Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 5
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 5

Recenze (367)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Pro mě jen prachobyčejný, novodobý americký kriminální seriál, jakých je sto. Nemám rád složité rozpitvávání detailů a přehnané mudrování. Vlastně mě ani moc nezajímá, kdo je vrah a představa, že bych si lámal hlavu nad podobnými blbostmi každý den je strašná. Vlastně tento typ seriálů není vůbec podle mých představ. Tak dobře, seriály nemám rád spíš žádné, já chci filmy. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Jedna věc hned na začátek komentáře: nehodnotím tak vysoko díky Nathanu Fillionovi, ale protože považuji ten koncept střetávání několika diváckých pohledů a přístupů za velice osvěžující a pro mě osobně i nesmírně opojný. Nejedná se o oddechový seriál, který je slušnější variantou jiných, plných sexu a násilí, protože "navrch" nad vyprávěním a příběhem máte jen do jisté míry, protože jako divák jste limitováni znalostmi jedné ze dvou hlavních postav, která je vám sympatičtější: ať již je to spisovatel, kterému na lidech nesejde, ale chce vyprávět příběhy a je znalý žánrových pravidel fikčních světů, či policistka-žánrový fanoušek, který ale umí chodit i ve skutečném světě zločinu. První díl byl sice zatím z první série nejlepší, ale to jen díky soustředění se na profesní a ne tolik osobní rovinu, která nabízí jenom žánrové figurky, prostor ke hláškám a "popříběhovou" diskuzi na téma "to byl ale originální příběh s nečekaným vyústěním". Baví mě ale ta uvědomělá práce s klišé, které jako klišé či schémata vůbec nevyzní -> buď chybí potřebná návaznost, která je narušena vsunutím "nepatřičné" scény, nebo znalostí těchto otřepaných postupů, které jsou nabourávány podvratným humorem (neodjištěná pistole při závěrečném přiznání). 9/10 P.S. Nathan Fillion je charismatickej sympaťák. :) ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Najnahláškovanejšia kriminálka, najsympatickejšia vyšetrujúca dvojica a prípady, ktoré nejdu zakaždým podľa klasickej schémy. Oddychovka do nepohody a zároveň našlapaná a inteligentná zábava, ktorá svoj potenciál nevyčerpala prvou sériou a aj s narastajúcim počtom dielov chémia medzi Nathanom Fillionom a Stanou Katič stále funguje na jednotku s hviezdičkou. A pri pohľade na to, ako si to obaja evidentne užívajú to nie je ani prekvapujúce. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Andrew W. Marlowe | Hudba: Robert Duncan | Produkcia: D. Howard Grigsby, David Grae | Distribúcia: ABC | Štúdio: ABC Studios, Beacon Pictures, Experimental Pictures | Počet sérií: 5 || Dynamický a hláškami nabitý seriál, ktorý má len príjemné postavy. A to je práve ten problém. Castle pre mňa nedisponuje dostatočne temnými záporákmi v kriminálnych sekvenciách. Naviac zápletky mi prídu dosť ohrané a často predvídateľné. Nie je to vôbec zlé, je to ďaleko lepšie, než väčšina dnešných žánroviek, ale jednoducho to nie je moja šálka kávy. 65% | HD, CZ DTS | ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

První sezóna byla super! Fakticky mě hodně bavila, charisma Nathana Filliona bylo tak velký, že jeho vtípky a srandičky zastiňovaly všechno okolo, byť vlastně celou řadu jel Castle na výpary z prvního dílu. Naštěstí první řada byla krátká. Pak přišla druhá a postupně se v ní začínalo budovat jakýsi pouto jak mezi oběma hlavníma postavama, tak mezi oběma hlavníma postavama a divákem samotným, což bylo už úspěšně ozkoušeno v celý čadě epizoidních seriálů. Ke všemu Castle nepotratil nic ze svýho vtipu a charismatu a každejch posledních pět deset vteřin každýho dílu mě navnadilo na další epizodu stejně silně, jako pilot na celou první řadu. V druhý polovině druhý řady to však začalo zase jet na výpary a už jsem si říkal, že i když má Castle charisma a šarm jak newyorskej panelák, přestává to bejt zajímavý - všechny případy podle stejnýho mustru, byť řada vražd byla originálních, stejně ve 40. minutě každičký epizody měl Castle rozhovor se svojí (zuřivě nesympaticky chytrou a dospělou) dcerou, (stejně nesympatickou) matkou nebo přinejhorším sám se sebou. Jenže třetí řada znovu nabrala obrátky, do seriálu proniklo ještě větší jiskření mezi oběma hlavníma postavama a byť se zdá, že Castlova postava se pořád nikam nevyvíjí (furt je to děcko, nerd a geek), Beckettka to začala zvládat i sama, Stáňa Katič po boku Filliona vyrostla a vztah mezi ní a Castlem a mezi ní a divákem se ještě prohloubil. Zatím jsem u čtvrté řady a na každou epizodu se těším pořád stejně, možná ještě trošičku víc, protože závěrem třetí řady začala mizet epizodnost, repetivnost, přišlo hlubší jiskření mezi Castlem a Beckettovou a vůbec to začalo bejt ještě víc o těch dvou než o vyšetřování bizarních vražd ve Velkým Jabku. ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • Hlavní představitelé Nathan Fillion a Stana Katić údajně v reálném životě nemají tak idylický vztah jako jejich seriálové postavy. Podle francouzského magazínu Télé 2 se prý dokonce nesnášejí. (Olík)
  • Čas 12:51 – drogový boss se Kate zeptá rusky (foneticky): „Mně važno znať ili ty drug.“ Taková formulace je naprostý nesmysl. Znamená to totiž: „Potřebuju vědět nebo ty přítel.“ (Proste..Jana)

Reklama

Reklama