Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdesi v Anglii leží vesnička zvaná Midsomer, má asi tak 10 bambiliónů obyvatel, z toho polovina různorodě zaklepe papučkama a druhá polovina jsou pachatelé těchto brutálních mordů... Uhlazeně venkovská atmosféra, děj jednotlivých epizod se soustředí na zápletku, nikoliv na akci či kapání luminolu na podezřele zarudlé skvrny (jak je zvykem v amerických kriminálkách), vzhledově tuctoví vyšetřovatelé využívají svůj břitký intelekt převážně k dialogům se svědky či viníky. Zkrátka detektivka ze staré školy, nečekejte zběsilé automobilové honičky, ba ani zdlouhavé pidlovoké přestřelky se nekonají. Seriál má jednu podstatnou chybu - při délce 100 minut (prokládané milovanými reklamními bloky) a asi tak tisícovce dílů jde o zábavu pro znuzené důchodce, ostatnímu obyvatelstvu by sledování zabíralo příliš drahocenného času. Což je také důvod, proč "Vraždy v Midsomeru" znám jedině z návštěv u prarodičů, sama tuto podívanou nevyhledávám. Nevadí, neláká, imho průměr. 51% ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka s perfektními postavami, především mého oblíbeného detektiva Barnabyho (lepšími detektivy snad byli jen Sherlock Holmes a komisař Moulin), s precizně napsaným scénářem zřejmě vycházejícím ze stejně dobré předlohy a s nádhernou atmosférou britského venkova. Pokud odmyslíme ty vraždy samozřejmě. Zajímavé to hrabství ten Midsomer. V každém díle seriálu tak tři až čtyři vraždy a jeho obyvatelé si v klidu žijí dále nerušeným životem. Nejen, že je zvláštní, že tam vůbec ještě někdo přežil, ale hlavně si myslím, že já bych z takového vražedného venkova, kde by kolem mě padali obyvatelé jako přezrálé hrušky, prchal, co by mi nohy stačily. Ale přesto se na to velmi dobře dívá :-) Seriál se už natáčí déle než deset let a stále si drží velmi dobrou úroveň špičkových detektivních příběhů. ()

Reklama

javak810i 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem Vraždy z Midsomeru nenáviděl. Herci mi přišli nesympatičtí, zápletky ohrané a celé to na mě působilo hrozně ponurým a jakoby "anglicky suchým" dojmem. Z odstupem času ale musím uznat, že s ohlédnutím na ostatní krimi seriály té doby se jednalo o slušný nadprůměr. I tak ale nemohu dát víc, než 3 hvězdičky. ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Klasický „whodunit“ seriál z prostředí venkova s pořádnou porcí vražd v každém dílu. Zápletky byly poměrně složité a občas kombinovaly více zločinů spáchaných různými osobami. S manželkou jsme viděli první tři série a několik dílů ze čtvrté, k následujícím dílům už jsem nedohledal synchronizované české titulky. První série se vymykala ostatním nejen složitější angličtinou, jak se nám zdálo, ale i dějotvorným využitím různých sexuálních úchyláků. V dalších sériích se sice nějaké homo nebo sado-maso dvojice občas také objevily, ovšem jejich důležitost pro děj byla prakticky nulová, tudíž tu zřejmě byly jen na důkaz toho, že Britové z přelomu tisíciletí nejsou žádní puritáni. Naštěstí pro seriál nebyla tato zobrazení explicitní. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tento seroš z Velké Británie nelze odsoudit a ani odhodit do koše, jako něco co nestojí za povšimnutí. Krásná přehlídka anglického stylu žití na venkově,který mě vždy udivoval a nutil mě snít o tom,že tam někdy pojedu a snad se už nikdy nevrátím...Líbí se mi ty jejich krásné trávníky a předzahrádky apod. Co se týče zápletek - neviděla jsem všechny díly, ale pokaždé,když jsem nějáký viděla od začátku, tak mě to zaujalo - tudíž dokáže upoutat.Bohužel čím více sérií tohoto seriálu natočili, tím více nemožné je,že se do Mindsomeru nějáký ten člobrda přistěhoval..udivuje mě,že si nikdo nepřečte něco o tomhle místě :-D tím pádem jedno velké mínus je název,protože by na konci seriálu v tomhle městečku zbylo asi jen 50 obyvatel.No stručně bych to řekla asi takhle:místo pro milovníky adrenalínových sportů. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • I když se často natáčí za hustého deště, tak střihači dělají všechno možné, aby počasí v každé epizodě vypadalo idilicky a příjemně. (lardko)
  • Okrem modelu 1873 sa vo filme objavia aj ďalšie zbrane značky Winchester - Model 1866 "Yellow Boy" visí na stene Fincherovho domu a Model 62A používa v úvode inšpektor Barnaby s manželkou pri streľbe na terč. (ČSFD)

Reklama

Reklama