Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

Sasanka20 odpad!

všechny recenze uživatele

Když si řeknu, kolik má Midsomer obyvatel a při tom si uvědomím, kolik zavražděných bylo v Midsomeru nalezeno a taky jakou spoustu vrahů poslal hlavní inspektor Barnaby za mříže, docela se divím, že se tam najde ještě někdo živý. Stejně si ale myslím, že osudy těch přeživších budou zpečetěny v další sérii, takže město Midsomer se už nebude moci chlubit prvním místem v žebříčku nejvyšší kriminální činnosti ve Velké Británii. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám jak jsem Vraždy v Midsomeru sledoval večer na Primě a štvali mě dlouhé reklamy, protože jsem chtěl už sakra vědět kdo je vrah. Ne že bych se nudil, bylo to napínavé. Sem tam hodně zajímavé vraždy, někdy pro mě nesmysluplné. Ty zajímavé ale dost překrývají nesmysluplné a dokázali mě na rok sledování v televizi zabavit. Jen škoda změň podřízených Barnabyho, nejradši jsem měl Troye, škoda že nezůstal až do konce. ()

Reklama

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Angličani prostě vědí jak má vypadat správná kriminálka. Vždy výborná zápletka a objasňování jednotlivých vražd které se v Midsomeru stanou.Ani mi nevadí, že tu a tam se ojeví nějaký ten vtipný moment. Jako například:On nám utíká. Na traktoru. Těch vražd je tam tolik, že se někdy divím, že Midsamer ještě není vyvražděný. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vypadá to, že ho vyhodili z létajícího talíře....... Že vám to nepřipadá jako detektivní příběh z Midsomeru? Ale je. Jedná se o třetí příběh čtvrté řady s původním názvem The Electric Vendetta - což se dá přeložit jako Elektrická pomsta, ale česká distribuce jej nazvala Tajemství kruhů v obilí. CITÁT - Jak chcete zatknout mimozemšťana?........... Neviděl jsem všechny příběhy, ale podstatnou část. Vyznačují se lehkým, stravitelným humorem, veselou příjemnou hudbou a záhadnými vraždami. Celkově je to jeden z mých oblíbených seriálů na který se rád podívám. Zvlášť oceňuji, že jsou to delší příběhy cca 100 minut a jsou zakončené. Nemusím tedy čekat, kdy budou dávat další. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tohle dělo v reálu, tak jsou všichni obyvatelé Midsomeru mrtví páč každý díl tam chcípnou průměrně dva až x lidí. Jinak jde vcelku o podařenou sérii, která ale není ničím výjimečná od svých amerických či německých kolegů. I když je fakt, že než ta německá...to asi lepší je. Nadprůměr ano, ale za 4 hvězdy...možná časem a s rozmyslem. ()

Galerie (2 063)

Zajímavosti (30)

  • Seriál vznikl také za účelem zvýšit turistický zájem o Midsomer. (Tsukikage)
  • Podle scenaristy Anthonyho Horowitze musel být Tom Barnaby, který po třinácté sérii odešel do seriálového důchodu, nahrazen jiným Barnabym s ohledem na nespočet států, kde se seriál vysílá pod názvem Inspektor Barnaby. (Olík)
  • Obyvatelé vesnic, ve kterých se seriál natáčí, bývají žádáni, aby během natáčení nezírali z oken. (vanadium)

Reklama

Reklama