Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Britské detektivky patří odjakživa k nejlepším co v tomto žánru může film nabídnout. Mají cit pro záhadu, napětí do posledního okamžiku a zápletky jsou tak brilantně maskované, že já např. si můžu šedé mozkové závity ukroutit, jak s filmem spolupracuji. A to je pro mě ta pravá detektivka a nemusí vůbec kapat krev z obrazovky. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Vynikající britský seriál.. dovolil bych si tvrdit, že jeden z nejlepších krimi seriálů vůbec. Je fat, že to hrabství by již bylo vymřelé, ale to nic nemění na skvěle obsazených rolích, nádherném prostředí a kouzlu tohoto seriálu. Občas jsou některé případy až příliš snadné, ale jakmile je díl, kde je ,,jen,,jedna mrtvola tak to je luxusní podívaná, ale většuinou tu máme tak 2-3 mrtvoly za díl.. ale zase máme 100minut jeden díl to není málo. 5z5 Novou sérii bez Barnabyho jsme ještě neviděl a nevím zda budu chtít vidět.. ()

Reklama

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Skvělý celovečerní seriál který je dobře zajímavý a poněkud strašidelná atmosféra a to se mi líbí.Ani nevím proč dělají tak dlouhé epizody a možná taky proto to nemá mé pětihvězdičkové hodnocení, ale i tak to je dobrý seriál.Konečně jednou taky krimi seriál z Velké Británie který se fakt povedl.Kam se hrabou americké CSI.80% ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Výborný britský detektivní seriál, jednotlivé díly mají vždy slušný děj, záplatku a celkem jsou uvěřitelné. Akorát jediný fakt kalí tuto uvěřitelnost, v Midsomer Walley by už asi nebylo ani jednoho obyvatele, všichni se postupně vyvraždili. Ale v zájmu věci, tedy v zájmu dobré detektivky lze tuto "maličkost" odpustit. Celkově to vidím za 5. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dobrý, ale snad jen pokud bych koukal dva až tři díly za rok, protože mě jinak hrozně deptá, že před samotným vyšetřováním musím půl hodiny koukat na vzájemné vztahy oběti a rodiny / přítelkyně / vikáře / zahradníka / obecního idiota / lékárníka ... A to mě nebaví, ustřihnout tuhle část a nechat ji na prozkoumání ústřední detektivní dvojici a jdu na pět. Znělka zní skoro jako z nějakého spin - offu Akt X (o=´ ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Počínaje dílem Láska až za hrob (devátá série) začali být znovu obsazováni herci, kteří hráli v některé z dřívějších epizod. Znovuobsazení herci byli častokrát v předchozím díle obětí vraždy (Elizabeth Spriggs, Richard Cant, Samantha Bond, Mark Umbers). (vanadium)
  • Vraždy bývají často velmi kuriózní, například v epizodě Rodinná firma je oběť rozdrcena vidlicovým zvedákem a následně uvařena ve sterilizátoru sklenic v továrně na zeleninové omáčky. (vanadium)
  • George Baker v epizodě Dům v lese hraje identická dvojčata. Ve scéně, kdy se zlé dvojče pokusí zabít svého bratra, je použita rozdělená obrazovka. (vanadium)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno