Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 7
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele SOLOM. k tomuto seriálu (156)

Série 1 (2009) (S01) 

Velmi mile mě tento seriál zatím překvapil. První série byla velmi dobrá, leč deset dílů je sakra málo. Už se ale nemůžu dočkat, jak to bude pokračovat. Castle je docela sympaťák – sice se chová trošku jako blbeček, ale zas to dokáže vynahradit vtipností, představivostí a vlastně většinu případů pomohl vyřešit právě on. Kate je sakra sexy kočka, po které bych taky hnedka „pálil“ – od takové policajtky bych se rád nechal zatknout. Ryan a Esposito coby parťáci taky nejsou špatní, je s nimi prdel, hlavně jak si hlavní hrdiny pořád dobírají. Některé případy jsou docela zajímavé, jiné o něco méně, ale má to slušnou atmosféru, nechybí emoce, humor a ty úvodní aranžování obětí jsou taky solidní. ()

Květiny na tvůj hrob (2009) (S01E01) 

Vypadá to, že jsem si našel nový oblíbený seriál. Přestože existuje už hodně dlouho dobu, tak nějak jsem ho doteď ignoroval. Nicméně jsem se asi platonicky zamiloval do Stany Katic, která hraje drsnou detektivku Kate opravdu dobře a i její parťáci nepředvádí špatné výkony (zvláště to jejich rýpání je fajn…). Nathan Fillion coby spisovatel Richard Castle vplul na scénu excelentně. Jeho postava se mi líbí, je vtipná, chytrá, vlezlá, občas i nemotorná, ale celkově se mi líbí, jak vyrovnaně balancuje mezi spisovatelskou i „detektivní“ prací. Jen to finále z vrahem mohlo být trochu akčnější. ()

Mrtvá chůva (2009) (S01E02) 

Druhá epizoda nebyla vůbec špatná, jen jsem se u ní bavil o trochu méně, než u úvodního dílu. Castle „přechcal“ Kate a díky známostem se uhnízdil v týmu detektivů – jeho rodinka (matka a dcera) taky nemají chybu, jen ten samotný případ místy trošku skřípal. Rozhovor se staříkem o sexu mě naprosto odboural – nejlepší moment celého filmu. Samotné vyšetřování a odhalování kdo s kým prcá, jeden nevěrník za druhým, dramatický závěr – jen škoda, že to skončilo jen u jedné mrtvoly. Mám totiž rád ty rozhovory s patoložkou z místa činu, nebo márnice/pitevny. ()

Ruská ruleta (2009) (S01E03) 

Prominentní spratci a jejich život za peníze movitých rodičů – jo tak na tohle téma už toho bylo natočené opravdu dost. Kate a Castle jim na to ale neskočí a přestože se chvíli zdá, že jsou na špatné stopě a nechají se obalamutit, nakonec vyšetří i tento případ. Tentokrát je tu dost vedlejších postav – většina z nich podala slušné výkony a samotná zápletka byla taky zajímavá. Někdy si říkám, že bylo jen dobře, že naši zrovna moc prachů neměli, zbraně taky ne a nám v mládí stačil vážně jen ten chlast, opékačky nu a někdo si leda tak zahulil… ()

Za vším hledej ženu (2009) (S01E04) 

Politika je mnohdy špinavou záležitostí a tak samozřejmě není divu, že se ve spojitosti s ní objevují, intriky, vydírání, vražda…Hašteření ústřední dvojice se rozjíždí na plné obrátky, detektivové si konečně můžou vychutnat dobrou kávu (až dosud pijí dle Castlových slov) jen samé bračky, Kate to zase sakra sluší, no a některé eskort dámy, by vážně stály sakra za hřích. I tento díl pobavil a první série se mi líbí čím dál tím víc. ()

Ledová královna (2009) (S01E05) 

Ležet někde mrtvý pět let v mrazáku a pak být pohozený jen tak na staveništi, tak to bych opravdu nechtěl. Rozlousknout starý případ vypadá jako pěkně zapeklitý oříšek, ovšem ne pro Castla a Kate. Jako bonus se dozvíme i něco z minulosti samotné detektivky a nahlédneme, cože za hry doma provádí samotný spisovatel. Opět další vcelku kvalitní příběh, který dokáže zaujmout. Nicméně nevím, jestli bych měl žaludek takhle pomoci svému kamarádovi a dokázat to tak dlouho zatajovat. ()

Nekupujte padělky (2009) (S01E06) 

