Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Zajímavosti (44)

Námořní vyšetřovací služba (2003) (seriál)

  • Pilotní díl tohoto seriálu byl vysílán jako dvoudílná epizoda seriálu JAG (od r. 1995) na jaře 2003. V seriálu ale byly provedeny dvě zásadní změny. První změna je, že trik, ve kterém je Ducky (David McCallum) ukázán, jak mluví s mrtvolami – z pohledu mrtvoly – byl vynechán a postava jménem Viv Blackadder (Robyn Lively) byla nahrazena Caitlin Todd (Sasha Alexander). (Katka189)

Námořní vyšetřovací služba - V utajení (2016) (epizoda) (S14E01)

  • Námornému kapitánovi Budovi Robertsovi (Patrick Labyorteaux) pribudli od jeho predošlého pôsobenia v epizóde Příznivé větry a stoupenci moří (2005) seriálu JAG nasledovné vyznamenania: Medaila za záslužnú službu (Meritorious Service Medal), Pochvalná medaila Ministerstva obrany (Joint Service Commendation Medal), Pochvalná medaila námorníctva a námornej pechoty (Navy and Marine Corps Commendation Medal) so zlatou hviezdou, Medaila námorníctva a námornej pechoty za úspechy (Navy and Marine Corps Achievement Medal), Spoločné ocenenie Ministerstva obrany za zásluhy (Joint Meritorious Unit Award) a Medaila za humanitárnu službu (Humanitarian Service Medal). Je zaujímavé, že Stuha za službu na mori (Sea Service Deployment Ribbon), ktorú mal v závere seriálu JAG, bola v tejto epizóde nahradená Stuhou námorníctva a námornej pechoty za službu v zámorí (Navy and Marine Corps Overseas Service Ribbon) s dvoma hviezdami. (koba)

Námořní vyšetřovací služba - New Orleans I. (2014) (epizoda) (S11E18)

  • Když Gibbs (Mark Harmon) potká Brody (Zoe McLellan), poznamená, že už to byla nějaká doba. Pride (Scott Bakula) se ptá, jestli se znají, a Gibbs říká, že je to tajné. Herečka Zoe McLellan hrála poddůstojníka amerického námořnictva Jennifer Coates v seriálu JAG (od r. 1995). V roce 2003 účinkovala ve spin-off epizodě Ledová královna (2003) spolu s Markem Harmonem jako Gibbsem, takže se od roku 2003 neviděli. (Katka189)

Krvavá volba (2000)

  • Fiktívna loď USS Wake Island LHA-7 sa často spomína aj vo vojenskej seriálovej dráme JAG (od r. 1995). (Arsenal83)

První pondělí (2002) (seriál)

  • Postava senátora Edwarda Sheffielda (Dean Stockwell) se později objevila v jiném seriálu z dílny Donalda P. Bellisaria, JAG (1995). (deepspace101)

Námořní vyšetřovací služba (2003) (seriál)

  • Spoiler: Harmon Rabb (David James Elliott) zo seriálu JAG (od r. 1995) počas každých Vianoc spomínal na svojho otca pri Pamätnom múre s menami vojakov, ktorí zahynuli alebo zostali nezvestní vo Vietnamskej vojne, ktorý je súčasťou Pomníka veteránov z Vietnamu vo Washingtone, D.C. Tento Pamätný múr sa opakovane objavil aj v seriáli NCIS. Rovnaký zvyk, ako Harmon Rabb, mal aj Ned Quinn (Peter Coyote) z epizódy Tichá noc (2008), ktorý každé Vianoce navštevoval múr kvôli pamiatke zabitého kamaráta. Pamätný múr navštívil aj Henry Rogers (Bruce McGill) v epizóde Památník vietnamských veteránů (2017). (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama