Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (348)

Sasanka20 odpad!

všechny recenze uživatele

Když si řeknu, kolik má Midsomer obyvatel a při tom si uvědomím, kolik zavražděných bylo v Midsomeru nalezeno a taky jakou spoustu vrahů poslal hlavní inspektor Barnaby za mříže, docela se divím, že se tam najde ještě někdo živý. Stejně si ale myslím, že osudy těch přeživších budou zpečetěny v další sérii, takže město Midsomer se už nebude moci chlubit prvním místem v žebříčku nejvyšší kriminální činnosti ve Velké Británii. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nebaví, je to vždy příšerně dlouhý rozvleklý a dohromady se nic neděje. Za ty léta už tam nemaj koho vraždit ,tak ještě, že jim ty stavy doplněj uprchlíci. Ale já anglický detektivky nikdy nemusel. Ani toho malýho Belgičana co tak cupitá-Hercule Poirot. I když ten měl některý epizody dobrý a na ten průměr dosáhne. Kde sou ty časy, kdy David Suchet hrál v roce 1977 v epizodě Profesionálové drsného teroristu.....No tak to jsme vzali jedním vrzem hned 2 seriály. ()

Reklama

javak810i 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem Vraždy z Midsomeru nenáviděl. Herci mi přišli nesympatičtí, zápletky ohrané a celé to na mě působilo hrozně ponurým a jakoby "anglicky suchým" dojmem. Z odstupem času ale musím uznat, že s ohlédnutím na ostatní krimi seriály té doby se jednalo o slušný nadprůměr. I tak ale nemohu dát víc, než 3 hvězdičky. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Perfektní detektivky. Charizmatický John Nettles se výborně chopil role inspektora Banabyho a svým klidem a dedukcí přivádí všechny vrahouny z anglického venkova k šílenství. Jedinou chybu spatřuji tom, že mám vždy hrozný zmatek v postavách a jsem rád, že nakonec aspoň trochu vím, kdo je vrah. To ale asi není chyba Vražd v Midsomeru... ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Naprosto famozní seriál šitý přesně podle britů.Skvělý černý humor, v každém díle spousta studených čumákú, důchodci se mydlí berlemi hlava nehlava a v každém křoví aspoň 1 mrtvola. Jo a na krasnou ženskou člověk musí taky čekat:-). Nejvic mě však mrzelo že ze seriálu odešel seržant Troy, to byl chlapík u kterého človek nevěděl jestli je blbej nebo chytrej a řídit auto taky moc neuměl.O hereckém výkonu Toma Barnabyho myslím není třeba diskutovat.Super super!! ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Okrem modelu 1873 sa vo filme objavia aj ďalšie zbrane značky Winchester - Model 1866 "Yellow Boy" visí na stene Fincherovho domu a Model 62A používa v úvode inšpektor Barnaby s manželkou pri streľbe na terč. (ČSFD)
  • Když se herec John Nettles po třinácti letech loučil s postavou inspektora Barnabyho, pronesl doslova: „Je to pro mě konec jedné velmi úspěšné éry. Bude se mi po Tomu Barnabym stýskat. Vyřešil téměř dvě stě vražd, což je myslím snem každého současného policisty. Přeju svému nástupci hodně štěstí.“ (Olík)
  • Podle scenaristy Anthonyho Horowitze musel být Tom Barnaby, který po třinácté sérii odešel do seriálového důchodu, nahrazen jiným Barnabym s ohledem na nespočet států, kde se seriál vysílá pod názvem Inspektor Barnaby. (Olík)

Reklama

Reklama