Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele elizabeth_ba k tomuto seriálu (4)

Stín smrti (1999) (S02E01) 

Jednoznačně ty díly, kde psal scénář Anthony Horowitz, byly nejlepší. Detektiv seržant Troy je tada pěkný pako, ale velice zábavný. ()

Zahrada smrti (2000) (S04E01) 

Detektiv šéf inspektor Barnaby z Brightonu v přestrojení za zahradníka v epizodě složité jako dvoják žebřík. ()

Smrtelná bylina (2002) (S05E02) 

Nejlépe asi epizodu (nejen ji, ale vlastně celou první půli seriálu) charakterizuje hláška samotného šéf inspektora Barnabyho: "O zemědělství toho vím pramálo, ale jak je o mně známé, dokážu oddělit zrno od plev". ()

Vypusťte klauny (2018) (S20E06) 

Učinili jsme zajímavé zjištění, že nejen Seely Booth měl fobii z klaunů... Jinak jsem ale už v tomto seriálu viděla i mnohem lepší díly. A to dokonce i v sériích s Johnem Barnabym. ()

Reklama

Reklama