Reklama

Reklama

Chirurgové

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2024), 306 h 53 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Shonda Rhimes

Režie:

John David Coles, Adam Davidson, Sarah Pia Anderson, Tony Goldwyn (více)

Scénář:

Marti Noxon, Gabrielle G. Stanton, Debora Cahn, Krista Vernoff (více)

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

Ellen Pompeo, Chandra Wilson, James Pickens Jr., Kevin McKidd, Caterina Scorsone, Patrick Dempsey, Camilla Luddington, Kelly McCreary, Kim Raver, Kate Walsh (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(429)

Tihle doktoři musí denně činit rozhodnutí, která znamenají rozdíl mezi životem a smrtí. Velmi napínavé drama z lékařského prostředí sleduje Meredith Greyovou a tým doktorů z nemocnice Grey Sloan Memorial, kteří musí denně činit rozhodnutí znamenající rozdíl mezi životem a smrtí. Oporu při tom hledají jeden ve druhém – a někdy jde o víc než jen o přátelství. Společně přicházejí na to, že medicína ani vztahy nejsou černobílé. (Disney+)

(více)

Videa (39)

Trailer

Recenze (377)

Lopic 

všechny recenze uživatele

Asi muj nejoblibenejsi serial a to sem jich videl desitky. Na to, ze se chysta devata serie si obdivuhodne drzi kvalitu snad az na pulku pate serie kdy je linie s Izzie trochu blba a skoro me v tu chvili odradila od dalsiho sledovani. Pekne se dari cas od casu nahradit nektere postavy. Celkove mi skoro vsichni v Seattlu prirostli k srdci a tesim se na kazdy dalsi dil. Akorat s tim sokujicim koncem temer kazde serie by uz si mohli dat trochu pohov, parkrat je to fajn ale uz to zacina byt moc vykonstruovany. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hysterické přesvědčování široké veřejnosti o kultovnosti něčeho, co za sebou nemá pořádně ani dvě sezóny (20.5.2007 - pokud se nepletu, tak k dnešku by měla emerika končit třetí), podle mě jenom svědčí o naprostém úpadku schopnosti téhle společnosti rozpoznávat skutečné hodnoty a také o víře jisté skupinky nabubřelých marketingových panáků ve vlastní schopnost oblbnout každého údernými slogany či jinými propagandistickými metodami, ačkoliv i tato schopnost spojující (byť poněkud pervezrním způsobem) ideologii s uměním byla devalvována na pouhou ekonomickou zkratku - udržet zájem dostatečně dlouho na to, aby se na věci vydělalo, a pak honem sem s další podobnou rychlokvaškou. Třeba několik následujících let ukáže, že jsem si pro podobný výlev vybral špatné místo. Ale zatím se věci mají tak, že jsem se opravdu usilovně snažil přijít na to, v čem je tenhle seriál originální, a kromě divných lidí v hlavních rolích a obtloustlého Chrise O'Donnella jsem na nic nepřišel. Navíc jsem se zapřisáhl, že pokud narazím na další seriál, kterým se proplétá osudová láska, vyzvrátím večeři. Klika, že dneska bylo tak vedro, že jsem neměl chuť:P Pokus oscilovat mezi patřičně dramatickou a akční podívanou z lékařského prostředí, romantickými zápletkami "ze života" a osobními stavy, filozofováním a etickými dilematy se občas katastrofálně vymyká kontrole a pak někdo otočí knoflíkem a ejhle, je tu vysoce kvalitní scéna schopná přimrazit diváka k obrazovce. Ale promiňte, seriál, který je především o vztazích, a nedá divákovi během dvou sérií prakticky žádné informace o hrdinech seriálu až do chvíle než se scénáristovi hodí do krámu jako spinpoint...výsledkem jsou postavy placaté jako současné třináctileté modelky. A podobně jako tyto zneužívané děti mě to opravdu nebere. A že by TOHLE mělo být lepší než Pohotovost je naprosto směšná myšlenka. Porazí Chicago Hope, to rozhodně:) 60% a nazdar. PS: Jak to, že i taková kočka jako Katherine Heigl tady vypadá divně? Je to snad trademark seriálu?:) PS2: golfista: ale kdeže;) subjektivitě rozumím, navíc tu kvalitně vybranou muziku skutečně nelze upřít. ()

Reklama

René.girl 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy a seriály z doktorského prostředí, ale tenhle ze všech úplně nejvíc a to proto, že to právě není seriál jen od doktorech, ale o životě - největší perlou seriálu je pro mě to, jaké ponaučení si z něj nakonci každého dílu odnesete (pokud nejste úplně citově zaostalý). Pravidelně u tohodle seriálu roním potoky slz. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Docela nemálo sranec, a to jsem viděl pouze první díl. Nemá pro mě další přínos ve sledování pokračovat. Hned v prvním dílu se mi stihla znechutit kupa postav včetně té hlavní. Teď něco z kvalitnějšího soudku. Písně jsou tu skutečně výtečné, ale strašně je kazí videodoprovod, tedy pro pomalejší tím myslím seriál samotný. Je to prostě ubohý seriál o vztazích zasazený do nemocničního prostředí a dalo by se říct, že takové seriály nenávidím. Už po prvním díle je mi jasné, že nebude dlouho trvat než se stane nemocnice prošukanou skrz na skrz a hlavní hrdinka se stane tou nejrespektovanější osobou na celém širém světě. A jestli tohle nejsou znaky tuctovosti posledních let, tak bych rád slyšel, které jiné jimi jsou. Jednoznačný ODPAD a cítím upřímný soucit s těmi, kteří tenhle stupidní nesmysl sledují permanentně. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taxom rozmyslal pri sledovani tohoto serialu, ze akoby mohlo vypadat ceske a slovenske zdravotnictvo do buducnosti-. No jasne, uz viem a hned aj napisem : stare osarpane technicky zastarane budovy nemocnic, kde opadava omietka, vypadavaju tehly z murov a sem tam odpadne kachlicka. Pristup a spravanie sa doktorov a sestriciek moze kludne byt akoz hlbokej komunistickej totality a samozrejme vsetci zdravotnici pouzivaju informacne technologie z Doby kamennej 77  % ()

Galerie (8 488)

Zajímavosti (62)

  • Českou stopou ve filmu jsou dvě zmínky o Praze. Poprvé se o ní zmínil Derek Shepherd (Patrick Dempsey) v souvislosti se šikovnými chirurgy, podruhé pak Henry Burton (Scott Foley). (Kity162)
  • Hlavní tvůrkyně seriálu Shonda Rhimes v několika rozhovorech uvedla, že má "bibli" Chirurgů, kde je seriál dokonale zmapován a ve které má zapsané své nápady pro každou řadu. (Gallus)
  • Seriál se měl původně jmenovat "Complications" (Komplikace). (Wendy)

Související novinky

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama