Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Naprosto famozní seriál šitý přesně podle britů.Skvělý černý humor, v každém díle spousta studených čumákú, důchodci se mydlí berlemi hlava nehlava a v každém křoví aspoň 1 mrtvola. Jo a na krasnou ženskou člověk musí taky čekat:-). Nejvic mě však mrzelo že ze seriálu odešel seržant Troy, to byl chlapík u kterého človek nevěděl jestli je blbej nebo chytrej a řídit auto taky moc neuměl.O hereckém výkonu Toma Barnabyho myslím není třeba diskutovat.Super super!! ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

několik měsíců jsem se vždy těšila každou sobotu a neděli na své oblíbence ale už mi připadá že i herci jsou z toho seriálu unaveni."Starý" Barnaby měl svoje kouzlo,"mladý" Barnaby to má trochu těžší jsa nucen řešit svoji těhotnou partnerku a tvrdohlavého Sykese, ale jinak u mě dobrý -....../// zatím poslední série = za mě :seriál ztratil takovou tu anglickou patinu.Věřím že je to tím,že zkrátka "starý" Barnaby byl jiný ,noblesní, stará škola a víc se asi věnuje divadlu tam se víc klade důraz na pohyb výraz.ten je u mě vždy směrem od herců , důležitý. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Už od mala mám rád u televize spíše napětí než smích a toho se mi při sledování tohoto anglického skvostu dostává mnohdy po masách. Anglická filmová a seriálová produkce je pro mě jedna z nejlepších a touto sérií jsem se ve svém přesvědčení utvrdil. Opravdu se mi líbí to ponuré a často deštivé prostředí anglického venkova, kde je vraždění kohokoli, čímkoli a všelijakým způsobem na denním pořádku. Někdy si říkám, že za tu dobu museli už vyvraždit aspoň jednu celou vesnici. Ale to je jen pouhý detail! Zápletky jednotlivých dílů jsou vždy pro mě zbrusu nové a unikátní a nikdy se mi zatím nepodařilo přesně určit pachatele, což mě opět posílilo v mém přesvědčení o vysoké kvalitě tohoto seriálu. A ikdyž je stopáž oproti velké spoustě seriálů více jak dvojnásobná, tak tvůrci nemarní ani jednou minutou a celkové rozvržení děje je skvělé. Zkrátka krimi seriál se vším všudy, kde se mi mimo jiné strašně líbí úvodní a závěrečná depresivní melodie hraná na theremin (btw ten nejšílenější nástroj, co jsem kdy viděl a slyšel), která je posledním dílkem už tak dost perfektního celku. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, kriminální seriály na nás útočí ze všech stran, ale Vraždy v Midsomeru patří jednoznačně k těm nejlepším. Tento seriál má uchvátnou znělku, sympaťáka Johna Nettlese, suchý britský humor a spoustu mrtvých (člověk může sázet na počet mrtvol v 1 díle, může si být jistý, že jich bude hodně :-) ). Vždycky jsem si říkal, že Midsomer se musí táhnout asi přes celou Anglii, nebo zde mají obrovskou porodnost (ale to, že tolik lidí žije a umírá na jednom místě, působí opravdu komicky ;-) ). Co se týče parťáku Johna Nettlese, nejvíc mi sedl Gavin Troy, naopak mě dost štval ten buran Dan Scott. Společně s nejmenovaným belgickým detektivem jsou pro mě Vraždy v Midsomeru asi nejlepší britský krimi seriál (a možná vůbec nejlepší, protože Poirota mám radši ve filmu). ()

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Angličani prostě vědí jak má vypadat správná kriminálka. Vždy výborná zápletka a objasňování jednotlivých vražd které se v Midsomeru stanou.Ani mi nevadí, že tu a tam se ojeví nějaký ten vtipný moment. Jako například:On nám utíká. Na traktoru. Těch vražd je tam tolik, že se někdy divím, že Midsamer ještě není vyvražděný. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Skladba, která hraje před každou vraždou v epizodě Temný podzim, se jmenuje The Creep a byla složena Kenem Mackintoshem. (vanadium)
  • Okrem modelu 1873 sa vo filme objavia aj ďalšie zbrane značky Winchester - Model 1866 "Yellow Boy" visí na stene Fincherovho domu a Model 62A používa v úvode inšpektor Barnaby s manželkou pri streľbe na terč. (ČSFD)
  • I když se často natáčí za hustého deště, tak střihači dělají všechno možné, aby počasí v každé epizodě vypadalo idilicky a příjemně. (lardko)

Reklama

Reklama