Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Klasická detektivka, devadesátiminutová, z klasické Anglie bez migrantů, s hodně postavami, krásně vystiženými a barvitými, v nichž se kolikrát ani nevyznám, krásné starobylé domy, krásná příroda, starý dobrý anglický venkov, výborné zápletky, z nichž jsem snad ani jednu neuhodla... a skvělej polda, takovej normální, rodinnej, bez úchylek a výstřelků, až mě překvapilo, že asi u osmého filmu při nějaké jeho skvělé hlášce mě napadlo doslova "já ho miluju". Prostě takovej ňuňu detektiv. Troy taky výbornej, jasně. No jsem z toho nadšená, takovýhle věci se už dneska asi nedělají :)_____Ha, vyměnili mi Barnabyho!!! No tak končím, novej je absolutně bez charisma:(((Sakra. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

69%? To snad kurva ne. S výjimkou genialit Agathy Christie je tohle nejlepší detektivní seriál, který jsem kdy viděl. Sympatická dvojice detektivů - starý zkušený a mladý trouba - perfektně doplňují suprovou atmosféru britského venkova. Jo, za ty desítky dílů už by musel být okres Midsomer dávno vyvražděný, ale to je detail, který jde velmi snadno přebít skvělým scénářem snad každého dílu, kde uhádnout vraha je v podstatě nemožné. 100% ()

Reklama

CSSML 

všechny recenze uživatele

Klasický „whodunit“ seriál z prostředí venkova s pořádnou porcí vražd v každém dílu. Zápletky byly poměrně složité a občas kombinovaly více zločinů spáchaných různými osobami. S manželkou jsme viděli první tři série a několik dílů ze čtvrté, k následujícím dílům už jsem nedohledal synchronizované české titulky. První série se vymykala ostatním nejen složitější angličtinou, jak se nám zdálo, ale i dějotvorným využitím různých sexuálních úchyláků. V dalších sériích se sice nějaké homo nebo sado-maso dvojice občas také objevily, ovšem jejich důležitost pro děj byla prakticky nulová, tudíž tu zřejmě byly jen na důkaz toho, že Britové z přelomu tisíciletí nejsou žádní puritáni. Naštěstí pro seriál nebyla tato zobrazení explicitní. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Výborný britský detektivní seriál, jednotlivé díly mají vždy slušný děj, záplatku a celkem jsou uvěřitelné. Akorát jediný fakt kalí tuto uvěřitelnost, v Midsomer Walley by už asi nebylo ani jednoho obyvatele, všichni se postupně vyvraždili. Ale v zájmu věci, tedy v zájmu dobré detektivky lze tuto "maličkost" odpustit. Celkově to vidím za 5. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Statický anglický venkov na rozhraní horního a středního toku největší britské řeky Temže v širším okolí starobylého Oxfordu, v němž se prostírá neexistující Midsomerské hrabství; Agatha Christie přenesená o 40-60 let blíže k naší současnosti přelomu století, osobitý fin de siecle, který oživuje dvojice sympatických detektivů. Všechny ctnosti staré anglické detektivky tu naplno ožívají a současně se otevírají naplno dnešnímu světu osobitým regionem tradičních sídel, v zásadě nedotčeného mikrokosmu, v němž každý zná každého a vidí mu až do žaludku. Je to idyla, v níž je všechno jaksi domácké, detektivové, lidé, atmosféra, zločinci i jejich oběti a koneckonců zločiny - vraždy - samy. Ožívají tu jaksi mimochodem některá starší mystéria z viktoriánských dob, je tu modernost, která má svou osobitou patinu. Neztrácí tím; naopak, získává. To, co by za jiných okolností působilo jako klišé, je tady jistotou formy a kontinuity nikoliv zanedbatelné kvality. Platí to o scénářích, režii i představitelích hlavních rolí. V úhoru nenápaditých krimi patří tento detektivní seriál k tomu vůbec nejlepšímu. A vlastně i nadčasovému. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Po celou dobu trvání seriálu se v Midsomeru neobjevil žádný člověk tmavé pleti. (ČSFD)
  • Natáčení 3. epizody 4. série s názvem "Tajemství kruhu v obilí" probíhalo v Anglii ve městech Stanton St. John a Stonor. (Terva)
  • V epizodě "The Dark Rider" se objevuje James Callis v dvojroli, kde hraje dva bratry. Herec s tím již má zkušenosti ze seriálu Battlestar Galactica (od r. 2004), kde vedle své role hrál eště své "andělské" já. (KREI)

Reklama

Reklama