Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Klasická detektivka, devadesátiminutová, z klasické Anglie bez migrantů, s hodně postavami, krásně vystiženými a barvitými, v nichž se kolikrát ani nevyznám, krásné starobylé domy, krásná příroda, starý dobrý anglický venkov, výborné zápletky, z nichž jsem snad ani jednu neuhodla... a skvělej polda, takovej normální, rodinnej, bez úchylek a výstřelků, až mě překvapilo, že asi u osmého filmu při nějaké jeho skvělé hlášce mě napadlo doslova "já ho miluju". Prostě takovej ňuňu detektiv. Troy taky výbornej, jasně. No jsem z toho nadšená, takovýhle věci se už dneska asi nedělají :)_____Ha, vyměnili mi Barnabyho!!! No tak končím, novej je absolutně bez charisma:(((Sakra. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vraždy V Midsomeru si od svého počátku drží velmi vysokou úroveň (a podle všeho si ji ještě nějakou dobu držet budou), a ve změti Wolffových Revírů, Komisařů Rexů, Big Benů, 72 Hodin a nevímjakýchještěpadesátiminutových relaxačních krimiseriálů jsou Midsomer Murders jako růže mezi trním. Brilantní anglické detektivky se skvělým hlavním hrdinou a nezapomenutelnou znělkou:) ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Klasické detektivky, které nemusí dohánět slabiny ve scénáři počtem výstřelů, brutálních znásilnění, litrů krve, vyražených zubů a vyhřezlých vnitřností. Hlavní vyšetřovatel není neprůstřelný superhrdina, který odhaluje zločince pouhým pohledem svého ostřížího zraku. Barnaby je klasický detektiv anglického střihu. Seriálu nechybí šmrnc a humor. ()

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Angličani prostě vědí jak má vypadat správná kriminálka. Vždy výborná zápletka a objasňování jednotlivých vražd které se v Midsomeru stanou.Ani mi nevadí, že tu a tam se ojeví nějaký ten vtipný moment. Jako například:On nám utíká. Na traktoru. Těch vražd je tam tolik, že se někdy divím, že Midsamer ještě není vyvražděný. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Britské detektivky patří odjakživa k nejlepším co v tomto žánru může film nabídnout. Mají cit pro záhadu, napětí do posledního okamžiku a zápletky jsou tak brilantně maskované, že já např. si můžu šedé mozkové závity ukroutit, jak s filmem spolupracuji. A to je pro mě ta pravá detektivka a nemusí vůbec kapat krev z obrazovky. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Natáčení jedné epizody trvá přibližně pět týdnů a stojí zhruba 1,3 milionu liber. (vanadium)
  • Ustavičným rušivým problémem při natáčení seriálu byl hluk z letadel, motorových pil, lodí a sekaček na trávu, jednou filmování narušovala i neustále kejhající husa. (vanadium)
  • Ve třetí sérii v epizodě "Soudný den" z roku 2000 hraje mladého grázla Orlando Bloom a při vyšetřování vražd vedou detektivové hovor o knize "Pán prstenů". O rok později pak Orlando Bloom hraje jednu ze svých největších rolí Legolase ve filmu Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001). (Tunri)

Reklama

Reklama