Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 1
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 1

Recenze (367)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Někdy stačí k úspěchu opravdu málo.Vemte sympatického neotesaného řízka,který se živý psaním detektívek a jeho ego je větší než Nicolase Sarkozyho,hoďte ho na krk prací posedlé,citově odměřené,tvrdé a sexy policistce.Nechte je společně rešit případy,jeho hláškovat,jí nechápavě kroutit hlavou,nechte jim průběžne ukazovat a měnit jejich charakter aby mohli diváky nechat v napětí kdy si konečně vyznají lásku a máte zaděláno na další super seriál,který sice klišoidně kopíruje styl Bones,Live,Dempesyho a McPeacové atd. ale prostě funguje.Tohle je to co řikám pořád,jak mile má seriál sympatické obsazení je to půlka úspěchu a hašteření mezi lehkovážným charismatickým týpkem a odměřenější ženštinou po jeho boku prostě funguje vždycky. 80%. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Je funky sledovať vlastne variáciu na X-Files, teda, čo sa týka postáv: racionálne a logicky situovaná ženská postava, oproti nej "fikcionalista", dvaja spoluhráči a dokopy fasa tím. Šarmantné, vtipné, hravé, chytľavé bez toho, že by si robilo srandu z prípadov, ktoré sú predmetom vyšetrovania, nech sú už akokoľvek bizarné. Som naozaj zvedavá, ako dlho sa podarí udržať hranu medzi hlavnými postavami iskrivú a do akých rozmerov mi Nathan popriberá. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Těch kriminálních seriálů je v televizi ubíjející množství, takže jsem se k tomu nejdřív s optimismem nestavil. Ale odbouchnout to jako staré “Vraždu, kterou napsala” nebo nedejbože “Diagnózu od Doktora Detektiva” by nebylo fér, vždyť to má tak skvělou nadsázku. I když se při vyšetřování může zdát, že seriál prostě rád blbne pro víc diváků, neukvapme se, máme tu i pro vážnější notu dějovou linii s dcerou naší drzé postavy a není to vůbec zobrazeno stereotypně, byť zas tak velký screentime to nemá. Pokud jde o tu hlavní, jak Richard vpadne do vyšetřování a přes svůj amatérismus se stane špičkovým kriminalistou, nikomu nevadí, jen jeho parťačka má výhrady. Ovšem buddy chemie se vyvíjí směrem, kam byste to možná ani neviděli. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Jedna věc hned na začátek komentáře: nehodnotím tak vysoko díky Nathanu Fillionovi, ale protože považuji ten koncept střetávání několika diváckých pohledů a přístupů za velice osvěžující a pro mě osobně i nesmírně opojný. Nejedná se o oddechový seriál, který je slušnější variantou jiných, plných sexu a násilí, protože "navrch" nad vyprávěním a příběhem máte jen do jisté míry, protože jako divák jste limitováni znalostmi jedné ze dvou hlavních postav, která je vám sympatičtější: ať již je to spisovatel, kterému na lidech nesejde, ale chce vyprávět příběhy a je znalý žánrových pravidel fikčních světů, či policistka-žánrový fanoušek, který ale umí chodit i ve skutečném světě zločinu. První díl byl sice zatím z první série nejlepší, ale to jen díky soustředění se na profesní a ne tolik osobní rovinu, která nabízí jenom žánrové figurky, prostor ke hláškám a "popříběhovou" diskuzi na téma "to byl ale originální příběh s nečekaným vyústěním". Baví mě ale ta uvědomělá práce s klišé, které jako klišé či schémata vůbec nevyzní -> buď chybí potřebná návaznost, která je narušena vsunutím "nepatřičné" scény, nebo znalostí těchto otřepaných postupů, které jsou nabourávány podvratným humorem (neodjištěná pistole při závěrečném přiznání). 9/10 P.S. Nathan Fillion je charismatickej sympaťák. :) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Andrew W. Marlowe | Hudba: Robert Duncan | Produkcia: D. Howard Grigsby, David Grae | Distribúcia: ABC | Štúdio: ABC Studios, Beacon Pictures, Experimental Pictures | Počet sérií: 5 || Dynamický a hláškami nabitý seriál, ktorý má len príjemné postavy. A to je práve ten problém. Castle pre mňa nedisponuje dostatočne temnými záporákmi v kriminálnych sekvenciách. Naviac zápletky mi prídu dosť ohrané a často predvídateľné. Nie je to vôbec zlé, je to ďaleko lepšie, než väčšina dnešných žánroviek, ale jednoducho to nie je moja šálka kávy. 65% | HD, CZ DTS | ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • V 19. díle 5. řady s názvem "The Lives Of Others", celkově 100. epizodě, se objeví také tvůrce seriálu Andrew W. Marlowe a jeho žena Terri E. Miller. Vidět je můžeme ve scénce, kdy Castle (Nathan Fillion) pozoruje dalekohledem byty v protilehlém domě. (macuzuz)
  • Nathan Fillion musel během castingu absolvovat čtení s celkem 125 herečkami, než našli tu správnou Beckettovou. (Ajka1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno