Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nebaví, je to vždy příšerně dlouhý rozvleklý a dohromady se nic neděje. Za ty léta už tam nemaj koho vraždit ,tak ještě, že jim ty stavy doplněj uprchlíci. Ale já anglický detektivky nikdy nemusel. Ani toho malýho Belgičana co tak cupitá-Hercule Poirot. I když ten měl některý epizody dobrý a na ten průměr dosáhne. Kde sou ty časy, kdy David Suchet hrál v roce 1977 v epizodě Profesionálové drsného teroristu.....No tak to jsme vzali jedním vrzem hned 2 seriály. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Perfektní detektivky. Charizmatický John Nettles se výborně chopil role inspektora Banabyho a svým klidem a dedukcí přivádí všechny vrahouny z anglického venkova k šílenství. Jedinou chybu spatřuji tom, že mám vždy hrozný zmatek v postavách a jsem rád, že nakonec aspoň trochu vím, kdo je vrah. To ale asi není chyba Vražd v Midsomeru... ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Vynikající britský seriál.. dovolil bych si tvrdit, že jeden z nejlepších krimi seriálů vůbec. Je fat, že to hrabství by již bylo vymřelé, ale to nic nemění na skvěle obsazených rolích, nádherném prostředí a kouzlu tohoto seriálu. Občas jsou některé případy až příliš snadné, ale jakmile je díl, kde je ,,jen,,jedna mrtvola tak to je luxusní podívaná, ale většuinou tu máme tak 2-3 mrtvoly za díl.. ale zase máme 100minut jeden díl to není málo. 5z5 Novou sérii bez Barnabyho jsme ještě neviděl a nevím zda budu chtít vidět.. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka s perfektními postavami, především mého oblíbeného detektiva Barnabyho (lepšími detektivy snad byli jen Sherlock Holmes a komisař Moulin), s precizně napsaným scénářem zřejmě vycházejícím ze stejně dobré předlohy a s nádhernou atmosférou britského venkova. Pokud odmyslíme ty vraždy samozřejmě. Zajímavé to hrabství ten Midsomer. V každém díle seriálu tak tři až čtyři vraždy a jeho obyvatelé si v klidu žijí dále nerušeným životem. Nejen, že je zvláštní, že tam vůbec ještě někdo přežil, ale hlavně si myslím, že já bych z takového vražedného venkova, kde by kolem mě padali obyvatelé jako přezrálé hrušky, prchal, co by mi nohy stačily. Ale přesto se na to velmi dobře dívá :-) Seriál se už natáčí déle než deset let a stále si drží velmi dobrou úroveň špičkových detektivních příběhů. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Série 1-13: 80 %. Anglický venkov se vším, co k němu (tedy aspoň ve filmech) patří. Pavučiny vztahů, skryté hříchy, tajemno, suchý humor, mordy, úchylky, intriky, bručounský detektiv a jeho zábavní Watsonové. Ale jedna ze záhad zůstává nevyřešená. Jak to, že když je v každém dílu tolik mrtvol, není už z Midsomeru dávno pustina a urbex? ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Ustavičným rušivým problémem při natáčení seriálu byl hluk z letadel, motorových pil, lodí a sekaček na trávu, jednou filmování narušovala i neustále kejhající husa. (vanadium)
  • Vraždy bývají často velmi kuriózní, například v epizodě Rodinná firma je oběť rozdrcena vidlicovým zvedákem a následně uvařena ve sterilizátoru sklenic v továrně na zeleninové omáčky. (vanadium)
  • Podle scenaristy Anthonyho Horowitze musel být Tom Barnaby, který po třinácté sérii odešel do seriálového důchodu, nahrazen jiným Barnabym s ohledem na nespočet států, kde se seriál vysílá pod názvem Inspektor Barnaby. (Olík)

Reklama

Reklama