Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Štěstí, že nejsem znovu v pubertě, abych nedala náhodou víc (Harmovi to sekne a hormony jsou bestie), ale protože pomalu spěju do věku, kdy se po mně muži přestávají ohlížet a začínají mě pouštět v autobuse sednout, nepatří milosrdenství mezi věci, které bych si mohla dovolit. Přesto JAG podle mě ani omylem nepatří k tomu nejstrašnějšímu, co lze na obrazovce spatřit, náborové nadšení nám z něj v Čechách rozhodně nehrozí, na ty bílé námořnické uniformy je radost pohledět (a hrůza pomyslet, jak často se to musí prát) a pravidelná vítězství pravdy a lásky potěší, proto se dá občas zapomenout na to, že se jedná o blábol jak vyšitý (na prýmcích). P.S. Nejoblíbenější seriálová hláška mého otce (což zuřivě popírá): "Není to major Mackenzieová? Nahoře bez?" P.P.S. A teď si vy všichni, kteří - často právem - protestujete proti přechylování cizích ženských jmen, představte, jak by to působilo bez přechýlení... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál mám celkom dobré spomienky. David James Elliot pre mňa v minulosti predstavoval typ chlapa, akým sa chcem stať. Rázny vo svojich názoroch, citlivý, zdatný, dobre vyzerajúci, múdry a mnoho iných dobrých prívlastkov. Catherine Bell som v tomto filme miloval. Bola nádherná, v sexy vojenskej uniforme jej to svedčalo. Celý seriál som čakal len na to, kedy sa dvaja hlavný hrdinovia dajú dokopy. Častokrát však dej prebiehal úplne inak ako by som predpokladal, nehovoriac, že mal tiež spojitosť s vojnou v bývalej "Juhoške", čo mňa vyslovene dráždi. Hlavní hrdinovia dlho neboli spolu, z čoho som bol smutný. Veľakrát som sa nudil a buď ma dráždila prílišná formálnosť alebo nepodstatná neformálnosť dialógov. Dej častokrát nebol svižný, bol uspávajúci a nezáživný, ale prostredníctvom dvoch hlavných hrdinov som si ho ako tak obľúbil. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mými očky viděno několik dílů, takže si hodnocení mohu dovolit. Bohužel, ale nebude moc dobré. Tento seriál nemá co nabídnout. Pro maniaky do letadel možná ano, ale co ostatní? Ti se musí nudit. Hodnocení zde na CSFD je velmi rozporuplné. Výkony některých představitelů jsou rozhodně za očekáváním. Čekal jsem více. Prostředí s letadly vypadá dobře, ale to je to jediné co mohu pochválit. Tento seriál prostě patří k méně povedeným. Hodnocení je z mého pohledu podrpůměrné. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

23. října 1998: "Je to právě půl roku co jsem se zamilovala do Davida Jamese Elliotta. Babička má narozeniny. V Jagu padlo slovo Praha. Jak blízko jsou Mnichovice od Prahy!" S tímhle seriálem jsem strávila kus života. Dneska ho vidím jako průměr. .....I když po tom, co jsem se neuváženě podívala na jeden díl z nějaké nechci ani říkat kolikáté řady, tak tedy průměr, no, nooo, berte to jako rozkaz, majore. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ve Spojených státech vyloženě nebezpečný propagandistický armádní výtvor, u nás spíše neškodná ptákovina postupně se ve vysílacím čase přesouvající až někam do doby, kdy u televizních obrazovek relaxují matky na mateřské. Američané se přístupnou cestou dozví, kde všude ve světě jejich chlapci a holky hájí demokracii a zvěstují americké hodnoty a zahřeje je u srdce uspokojení z toho, jak je o ně dobře postaráno. Dobře jim tak! ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Námorná dôstojníčka Harriet Simsová (Karri Turner) nosila od 5. série seriálu Medailu námorných záloh (Naval Reserve Medal - označená na fotografii). Išlo však o chybu, nakoľko táto medaila sa prestala udeľovať v roku 1958. Simsová nosila stužku medaile až do epizódy Zabiják (2002), kedy si tvorcovia seriálu omyl pravdepodobne uvedomili. Od epizódy Komplikace (2003) bola totiž nahradená iným vyznamenaním. (koba)
  • Pri zábere na pilota Peta "Pistol" Ayersa (Charles Esten) v kokpite stíhačky F-14 vidno, že jeho helma má čiernu farbu. Pri celkovom zábere na pristátie stíhačky F-14 na základni El Toro však vidno, že obaja piloti majú biele helmy. (koba)
  • Námorného poručíka Laslavica - veliteľa špeciálneho oddielu námorných tuleňov - hral Christopher "Cade" Courtley, bývalý poručík amerického námorníctva, ktorý reálne slúžil v jednotke námorných tuleňov SEAL. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama