Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě zase tak moc nebavil. Popravdě to pro mne byla nuda k prasknutí. Mnohokrát jsem u těch pár epizod, co jsem viděl, zívnul a dokonce i zamžoural očima, jak moc mě to nebavilo. Obzvláště postavy byly víc, než jen profláklé polotovary, co nikomu nic neříkají. Ne, že by byl seriál vyloženě špatným, to zase ne. Kostýmy jsou skvěle, ale ten scénář, ten mě přímo ubijí. Scénář je přímo propagandou USA, jak je skvělá a jak válčí proti terorismu a že bychom si z ní měli brát příklad a bla-bla-bla (prostě je přemrštěný). Říká se, že pokud máte vynikající scénář, tak je nemožné udělat vyloženě paskvil. No tady je to asi obráceně s tím rozdílem, že se špatným nedokážete udělat něco dokonalého. Dvě hvězdičky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som miloval a považoval ho za najlepší a najobľúbenejší. Nezabudnem na dobu, kedy som ho v 90.tych rokoch pozeral so svojím otcom v televízií. Divák dostane možnosť nahliadnuť do systému americkej vojenskej justície, užije si hŕbu vojenskej techniky, akčné scény a hlavne sleduje osudy hlavných postáv, ktoré prechádzajú životným kolotočom s rovnakými odreninami ako každý z nás. Avšak najväčšími lákadlami, ktoré ma udržali v napätí, bola snaha Harmona nájsť svojho strateného otca a jeho vzťah k Sarrah. Musím priznať, že som im celý čas veľmi fandil a záverečný diel ma nesklamal. Skrátka ďalší z kvalitných seriálov, ktorý si stále ešte zasluhuje v televízii zreprízovať. No a Catherine Bell môžem poďakovať, že mi pomohla prežiť pubertu. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Do té doby než se to zvrhlo v nechtěnou frašku - americký poručík lítá po celém Rusku a hledá svého otce, který byl sestřelen před cca 20 lety - bylo to aspoň koukatelné. Náborovost celého seriálu ani tak nevadila. Už jenom kvůli té znělce by se na ten seriál nemělo zapomínat, však na zbytek každého dílu klidně zapomenout můžete. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom naivných otázok a detinských odpovedí v amerických akčných/kriminálnych seriáloch. Poznáte to - Spravodlivosť tu, Odvaha tam, Férové jednanie tamto. Priveľa silných slov v neodborných rukách naivných scenáristov a podpriemerných režisérov, ktorí môžu byť radi, že im niekto dovolil zrežírovať si pre radosť aspoň pár dielov relatívne úspešného televízneho seriálu. Nie som však ani fanúšikom drevených mužských hercov á la David James Elliott, ani afektovaných pseudo-herečiek (Catherine Bell). JAG sa síce odohráva v zaujímavom prostredí americkej armády, ale inak pôsobí dojmom, že produkcii najviac záležalo maximálne tak iba na tom, aby mali neschopní ale pekní herci (zďaleka najlepšou postavou bol skinnerovský plešatý šéf) kvalitne vyžehlené uniformy. Odvážil by som sa tvrdiť, že seriál časom skĺzol až k hlúpučkému Walkerovi, texaskému rangerovi. Ďalšími (a ďalšími a ďalšími) sériami sa stal len, ako hovorí Johnny Depp, výplňou medzi reklamou. Svojho času to bol ale neskutočný hit a pamätám si, že šlo o seriál môjho detstva. teda, jeden z asi sto. V 90. rokoch to išlo, ak sa nemýlim, na Markíze a všetci sme to milovali a čučali na to rovnako, ako na Supermana s Deanom Caineom alebo Xenu. Neskorší rip-off NCIS bol oveľa lepší. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Směšné by to bylo, kdyby se nejednalo o vážné věci. Někteří Američané si zřejme podle tohoto seriálu (mj. označujícího Rumunsko za království a podobně) dělají obrázek o světě. Připomnělo mi to Mládkovu hru Česko Slovenská bitva o jižní Moravu s podplukovnicí Vašáryovou. Nějaká taková postava tam taky je. Asi tak: Hlášení z vrchního velení. V České republice máme zájem na vybudování Radarového protiraketového systému mag-ehm, majore. Demokraticky zvolená vláda s významnou podporou (nebo s podporou významných?, who cares) je nadšena. Jen nebezpečný skrývající se terorista Lid je proti a nebezpečně bojkotuje náš program. Zahajte v zemi akci za účelem dopadení nebezpečného Lida, abyste ochránili českou zemi před Lidem, který je jistě sponzorován z kruhů blízkých Usámovi bin Ládinovi... ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Námorného poručíka Laslavica - veliteľa špeciálneho oddielu námorných tuleňov - hral Christopher "Cade" Courtley, bývalý poručík amerického námorníctva, ktorý reálne slúžil v jednotke námorných tuleňov SEAL. (koba)
  • V jednej scéne má námorný nadporučík Mic Brumby (Trevor Goddard) výložky, ktoré prislúchajú hodnosti komandéra. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama