Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 8
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 8

Recenze (367)

Skleena 

všechny recenze uživatele

Přes vlažný rozjezd se nedá Richardovi Castlovi upřít cit pro ten správný moment, kdy zahlásit nějakou krávovinu, aby koutky úst škubly divákovi zcela neesteticky v širokém výtlemu nahoru. Ani ke konci druhé série mě zatím soustavné popichování mezi dvěma ústředními představiteli neomrzelo, navíc to tak hezky jiskří, přesně jak to u podobných seriálů s mužem a ženou v hlavních rolí má být. Jednotlivé díly vyvážené, vražedné scénáře zatím pořád o něčem novém. Hvězdičky navíc! Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, snad tempo vydrží a i ti dva Beckettini policejní "přisírkové" dostanou víc prostoru - zaslouží si ho. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Zábavný seriál pevně rozkročený mezi spisovatelskou praxí a detektivní prací. Mezi ústřední dvojicí to jiskří, Fillon aka Castle je neodolatelně šarmantní, případy jsou řádně zapeklité a nikdy není úplně všechno jisté... a já se nemůžu dočkat další epizody. Přidávám pátou za českou epizodu s velice nezřetelným : "ubocha eliška" a krásnou reminiscenci na Firefly v haloweenském díle. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 13.1.2010 + ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA = 8.9.2010 --- Ak budú slovné prestrelky medzi spisovateľom a vyšetrovateľkou gradovať, zostane aj moje hodnotenie takto vysoko. Som príjemne prekvapený. (10.3.2009) Človek, ktorý vymyslel ten slovenský názov je CHUJ ! (24.12.2009) Tak ten slovenský DEMENTNÝ názov je používaný iba v programových vestníkoch a na propagáciu na webe. Dnes som sa odvážil zhliadnuť na vlastné oči akým spôsobom je CASTLE na JOJ vysielaný a ALELUJA, JOJ v dabingu žiadnu Vtierku ani nič podobné NEPOUŽILA. Názov ponechala dabingom nedotknutý. Hurá !!! (3.2.2010) EDIT: Tak v II. sérii už JOJ použila ten odporný názov aj v dabingu. FUJ ! (8.9.2010) ()

Haluzz 

všechny recenze uživatele

... jenom za první sezónu, kdy jsou žánrové odbočky a narušování vhodně užity, kdy je reálný svět konfrontován s tím fikčním/těmi fikčními nenásilně a kdy to opravdu pomáhá vyprávění. Kdy jsou osobní linky odstaveny stranou kvůli práci, která je mile nemorálně brána jako hra/literární rozptýlení i když se jedná o vraždy, sériové vrahy apod. Postupem času se to ale rozmělňuje a nefunguje to a tak je třeba se soustředit jen na "mohlo by..." mezi hlavními postavami a důraz je dáván jen na formu, kdy seriál čím dál tím víc připomíná klasickou kriminálku nebo CSI.... ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Je funky sledovať vlastne variáciu na X-Files, teda, čo sa týka postáv: racionálne a logicky situovaná ženská postava, oproti nej "fikcionalista", dvaja spoluhráči a dokopy fasa tím. Šarmantné, vtipné, hravé, chytľavé bez toho, že by si robilo srandu z prípadov, ktoré sú predmetom vyšetrovania, nech sú už akokoľvek bizarné. Som naozaj zvedavá, ako dlho sa podarí udržať hranu medzi hlavnými postavami iskrivú a do akých rozmerov mi Nathan popriberá. ()

Galerie (2 633)

Zajímavosti (29)

  • V 6. epizóde 2. sezóny sa Castle oblečie ako vesmírny cowboy. Je to odkaz na sci-fi seriál Firefly, v ktorom Nathan Fillion stvárnil hlavnú úlohu a ten kostým nosil vo všetkých dieloch. Tiež odznie narážka na ukončenie tejto sci-fi série - jeho dcéra mu povie, že si ho naposledy obliekol pred 5 rokmi (čo bol rok, kedy seriál predčasne skončil). (igirazor)

Reklama

Reklama