Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Acapulco a St. Louis musí být pro kriminální vyšetřovatele procházka růžovou zahradou, jelikož jedno kultivované zapadlé městečko s klidnou, příjemnou až venkovskou atmosférou někde v Británii je tím pravým Bermudským trojúhelníkem, kde už v méně uspokojivé části Guinessovy knihy rekordů má zarezervovaný stůl. Nebo má Spojené království svou vlastní Oblast 51, kde všichni už jsou emzáci, zombie nebo duchové? Asi se to nedozvíme (projekt à la Četníci s mimozemšťanama by nám i účastněným víc vzal než dal a to nechceme), ale tvůrci se vším počítají. Tereminová znělka se přece nerozsvítila po pátým pivu. Ovšem Johna Nettlese těžko někdo nahradí. ()

swed 

všechny recenze uživatele

V současnosti jednička mezi detektivními seriály. Inteligentní, napínavý a nepostrádající britský humor. Sympatický šéfinspektor řeší ty nejzapeklitější případy, které tu nebyly od dob Agathy Christie. Výborně vykreslená atmosféra anglického venkova a postav dává zapomenout na ty slabší díly. 8/10 ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Britské detektivky patří odjakživa k nejlepším co v tomto žánru může film nabídnout. Mají cit pro záhadu, napětí do posledního okamžiku a zápletky jsou tak brilantně maskované, že já např. si můžu šedé mozkové závity ukroutit, jak s filmem spolupracuji. A to je pro mě ta pravá detektivka a nemusí vůbec kapat krev z obrazovky. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdesi v Anglii leží vesnička zvaná Midsomer, má asi tak 10 bambiliónů obyvatel, z toho polovina různorodě zaklepe papučkama a druhá polovina jsou pachatelé těchto brutálních mordů... Uhlazeně venkovská atmosféra, děj jednotlivých epizod se soustředí na zápletku, nikoliv na akci či kapání luminolu na podezřele zarudlé skvrny (jak je zvykem v amerických kriminálkách), vzhledově tuctoví vyšetřovatelé využívají svůj břitký intelekt převážně k dialogům se svědky či viníky. Zkrátka detektivka ze staré školy, nečekejte zběsilé automobilové honičky, ba ani zdlouhavé pidlovoké přestřelky se nekonají. Seriál má jednu podstatnou chybu - při délce 100 minut (prokládané milovanými reklamními bloky) a asi tak tisícovce dílů jde o zábavu pro znuzené důchodce, ostatnímu obyvatelstvu by sledování zabíralo příliš drahocenného času. Což je také důvod, proč "Vraždy v Midsomeru" znám jedině z návštěv u prarodičů, sama tuto podívanou nevyhledávám. Nevadí, neláká, imho průměr. 51% ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Britský detektivní seriál, který rozhodně nestojí stranou jako Popelka tohoto žánru. Některé části jsou mimořádně napínavé a velmi dobře zpracované (Lesní muž, Mrtvé ticho, Šílená Molly, Dům v lese, Hon na lišku, Draví ptáci, Král rybář, Náměsíčná apod.), ovšem jen některé. Jinak Vraždy v Midsomeru mají své osobité kouzlo a výbornou hudbu, zkrátka pravá britská mysteriózní detektivka, která mě stále láká. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • V čase dokončení třinácté série si zahrálo ve vedlejších rolích již 900 herců a bylo použito téměř 21 000 komparzistů. (vanadium)
  • Skladba, která hraje před každou vraždou v epizodě Temný podzim, se jmenuje The Creep a byla složena Kenem Mackintoshem. (vanadium)
  • Natáčení jedné epizody trvá přibližně pět týdnů a stojí zhruba 1,3 milionu liber. (vanadium)

Reklama

Reklama