Reklama

Reklama

Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti

(seriál)
  • Česko Zákon a pořádek (více)
Ukázka z filmu 14
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1999–2024), 391 h 3 min (Minutáž: 40–46 min)

Tvůrci:

Dick Wolf

Režie:

David Platt, Peter Leto, Jean de Segonzac, Alex Chapple (více)

Scénář:

Julie Martin, Warren Leight, Brianna Yellen, Robert Brooks Cohen (více)

Hrají:

Mariska Hargitay, Dann Florek, Richard Belzer, Ice-T, Christopher Meloni, BD Wong, Tamara Tunie, Diane Neal, Stephanie March, Dean Cain, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(25) / Epizody(551)

Elitní oddělení newyorské policie, Útvar pro zvláštní oběti, pod vedením odvážné a soucitné kapitánky Olivie Bensonové, vyšetřuje a hledá spravedlnost pro oběti a přeživší ohavných zločinů. (SkyShowtime)

Recenze uživatele LucillaP k tomuto seriálu (9)

Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (1999) 

Prvních deset sérií jsem viděla už před delší dobou, nicméně nikdy jsem vlastně neměla v oblibě detektiva Stablera (u hlavní postavy je to trochu problém), takže ani nemám moc potřebu se k nim vracet. Od dalších sérií už jsem byla spokojenější. Jistě, postupem času se zápletky opakují, ale ono té inovace v ději moc přinést nelze, pokud se má stále jednat o případy "běžných" zločinů, které mají být stále víceméně uvěřitelné. Nicméně se jedná o kvalitně natočený seriál, s uvěřitelnými postavami, sympatickými detektivy (Fin a Munch mě fakt baví, v pozdějších sériích táhne duo Rollins/Carisi) a občas velmi dobrými státními návladními (z tohoto pohledu nejlépe hodnotím série 14-19, ADA Barba byl jednoznačně nejlepším návladním, nejen díky provedení Raúla Esparzy, a později od 21. série). Musím uznat, že v posledních sériích mi přijde, že seriál chytil druhý dech. Sice se spektrum případů trochu posunulo, daleko více se zabředává do politiky, ale baví mě, že seriál odráží současné dění. A pravdou je, že některé náměty jsou docela odvážné. ()

Série 19 (2017) (S19) 

První polovina je jasných pět a postupná gradace a posuny v jednání postav mi vyloženě sedly. ()

Série 20 (2018) (S20) 

Pořád se nemůžu rozhodout mezi třemi a čtyřmi hvězdami, za mě nic moc návladní mi dost ubíral z dojmu série. Jinak případy pořád dost slušné, ale za mě je tohle jen přechod k další sérii. ()

Síň 33 (2019) (S20E14) 

Moc nerozumím tak nízkému hodnocení. Vždycky mě zajímalo, co se děje v "čekárně" a zrovna tenhle případ vůbec nebyl šlápnutím vedle. Tady je i malý spoiler do budoucna (ta provázanost se objevuje v pozdějších sériích častěji, což je další plus). ()

Každý něco ztratíme (2020) (S21E20) 

Oživení poslední série před premiérovou bylo fajn, ale kombinace dílů 21x20 a 22x01 byla deprese od začátku do konce. Výborný díl, ale... Ale. ()

Guardians and Gladiators (2020) (S22E01) 

Musím přiznat, že na novou sérii jsem čekala s napětím. Seriál odráží spoustu současných událostí, ale takový vstup do nové řady jsem úplně nečekala. Nemůžu se rozhodnout, jestli jsem spokojená nebo ne. Pokud by se celá řada měla ubírat tímto směrem, budu asi hodně skřípat zuby. Zatím tedy zlatý střed a uvidíme dál. ()

Sightless in a Savage Land (2021) (S22E04) 

120%. Prozatím asi nejlepší díl série a plusové body jsou za Raúla Esparzu. Jak jsem se současným návladním spokojená, tak postava Rafaela Barby mi chybí. ()

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (více)

Reklama

Reklama