Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vypadá to, že ho vyhodili z létajícího talíře....... Že vám to nepřipadá jako detektivní příběh z Midsomeru? Ale je. Jedná se o třetí příběh čtvrté řady s původním názvem The Electric Vendetta - což se dá přeložit jako Elektrická pomsta, ale česká distribuce jej nazvala Tajemství kruhů v obilí. CITÁT - Jak chcete zatknout mimozemšťana?........... Neviděl jsem všechny příběhy, ale podstatnou část. Vyznačují se lehkým, stravitelným humorem, veselou příjemnou hudbou a záhadnými vraždami. Celkově je to jeden z mých oblíbených seriálů na který se rád podívám. Zvlášť oceňuji, že jsou to delší příběhy cca 100 minut a jsou zakončené. Nemusím tedy čekat, kdy budou dávat další. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Naprosto famozní seriál šitý přesně podle britů.Skvělý černý humor, v každém díle spousta studených čumákú, důchodci se mydlí berlemi hlava nehlava a v každém křoví aspoň 1 mrtvola. Jo a na krasnou ženskou člověk musí taky čekat:-). Nejvic mě však mrzelo že ze seriálu odešel seržant Troy, to byl chlapík u kterého človek nevěděl jestli je blbej nebo chytrej a řídit auto taky moc neuměl.O hereckém výkonu Toma Barnabyho myslím není třeba diskutovat.Super super!! ()

Reklama

Mouzon 

všechny recenze uživatele

I Midsomerské vraždy trpí syndromem všech seriálů. Některé díly jsou absolutně nabušené, co do mírné tajemnosti, promyšlenosti zápletek, vtipu i šarmu, jiné jsou slabší. Skutečně vysoký standard si dokáže držet jen velmi omezený počet z množství současných seriálů, které je naopak nepřeberné. A ve výsledku jsou jednou z těchto perfektních sérií právě Vraždy. Kladem je, že těch vyloženě slabších dílů je zde jen nepatrně, a i ty dokáží často když už ne napnout, tak alespoň dobře pobavit. Troy je legenda, Dan Scott sympatický floutek a zhýralec, Ben Jones trošičku navazuje na Troyovu tradici přitroublého Watsona, i když ne v takové kolosální míře. Midsomerské vraždy jsou precizní anglické dílo s příměsí typického humoru a občasného tajemna a s přehledem dokazují, že dobrá detektivka není o střílení za jízdy z vozu na vůz či divokých honičkách, ale především o pádném motivu, chladnokrevné přípravě a úkladné vraždě.......První řada je nepřekonatelná nejen v rámci série, ale i v kontextu žánrové produkce - televizi se povedlo převést průměrnou románovou předlohu do podoby, jejíž kvalita spočívá v unikátním spojení atmosféry, zápletek, kresby postav, prostředí a těžko popsatelné "chemie". Ačkoliv se série již velmi vyčerpává (čtrnáctou sezonu zatím nereflektuji, 12. a 13. ale byly poměrně slabé), i mezi pozdějšími díly lze najít perly: ZVONÍ TI UMÍRÁČEK, hodně drsný díl SMRT A SNY, ŠESTÝ SMYSL, TAJEMNÝ SKLEP, hamletovská variace SKLENĚNÝ KRÁL apod. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám jak jsem Vraždy v Midsomeru sledoval večer na Primě a štvali mě dlouhé reklamy, protože jsem chtěl už sakra vědět kdo je vrah. Ne že bych se nudil, bylo to napínavé. Sem tam hodně zajímavé vraždy, někdy pro mě nesmysluplné. Ty zajímavé ale dost překrývají nesmysluplné a dokázali mě na rok sledování v televizi zabavit. Jen škoda změň podřízených Barnabyho, nejradši jsem měl Troye, škoda že nezůstal až do konce. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

69%? To snad kurva ne. S výjimkou genialit Agathy Christie je tohle nejlepší detektivní seriál, který jsem kdy viděl. Sympatická dvojice detektivů - starý zkušený a mladý trouba - perfektně doplňují suprovou atmosféru britského venkova. Jo, za ty desítky dílů už by musel být okres Midsomer dávno vyvražděný, ale to je detail, který jde velmi snadno přebít skvělým scénářem snad každého dílu, kde uhádnout vraha je v podstatě nemožné. 100% ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Když se natáčí v zimě, tak herci před každou scénou cucají kostku ledu, aby jim nešla pára od pusy. (lardko)
  • Vraždy bývají často velmi kuriózní, například v epizodě Rodinná firma je oběť rozdrcena vidlicovým zvedákem a následně uvařena ve sterilizátoru sklenic v továrně na zeleninové omáčky. (vanadium)

Reklama

Reklama