Reklama

Reklama

Odložené případy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2003–2010), 114 h 33 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Meredith Stiehm

Hrají:

Kathryn Morris, Danny Pino, John Finn, Jeremy Ratchford, Thom Barry, Tracie Thoms, Nicki Aycox, Susan Chuang, Jonathan LaPaglia, Josh Hopkins, Tania Raymonde (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Lilly Rush (Kathryn Morrisová) je detektívka, ktorá vo Filadelfii vyšetruje nedoriešené a neobjasnené vraždy, známe ako položka s názvom: Odložený prípad. V prvej časti sa Lilly zaoberá prípadom z roku 1976, kedy bola mladá tínedžerka ubitá na smrť na tenisovom kurte počas akejsi párty. Pomocníčka v zámožnej rodine, Bonita Jakarta (Lillian Hursová), je ochotná svedčiť v prípade vraždy tínedžerky Jill Shelby (Kate Maraová). Lilly Rush teda znovu obnovuje prípad a chce doviesť vraha pred súd. Podozriví sú dvaja bratia, ktorí nikdy neboli z ničoho obvinení, pretože majú za sebou silnú a vplyvnú rodinu. Lilly vypočúva priateľov a ľudí, ktorí Jill poznali jej najlepšiu priateľku Melanie (Lisa Waltzová), jej priateľa Tooda Whitleya (D. W. Moffett), ktorý sa po smrti Jill oženil s Melanie, a vypočúva aj jeho problematického brata Erika (Michael Reilly Burke), ktorý podľahol alkoholu. Lilly je odhodlaná odhaliť pravdu, takže musí donútiť rodinu Whitleyovcov ku konfrontácii ich temnej minulosti, a to napriek neochote a odporu všetkých tých, ktorí s prípadom nejako súvisia, vrátane autoritatívnej a vždy víťaziacej matky (Elizabeth Franzová)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Ištván87 k tomuto seriálu (1)

Odložené případy (2003) 

Člověk by někdy řekl, jestli těch dojáků není trochu moc. Asi ano. Už jenom z toho důvodu, že zde umírají samí slušní lidé, kteří si smrt nezaslouží a obvykle mají třeba před svatbou, nebo jsou na počátku kariéry atd. To je sice přirozené - bohužel, takhle to chodí, slušný lidi umírají vždycky jako první, hajzlové se dožívají velmi vysokého věku - podívejte se na tu sv*ni Brožovou-Polednovou, nicméně celkové vyznění je taky v podstatě prvoplánový tah na diváky, aby si mohli poplakat. Tím ovšem netvrdím, že je tento seriál špatný. Naopak, je velmi zdařile natočený, herci jsou fajn a i já se rád nechám dojmout. V epizodě, kde popravili toho nevinnýho černocha cca pět minut před objasněním, že to opravdu neudělal, mi taky ukápla slzička. Ta jedna hvězda jde dolů jen za to, že je to v podstatě pořád dokola to samý a taky za ty lidi, co si 60 let pamatujou, že jednou v noci, přesněji 22. června 1937 v půl desáté a pět minut na někoho narazili v baru a co si s ním přesně řekli. Takže celkově slabší čtyři.... ()

Reklama

Reklama