Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Merkin k tomuto seriálu (1)

Vraždy v Midsomeru (1997) 

Je právě 6.2.2020 a na ústřední hřbitov v Midsomeru se začínají scházet poslední obyvatelé téhle mírumilovné oblasti. Jsou tomu právě dva týdny, kdy byl při policejním zásahu na aukci kaktusů zahrádkářského klubu zastřelen šíleným knihkupcem jediný muž, který mohl obyvatele Midsomeru uchránit před tím strašným prokletím, které na město před 45 lety uvrhla zlá muffinová čarodějnice během svého běsnění u mostu Utopenců. Od té doby se téměř každý týden nalezl v okolí někdo, kdo se jal z těch nejpohnutějších důvodů vraždit své příbuzné, známé, obchodní partnery, nepřátele či se mstil za své francouzské předky. Ale šéfinspektor Barnaby vždy včas zasáhl a více než 5 obětí se nikdy v rukou násilníka neocitlo. Ale dnes je onen ctihodný policista mrtev a lidé tak již dva týdny hynou jako na běžícím páse. Odvážné dívky se ztrácí v temných lesích,bohatým mužům selhávají brzdy sporťáků, děcka házejí šikanované spolužáky do studní. Zbývá už jen dvacet posledních občanů. Sešli se po obřadu v hospodě Poslední večeře a každý s pláčem oblékl černou kápi, protože každoroční noční prohlídka hřbitova za úplňku se nesmí vynechat za žádných okolností. Míjí devatenáct vykopaných hrobů-jen cvok by vzal nohy na ramena:) ()

Reklama

Reklama