Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

Opsha 

všechny recenze uživatele

První díl, "Smrt staré dámy" je naprosto perfektní a promyšlený do posledního detailu. Za ten by se nemusela stydět ani Agatha Chrsitie. Potom bohužel nastane střemhlavý pád a další díly jsou místy dost nelogické, vražd je zbytečně mnoho, naví jsou příliš na efekt a občas dost kýčovité (nevěsta zastřelná na svatbě). Navíc jako čtenář již zmíněné autorky většinou do 20 minut prohlédnu vraha. Ale rozhodně je to o několik tříd výše než německé výblitky. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Je právě 6.2.2020 a na ústřední hřbitov v Midsomeru se začínají scházet poslední obyvatelé téhle mírumilovné oblasti. Jsou tomu právě dva týdny, kdy byl při policejním zásahu na aukci kaktusů zahrádkářského klubu zastřelen šíleným knihkupcem jediný muž, který mohl obyvatele Midsomeru uchránit před tím strašným prokletím, které na město před 45 lety uvrhla zlá muffinová čarodějnice během svého běsnění u mostu Utopenců. Od té doby se téměř každý týden nalezl v okolí někdo, kdo se jal z těch nejpohnutějších důvodů vraždit své příbuzné, známé, obchodní partnery, nepřátele či se mstil za své francouzské předky. Ale šéfinspektor Barnaby vždy včas zasáhl a více než 5 obětí se nikdy v rukou násilníka neocitlo. Ale dnes je onen ctihodný policista mrtev a lidé tak již dva týdny hynou jako na běžícím páse. Odvážné dívky se ztrácí v temných lesích,bohatým mužům selhávají brzdy sporťáků, děcka házejí šikanované spolužáky do studní. Zbývá už jen dvacet posledních občanů. Sešli se po obřadu v hospodě Poslední večeře a každý s pláčem oblékl černou kápi, protože každoroční noční prohlídka hřbitova za úplňku se nesmí vynechat za žádných okolností. Míjí devatenáct vykopaných hrobů-jen cvok by vzal nohy na ramena:) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vraždy V Midsomeru si od svého počátku drží velmi vysokou úroveň (a podle všeho si ji ještě nějakou dobu držet budou), a ve změti Wolffových Revírů, Komisařů Rexů, Big Benů, 72 Hodin a nevímjakýchještěpadesátiminutových relaxačních krimiseriálů jsou Midsomer Murders jako růže mezi trním. Brilantní anglické detektivky se skvělým hlavním hrdinou a nezapomenutelnou znělkou:) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tento seroš z Velké Británie nelze odsoudit a ani odhodit do koše, jako něco co nestojí za povšimnutí. Krásná přehlídka anglického stylu žití na venkově,který mě vždy udivoval a nutil mě snít o tom,že tam někdy pojedu a snad se už nikdy nevrátím...Líbí se mi ty jejich krásné trávníky a předzahrádky apod. Co se týče zápletek - neviděla jsem všechny díly, ale pokaždé,když jsem nějáký viděla od začátku, tak mě to zaujalo - tudíž dokáže upoutat.Bohužel čím více sérií tohoto seriálu natočili, tím více nemožné je,že se do Mindsomeru nějáký ten člobrda přistěhoval..udivuje mě,že si nikdo nepřečte něco o tomhle místě :-D tím pádem jedno velké mínus je název,protože by na konci seriálu v tomhle městečku zbylo asi jen 50 obyvatel.No stručně bych to řekla asi takhle:místo pro milovníky adrenalínových sportů. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klenot mezi seriály na komerčních televizích. Doklad toho, že se dá natočit inteligentní detektivní seriál s napínavou, mrazivou až morbidní atmosférou. Detektivka je prostě výtvor anglosaský a nikdo jiný by se o ni neměl pokoušet (no dobrá, možná ještě seveřani). Pro všechny zanícené anglofily jako jsem já takřka povinnost. Na rozdíl od připitomělých, především německých seriálů, kde je dějová osnova pořád stejná (najde se tělo, tři čtvrtě hodiny se detektiv bez jakékoli logiky honí za zločincem, je v ohrožení života, jako zázrakem přežije, padouch je dopaden), jsou anglické seriály, a Midsomer především, promyšlené do posledního detailu, někdy smutné, někdy černohumorné, ale vždy temné a napínavé. Člověk musí dávat po celou dobu dobrý pozor, aby všechno pochytil. A tak to má ve správné detektivce být. ,,Cítíte to mrazení? V Midsomeru se bude vraždit..." ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Natáčení jedné epizody trvá přibližně pět týdnů a stojí zhruba 1,3 milionu liber. (vanadium)
  • Seriál je proslulý vysokým počtem vražd v jednotlivých dílech. Během dosavadních třinácti sérií jich bylo spácháno více než 200. Pokud nezapočítáváme „historické“ vraždy z minulosti, které jsou často odhaleny vyšetřováním těch přítomných, tak nejvyšší počet vražd se udál v epizodě Smrtící Anděl, kde jich bylo spácháno pět. (vanadium)
  • Ve třetí sérii v epizodě "Soudný den" z roku 2000 hraje mladého grázla Orlando Bloom a při vyšetřování vražd vedou detektivové hovor o knize "Pán prstenů". O rok později pak Orlando Bloom hraje jednu ze svých největších rolí Legolase ve filmu Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001). (Tunri)

Reklama

Reklama