Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Diskuze

Sebi236

Sebi236 (hodnocení, recenze)

Podle mě je nejlepší díl Psáno krví, i když se mi snad nikdy nepodaří zhlédnout všechny epizody, když i s reklamami je to v TV dlouhý tak tři hodiny;)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Ezis

Ezis (hodnocení, recenze)

Kate Austen: promiňte, co to znamená "napadnuté"? Jestli myslíte napadnuté virem, tak to naštěstí není případ Midsomer Murders. Jinak jsem slyšela, že John Nettles odešel jednak proto, že už to na něj bylo dlouho, jednak proto, že v 67 letech hrál 59-60letého policajta a připadalo mu, že kdyby ho hrál dál, tak už by mu to lidi nevěřili. (Tedy podle mého je na svůj vzhled zbytečně kritický - v jednom pořadu si třeba pochvaloval kameramana Vražd v Midsomeru, že umí zabírat tak dobře, že i takový "ugly bastard" jako on pak na obrazovce vypadá pěkně... :-) )

Ezis

Ezis (hodnocení, recenze)

klobouk12: Viz komentář uživatele Kloistr a můj předchozí: Midsomer není vesnice, je to celý kraj s několika desetitisíci obyvateli. Má hlavní město Causton a spoustu vesnic, např. Badger's Drift, Little Worthy, Midsomer Magna, Upper Warden atd. atd. Skoro každý díl se odehrává v jiné vesnici. Kdybychom seriál vzali doslova, tak v kraji Midsomer bylo z dejme tomu 30 000 obyvatel zavražděno asi 300 (přibližně 90 dílů, v každém 3-4 vraždy). Tedy jedno procento :-)

Ezis

Ezis (hodnocení, recenze)

Kdo byste chtěl vidět nejnovější díly hned po jejich uvedení v britské televizi, jsou na www.watchseries-online.com. Mimochodem, co říkáte na nového Barnabyho? Ze začátku byl dost nepříjemný, ale postupně se usazuje a teď v posledním díle 14. série "The Rare Bird" je už v pohodě a skvěle si rozumí s Jonesem. Na konci 13. série a na začátku 14. to vypadalo, že se seriál dostal do krize (koneckonců proto odešel Barry Jackson, co hrál patologa George), ale podle mého už se vzpamatoval - posledních pár dílů bylo už zase výborných.

Ezis

Ezis (hodnocení, recenze)

kloistr: Souhlasím, jen Midsomer jako město pokud vím neexistuje - jednotlivé vesnice se jmenují Midsomer Parva, Midsomer Magna apod. a hlavním městem kraje Midsomer je Causton.

 (hodnocení, recenze)

Mene inteligentnim jedincum: UK ma cca 60 000 000 obyvatel a Midsomer neni jen nazev pro jedno mestecko. Je to jako byste tvrdili, ze v Pardubickem kraji uz nemuze byt nikdo zivy, protoze uz tam vsechny vyvrazdili, ano mame Pardubice, ale ano mame i Pardubicky kraj. Midsomer je neco podobneho, ano je tu Midsomer mesto, ale ano je tu cosi jako kraj Midsomer ( UK ma spise hrabstvi, proto rikam cosi jako kraje ). Pokud je nekdo tak natvrdlej, ze mu toto nedojde ani po prvni serii, tak prominte, ale nemate narok kritizovat. :o)

vanadium

vanadium (hodnocení, recenze)

Zazie: Které detektivní seriály jsou tady rozdělené na díly? Kvalita jednotlivých dílů i sérií Vražd v Midsomeru je opravdu hodně rozdílná. Pokud by se tu ovšem daly k hodnocení všechny jednotlivé díly, bylo by to možná nepřehledné protože je jich hodně a taky je otázka, jestli by byl zájem ze strany uživatelů jednotlivé díly hodnotit.

Zazie

Zazie (hodnocení, recenze)

Je opravdu škoda, že tenhle seriál tu není rozdělen na jednotlivé epizody jako jiné detektivní seriály. Každý díl má svůj vlastní název a délku celovečerního filmu, tak nechápu důvod. A lépe by se to hodnotilo, epizody mají různou úroveň.

skoces

skoces (hodnocení, recenze)

je to skvělej seriál, jenom asi pro budoucí oběti pořádají zájezdy a svážejí je tam z celé anglie :D.

XjarodX

XjarodX (hodnocení, recenze)

Vraždy? Asi místní zvyk. ...a tradice se mají udržovat. Každopádně tohle je už 12 řada..:-))

bosquete

bosquete (hodnocení, recenze)

Midsomer je oblast skládající se z vesnic a nikde není psáno, že se ty vraždy musí udát za rok.

TripleDouble

TripleDouble (hodnocení, recenze)

zajímalo by mě jak je midsomer velkej, když tam každej tejden někdo umře. Tam bych se žít bál :D

Paulia

Paulia (hodnocení, recenze)

S Poirotem patří mezi moje nejoblíbenější detektivky, i když další série bez Troye už nejsou to, co bývaly ty předchozí (obzvláště Ben mi vůbec k srdci nepřirostl..). Obdivuji krásné anglické prostředí, skvělé dialogy a také Johna Nettlese. Takže bez rozmýšlení pět *.

SKOPALKA

SKOPALKA (hodnocení, recenze)

No krása, nádherný anglický vidiek, Troy... škoda že musel potom odísť.

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Tento seriál je spolu s Jonathanom Creekom seriálovým kultom - pre moju mamu ! :-) Vždy sa smejem na jej vtipnom úsloví : "Tí Angličania sa vedia tak krásne vraždiť !" :-)))))))

the_pest

the_pest (hodnocení, recenze)

Dal jsem tomu 5 hvězd, ale od chvíle kdy odejde Troy bych snížil i na 3

hillary

hillary (hodnocení, recenze)

Skoda, ze aj tento serial nie je rozdeleny na jednotlive filmy tak, ako napr. Columbo, Misto cinu, Schimanski . . . Okrem ineho, kazda epizoda tohto serialu je dlhsia ako epizody z Misto cinu a Columbo. Navyse, je tu vela hercov a neustale velke zmeny v obsadzovani vsetkych moznych uloh.

 (hodnocení, recenze)

Ahoj, nevíte jestli tady v tech vrazdach je i epizoda Soudný den?? Prosim, prosím, je to moc dulezity!!

Reklama

Reklama