní kamery je oběť otočena na druhou stranu a pachatel jde stejně tak na opačnou stranu. Podle nápisů na stěnách jde však vidět, že obraz není jen převrácený a scéna tak musela být scéna točena v obou směrech. (Agita)
  • V závěru, když Dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler) sedí na houpačce, cituje Václava Havla: „Je-li základním zákonem kosmu zvyšování entro­pie, základním zákonem života je naopak boj proti entropii.“ (ciaram)

Související novinky

Reklama

Reklama