Jo takový divoký sex s exmanželkou to si Castle vychutnat rozhodně umí, navíc má potřebu o svém „koblížkovi“ každému vykládat – no na sex super, pro život nepoužitelná. Kate zase nechutná nigerijská kuchyně a pomletá kopyta, navíc jí Castle tentokrát i zachrání život před kulkou (ta přestřelka v bytě byla nejlepší na celé epizodě – tahle totiž patří k těm prozatím slabším). Škoda, že těch rituálních vražd nebylo trošku víc. ()

Sběratelé šperků (2009) (S01E07) 

Úvodní mrtvolka nacpaná do trezoru – no prostě paráda – oni vědí, jak příjemně navnadit diváka na každou epizodu. Nicméně tento díl diváka rozesměje nejen flirtováním obou hlavních protagonistů na střelnici, ale především samotnou charitativní akcí, kde Kate přijde v opravdu pěkných a odvážných šatech, že i Esposito „tiše závidí“. Jen to dopadení vraha bylo takové suší, ale zas alespoň Castle dostal jednou i přes hubu. ()

Duchové (2009) (S01E08) 

Není nad to dát si u Castla doma partičku pokeru se všemi policejními parťáky, šéfem a samotnou Kate a nechat si do toho mluvit a radit vlastní matkou…Příběh točící okolo bývalých teroristek, mrtví a podezřelí nejsou těmi, za koho se vydávali – a kolem se motá celkem pohledná spisovatelka. Mělo to i pár vtipných momentů – viz, jde transvestita Yasmin okolo recepčního a věta „Jak ti visí Yasmin…?“. Smůla je, že samotná zápletka tak dobře zpracovaná nebyla, jako jsem si u této první série zvykl. ()

Ztracené děvčátko (2009) (S01E09) 

Kate, Castle a zbytek týmu tentokrát řeší únos adoptované holčičky, přestože zatím není mrtvá, což je zprvu našemu spisovateli divné. Nicméně záhy pochopí, že za tím stojí bývalý Kate agent FBI, který by jí zase získal zpátky a to se mu moc nelíbí. Samozřejmě bude dělat menší naschvály, ale nakonec jej pohltí i tento případ. Na odlehčení tu řešíme ještě Ryanovu divnou kravatu, matčino poradenství, samotného náhradního otce – malíře – flákače a nečekané odhalení skutečného pachatele… ()

Vražedná identita (2009) (S01E10) 

Castle a Kate se tentokrát dokonce zapletou během vyšetřování brutální vraždy a mučení plastického chirurga s mafií. Navíc se náš spisovatel konečně pouští do vlastního pátrání po důvodu smrti matky své múzy Kate, což ta mu samozřejmě razantně zakázala. Navíc řeší i svou dcerku, která jde na ples a dle svých vlastních zkušeností má tedy o ní strach. Mafie se činí, střelba na bývalého Kate, Castlovo přiznání, vražedkyně Carla, nechybí emoce, inu slušné zakončení první série. ()

Série 2 (2009) (S02) 

Druhá série má rovněž slušnou kvalitu některých epizod. Byla ale o dost delší než ta první a tak se tu samozřejmě dá narazit na několik slabších dílů. Nechybí několik opravdu zapeklitých případů, Esposito a Ryan se více zapojují, někteří protivníci jsou fakt drsní, Castlův humor i rozvíjení vztahu s Kate, ale vše končí tak trochu jinak, než by si on přál. Dokonce jí i několikrát zachrání život, nicméně ona viditelně dá přednost jinému – jen aby ho pozlobila, on si však dává pauzu. A já chtěl taky, protože tohle je fakt „nekonečný seriál“. Ale už mám nachystanou další sérii, jak jinak. Zatím mě to baví… ()

Bílý kůň (2009) (S02E01) 

Příjemný začátek druhé série zvláště pak pro samotného Castla. Focení na policejní stanici s polonahými modelkami v kostýmem policistek (ach škoda, mohla se k nim připojit i samotná Kate). Mrtvola na stromě, ukradená mrtvola – no počáteční zmatek zavede našeho spisovatele až do náručí ruské mafie a světa drog – a hle tady ho jde zachránit polonahá Kate. Opět proběhne hádka kvůli pátrání po stopách okolo mrtvé matky naší detektivky – končí usmířením… ()

Dvojí výzva (2009) (S02E02) 

Úvodní bitka, chaos na policejní stanici rozesměje, stejně jako následná sázka mezi Castlem – Ryanem a Espositem, ke které se za zády Kate přidávají téměř všichni detektivové a policajti – máme tu dvě vraždy, patoložku v sexy šatech – dokonce se na scéně objevuje i druhý patolog, několik vtipných situací a zapeklité vyšetřování, s několika propletenci. Tahle epizoda rozhodně neurazí, pobaví a má i zajímavé vyvrcholení. Druhá řada má zatím velmi dobrou úroveň. ()

Tvář módního týdne (2009) (S02E03) 

Romantická chvilka dvou polonahých milenců ve fontáně naruší nález mrtvé modelky. Další zapeklitý případ? No jak pro koho, Castle se hlavně kochá polonahými modelkami v zákulisí přehlídky. Postupně odkrývají nekalé praktiky, které asi moc lidí nepřekvapí (drogy, sexuální vydírání pro lepší fotky, rivalita…). Samozřejmě nesmí chybět ani žárlivý manžel a hecování mezi detektivy a Castlem, který má známosti opravdu všude. To však nic nemění na tom, že jde o slabší díl druhé série – potažmo zatím celého seriálu, co jsem měl možnost vidět. ()

Nekonečná identita (2009) (S02E04) 

Podvádět děcka se nemá, ale tenhle podvodníček toho má na triku daleko víc a podle toho i skončil. Měl to chlapec pěkně vymyšlené (místo Grónska si to točil doma ve stanu…). Škoda, že scéna ve vaně se svíčkami a čtením knihy, toho nepoodkryla trošku více, Kate nám ukáže jen svoje nožky…sakra málo. Nicméně pobaví alespoň opětovné hašteření mezi ní a Castlem, zvláště když ji ke konci šmíruje na ženských toaletách. Jinak ale další epizoda ze slabšího soudku. ()

Příběh Elišky z Čech (2009) (S02E05) 

Tak amíkům nechutnají naše lízátka, jo…Castle trošku zklamal (prý chutná to jak mýdlo…), ale jinak se tentokrát chlapec činil. Mrtvá Češka Eliška v kanále, ubytovna pro české ilegály, poněkud humorná honička s exmanželem v kuchyni, kde spisovatel spíše překáží. Malinké jiskření mezi Kate a Castlem na knižní autogramiádě k nové knize – samozřejmě nesmí chybět ani další úsměvná hádka mezi nimi a finální rozzuzlení příběhu a vraždy taky nebylo nejhorší. Po dvou slabších epizodách zase přišlo mírné zlepšení. ()

Upíří víkend (2009) (S02E06) 

Zatím asi nejlepší díl z obou sérií. Nejen co se samotné zápletky týče, ale i atmosférou. Máme tu upíří komunitu pěkně pošahaných jedinců a jednoho extra magora, mrtvolu s kůlem v srdci, druhého rádoby zastřeleného lykana – nádherné obrázky a malůvky oběti, temnou minulost jeho rodiny – dost zajímavé rozzuzlení a odhalení pravého pachatele. No já se u této epizody bavil od začátku až do úplného konce asi stejně, jako když Kate v závěru „vytasí“ svůj halloweenský kostým na spisovatelově párty. ()

Labutí píseň (2009) (S02E07) 

Zatím poslední díl co jsem viděl, se mi moc nelíbil. Po upírech zase razantní sešup dolů jak co se kvality obsahu týče, tak i samotného zpracování. Moc se mi zatím nestávalo, že bych se u Castla nudil. Mrtvá zpěvačka na začátku byla na tom schodišti pěkně naaranžovaná, nicméně celé se točilo hlavně okolo drog – fetka sem – fetka tam, jen ta její sestra alespoň trošku pobaví nejen svým chováním v márnici u těla sestry, ale i závěrečným zpěvem. Ostatní vata okolo kytaristy kapely a všech těch parazitů (pardon manažerů co nabízejí drogy…) byla poněkud nudná. Ani Castle nějak závratně neperlil – až v samotném závěru a odhalení pachatele, kterému tak trochu dopomohla i jeho dcera (fanynka mrtvé zpěvačky). ()

Poslíček smrti (2009) (S02E08) 

Vražda a okradení poslíčka přivede Kate a Castla do vyšších politických kruhů, přesněji až k nechutně bohaté a mocné rodině, která nejenomže lže, ale její minulost skrývá nejedno tajemství. Nejvíc jsem se pobavil asi u zásahu a následném rozhovoru se starou černoškou v jejím bytě, kde jí následně i opravili vykopnuté dveře. Do samotného případu se i více zapojuje policejní šéf, který s tím vším nepřímo souvisí. Bohužel samotný příběh zas až tak atraktivní není. Jsem rád, že naší rodinu neovládá senilní leč nechutně slizká a panovačná babča. ()

Reklama

Reklama