Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Vynikající britský seriál.. dovolil bych si tvrdit, že jeden z nejlepších krimi seriálů vůbec. Je fat, že to hrabství by již bylo vymřelé, ale to nic nemění na skvěle obsazených rolích, nádherném prostředí a kouzlu tohoto seriálu. Občas jsou některé případy až příliš snadné, ale jakmile je díl, kde je ,,jen,,jedna mrtvola tak to je luxusní podívaná, ale většuinou tu máme tak 2-3 mrtvoly za díl.. ale zase máme 100minut jeden díl to není málo. 5z5 Novou sérii bez Barnabyho jsme ještě neviděl a nevím zda budu chtít vidět.. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Acapulco a St. Louis musí být pro kriminální vyšetřovatele procházka růžovou zahradou, jelikož jedno kultivované zapadlé městečko s klidnou, příjemnou až venkovskou atmosférou někde v Británii je tím pravým Bermudským trojúhelníkem, kde už v méně uspokojivé části Guinessovy knihy rekordů má zarezervovaný stůl. Nebo má Spojené království svou vlastní Oblast 51, kde všichni už jsou emzáci, zombie nebo duchové? Asi se to nedozvíme (projekt à la Četníci s mimozemšťanama by nám i účastněným víc vzal než dal a to nechceme), ale tvůrci se vším počítají. Tereminová znělka se přece nerozsvítila po pátým pivu. Ovšem Johna Nettlese těžko někdo nahradí. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Klasické detektivky, které nemusí dohánět slabiny ve scénáři počtem výstřelů, brutálních znásilnění, litrů krve, vyražených zubů a vyhřezlých vnitřností. Hlavní vyšetřovatel není neprůstřelný superhrdina, který odhaluje zločince pouhým pohledem svého ostřížího zraku. Barnaby je klasický detektiv anglického střihu. Seriálu nechybí šmrnc a humor. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Detektiv šéfinspektor Barnaby je prostě formát. Výborná anglická kriminálka v tom správném slova smyslu, žádná americká patlanina. Skvělí herci - obsazování opravdových hereckých es. Výborné náměty, humor a mysterióznost, občas až hororová atmosféra. V neposlední řadě dokonalá a mrazivá úvodní znělka a celkově celá hudba. Vrchol v žánru. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nebaví, je to vždy příšerně dlouhý rozvleklý a dohromady se nic neděje. Za ty léta už tam nemaj koho vraždit ,tak ještě, že jim ty stavy doplněj uprchlíci. Ale já anglický detektivky nikdy nemusel. Ani toho malýho Belgičana co tak cupitá-Hercule Poirot. I když ten měl některý epizody dobrý a na ten průměr dosáhne. Kde sou ty časy, kdy David Suchet hrál v roce 1977 v epizodě Profesionálové drsného teroristu.....No tak to jsme vzali jedním vrzem hned 2 seriály. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Seriál se původně měl jmenovat Barnaby. Název Vraždy v Midsomeru navrhl scénárista Anthony Horowitz. (vanadium)
  • Počas filmu môžeme vidieť veľa postáv používať Colt SAA. Ten sa vyrábal v rôznych dĺžkach, ktoré mali špeciálne mená. V jednej scéne je povedané, že Adam Burbage (Daniel Ryan) má revolver typu Buntline. V skutočnosti sa jedná o omnoho kratšiu verziu Cavalry. (ČSFD)
  • Ve třetí sérii v epizodě "Soudný den" z roku 2000 hraje mladého grázla Orlando Bloom a při vyšetřování vražd vedou detektivové hovor o knize "Pán prstenů". O rok později pak Orlando Bloom hraje jednu ze svých největších rolí Legolase ve filmu Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001). (Tunri)

Reklama

Reklama