Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Z natáčení 3
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Z natáčení 3

Recenze (367)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ona je policejní detektiv, hezká, sympatická, bez chlapa, se specifickým úsměvem a mimikou rtů. On je spisovatel, trochu cynik housovského stylu, taky sympaťák, kterého má ona na krku, protože on o ní píše. On má dospívající dceru, trochu otravnou (ale ději neškodící) matku a nesnesitelnou exmanželku. A to mi ke spokojenosti stačí, protože mezi to mezi oběma funguje. # Hodnoceno po 5 dílech; a po 3 sériích se můj názor nemění. #"Jmenuje se Burt, umí kouzlit." "Tak to doufejme, že do rána zmizí." # poznámky: 4x21 - díl s Caseym z Chucka # A ani 6. řada neubírá na kvalitě, naopak mě baví originálním pojetím mnohých dílů. ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Příběhově se jedná o klasickou kriminálku, která je ozvláštněná nevšedními typy smrtí. Některé zápletky jsou silnější, u některých zas pozornějšímu divákovi dojde rozuzlení dřív než by mělo... Ale na tom tady tolik nezáleží. Skvělá ústřední dvojice (přiznávám upřímně - Castleovu kouzlu jsem zcela podlehla), jejíž energie nevyprchá po celou dobu seriálu. Velmi zábavný seriál, který mě velmi moc hodně baví :) ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Zábavný seriál pevně rozkročený mezi spisovatelskou praxí a detektivní prací. Mezi ústřední dvojicí to jiskří, Fillon aka Castle je neodolatelně šarmantní, případy jsou řádně zapeklité a nikdy není úplně všechno jisté... a já se nemůžu dočkat další epizody. Přidávám pátou za českou epizodu s velice nezřetelným : "ubocha eliška" a krásnou reminiscenci na Firefly v haloweenském díle. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nyní už je jasné, že jednu seriálovou etapu mám definitivně za sebou, poslední z nejstarších kousků svou horečnatou aktivitou (minimálně dvě sezóny jde už kvalita pozvolna, ale nezadržitelně dolů) doslova zničil sám sebe a Castle je po sedmi letech zrušen. Díky Bohu, že tvůrce nenapadlo pokračovat s jinou hlavní ženskou představitelkou, nebo vymýšlet další překombinované dějové kejkle, v epizodě "Crossfire" se ústřední dvojice dočkala důstojného zakončení svých osudů i směrem k budoucnosti, na kterou nejskalnější fanoušci čekali a nevadilo by jim, kdyby seriál trval třeba patnáct let. Ta ústřední dvojice, která se ze začátku dala dohromady z poněkud ohraných příčin, pokračovala nejchytřejšími dialogovými přestřelkami od doktora House, aby pomalu končila soukromými dramaty, z nichž některá se zbytečně zamotala. Hlavně byl ale Castle vzpruhou pro nás, věčné romantiky, proto ten bilanční komentář a snížení hodnocení o hvězdu. FICTION BECOMES REALITY. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Pro mne prostě nebojím se i říct srdcovka! Konečně má za sebou všech osm sérií a odcházím od Richarda Castla velmi spokojen. Hlášky, zajímavé případy, humor, chemie mezi postavami vše funguje na výbornou! Jelikož jsem nakoukal, všechny série dohromady, tak bych chtěl rozdělit seriál do tří segmentů. První je od série1-4, doslova jsem hltal každý díl neměl jsem dost, ikdyž začátek třetí série nebyl nejpovedenější po pár dílech to opět nabralo šťávu. Druhý segment je od 5-7 série, myslím že už to měl na starosti někdo jiný, minimálně režie, ale člověk si zvykl a nové nápady osvěžili celý seriál, navzdory tomu, že se zde začaly objevovat lehce vyjeté koleje, že vrahem bývá ten, který je v díle nejkratší dobu. Nicméně kvůli oblíbenosti postav to zkousnete. Dokonce zkousnete i jiný dabing Beckettové, a to že bylo co zkousávat :) A pak tu máme segment 3 a to je celá 8 série. Bohužel se něco stalo a celá polovina série je vlastně tragická, která popírá úplně logiku předchozích řad. Byli rumors, že Fillion s Katic se zrovna nemuseli a ikdyž to nebylo potvrzeno, tak je to na seriálu vidět, skoro spolu ve společných scénách nehráli a už to zkrátka nebylo ono. Druhá půlka už je o něco zajímavější a vlastně začne zase bavit a dořeší se poslední nedořešené záhady. Každopádně za mě skvělý detektivní seriál!!! ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • V 19. díle 5. řady s názvem "The Lives Of Others", celkově 100. epizodě, se objeví také tvůrce seriálu Andrew W. Marlowe a jeho žena Terri E. Miller. Vidět je můžeme ve scénce, kdy Castle (Nathan Fillion) pozoruje dalekohledem byty v protilehlém domě. (macuzuz)
  • Hlavní představitelé Nathan Fillion a Stana Katić údajně v reálném životě nemají tak idylický vztah jako jejich seriálové postavy. Podle francouzského magazínu Télé 2 se prý dokonce nesnášejí. (Olík)
  • Byt Richarda Castla (Nathan Fillion) je ten samý, který byl použit jako byt hlavního hrdiny Micka (Alex O'Loughlin) z předčasně ukončeného seriálu Za svitu měsíce (od r. 2007). (Ajka1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno