Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
TV spot
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

TV spot

Recenze (368)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Krásný buddy krimiseriál (a to dokonce dvojitě -- vedlejší postavy Espozita a Ryana sice hrají druhé housle, ale velmi zdatně). 104 kvalitních epizod, plus jediná rozpačitá, opakovací (č. 103 - Still). Zase jeden ze seriálů, u kterého je dabing prostě nedostatečný, díky slovním přestřelkám, popichování a vybroušeným dialogům originálu. Fillion vstupoval do seriálu jako sympaťák známý spíš jen nadšencům (Firefly, Serenity, Buffy) a velmi dobrý herec, Katic ani jedno, ale po pár desítkách epizod se dostala na velmi dobré a sebevědomé výkony také. Sympatické je rozvíjení i poměrně vedlejších postav (matka, dcera, otec, patologové, velitelé...) Schéma epizod "jednodílných" je sice velmi často opakované (tedy už během 2. sezóny se pachatel dá zhruba na 50% odhadnout podle jeho prezentace -- zpravidla vybíráme z postav, které už byly představeny na začátku, ale rozhodně to není vždy), ale zápletky bývají dost inteligentní a nesamozřejmé, nelineární. Podstatné je to, že tvůrci seriálu přesně pochopili, co divákům učarovalo a co chtějí, tak jim to ochotně nabízejí už 5 sezón (a 6. se kuje). /// Zběsilé je tempo kynutí Castla rok od roku +7 kilo, ale stejně je pořád ruggedly handsome... ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Zatial do s7: Neuveritelne, ako sa dokazu vyhrat v takto pokrocilej serii. Raz sme na divokom zapade, raz s akcnymi hrdinami, raz vo vesmire, raz v alternativnej realite... a cele to posobi prirodzene. Nehovorim ze celych 7 sezon vsetko super, ale dokopy rozhodne velky palec hore a za tuto sezonu pridavam aj 5. *. // Zatial do S4. Začiatkom S4: Vôbec nie zlé, ale v poslednej dobe akási kolísavá... zábavnosť. Nejak to pre mňa prestalo fungovať. Cca druha polka S4: Super! Netradicne zaujimave pripady, fajn zvraty. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 13.1.2010 + ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA = 8.9.2010 --- Ak budú slovné prestrelky medzi spisovateľom a vyšetrovateľkou gradovať, zostane aj moje hodnotenie takto vysoko. Som príjemne prekvapený. (10.3.2009) Človek, ktorý vymyslel ten slovenský názov je CHUJ ! (24.12.2009) Tak ten slovenský DEMENTNÝ názov je používaný iba v programových vestníkoch a na propagáciu na webe. Dnes som sa odvážil zhliadnuť na vlastné oči akým spôsobom je CASTLE na JOJ vysielaný a ALELUJA, JOJ v dabingu žiadnu Vtierku ani nič podobné NEPOUŽILA. Názov ponechala dabingom nedotknutý. Hurá !!! (3.2.2010) EDIT: Tak v II. sérii už JOJ použila ten odporný názov aj v dabingu. FUJ ! (8.9.2010) ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Krimi seriál založený spíše na interakci hlavních postav než na samotném vyšetřování. Výborná zábava, pokud neočekáváte "vědeckou" kriminálku ve stylu CSI. Nathan Fillion je neskutečně charismatický a roli úspěšného a chytrého spisovatele, trousícího jednu hlášku za druhou, si vyloženě užívá. Scény, kde detektivům popisuje jak by se zločiny odehrály v jeho románech patří k nejlepším okamžikům seriálu. Stana Katic je k němu vybraná výborně, zdatně mu sekunduje a krásně to mezi nimi jiskří. Pozadu nezůstává ani spisovatelova rodina – vzorná dcera i potrhlá matka. Škoda poměrně velké nevyužitosti dvojice detektivů Ryan/Espozito. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak předně, Nathan Fillion je boží a charisma má na rozdávání. Je to chytré, vtipné, Stana Katic je kočka a Castlova dcera jakbysmet. Postavy jsou propracované a narozdíl od jiných seriálů, zde mi nevadila romantická rovina. Dialogy pobaví a celé je to švitořivé a často jsem se zasmál. Narážky na Firefly a Fillionovu ikonickou roli kapitána Malcolma Reynoldse skrze seriál mě neskutečně těší. Když se tam objeví herec z Firefly, tetelím se blahem. Protože Firefly je pro mě Top! ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • V 17. díle 6. řady "In the belly of the beast" se hlavní postava Kate Beckett (Stana Katic) objeví v několika "mučících" scénách. Všechny tyto scény, kromě pádu ze srázu, natáčela sama Stana Katic bez využití kaskadéra. Když měla po natáčení popsat tento díl jedním slovem, zvolila slovo "fun", v překladu "zábava". (macuzuz)
  • Stana Katic (Beckettová) aj Nathan Fillion (Castle) dabovali animované postavy z dielne DC Comics. Zatiaľ čo Stana dabovala Lois Lanovú v Superman: Unbound (2013), Nathan Fillion daboval Hala Jordana/Green Lanterna vo viacerých animovaných filmoch. (challik)
  • V epizodě si Kate (Stana Katic) prohlíží a zkoumá průstřel po kulce v hrudníku. Na těle však není vidět žádná další jizva mimo té od kulky. Kate však prodělala vážnou operaci srdce, takže by měla mít velké jizvy na hrudníku. (Viki111)

Reklama

Reklama