Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Recenze uživatele monolog k tomuto seriálu (1)

Myšlenky zločince (2005) 

1. díl ve mně zanechal spíš protichůdný pocity, přestože jako první by měl být tím nejlepším. Potenciál herců a analýzy zločince dost nevyužitý, příběh vařící z vody a až příliš se zaobírající soukromím postav, které jsou přesto ploché a vyšetřování dost odbytý. Uvidíme jak dál. 2.-Xtý. díl už byly lepší. A to hlavně tím, že soukromí postav ustoupilo do pozadí a příběh byl taky zábavnější. Jenže vyšetřovací proces je pořád dost odbytej. Další poznatky Taky mi přijde, že ten tým vyšetřovatelů je dost oprásknutej z CSI Las Vegas. Jeden starší geniální vyšetřovatel, jeden mladej kluk-vědátor, jeden černoch do počtu, dvě ženský (blond a bruneta), nějakej ten hezoun bouchačskej. Vlastně by se dalo říct, že doslovná kopie. A taky mi vadí to neustálý cpaní citátů na začátek a konec, aby měl každej díl nějakou tu "pointu". Vyšetřovací proces tu vlastně skoro chybí. Jde spíš jen o to, uhodnout pachatele. Další problém je podle mě to, že aby byl seriál i dost akční, posílají scénáristé ty cvokaře všude, kde se budou odehrávat nějaká zatčení nebo kde hrozí nebezpečí užití zbraní. Nebo-li místo standardního postupu přivolání zásahovky se obtloustlý přestárlý doktor Patinkin, negr jen do počtu, kluk co ani neudělal zkoušky na získání pistole a nesympatická bruneta s pichlavým ksichtem cpou kam by je ve skutečnosti nikdy nikdo nepustil a měli by z toho přinejmenším problémy. A ano, Specialisté na vraždy jsou stokrát lepší. Jindy Teď jsem si všiml i dost kostrbatýho překladu. Třeba sousloví out of sense přeložili jako mimo smysl místo jako nesmysl. A to není jediné, přeházený slovosled, věty které nemají hlavu ani patu, nad kterými musíte přemýšlet, abyste pochopili, co tím chtěl básník vlastně říct. Za to sice nemůžou tvůrci, ale dabéři a překladatelé a hlavně režisér dabingu by zasloužili dostat hadicí. ()

Související novinky

Reklama

Reklama