Reklama

Reklama

Beze stopy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2002–2009), 112 h 50 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano, Eric Close, Roselyn Sanchez, Annie Corley, Brian Tee, Dylan Baker (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Obsahy(1)

Každou minutu na světě záhadně zmizí stovky lidí. Speciální jednotka FBI v New Yorku vedená agentem Jackem Malonem (Anthony LaPaglia) je vytvořena speciálně pro tyto případy. Jeho tým sbírá střípky důkazů a postupně se snaží nejen objasnit příčiny, jež vedly ke zmizení lidí, ale hlavně je nalézt a to dříve, než uplyne magická hranice 48 hodin, po nichž pravděpodobnost úspěšného objevení živého člověka extrémně rychle klesá až na nulu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný detektivní seriál, jehož největší devízou je upuštění od vyšetřování vražd a zaměření se na náhodná zmizení nebo únosy. Má vlastně jedinou chybu - postupy detektivů se často opakují. Ano, ve skutečnosti se případy agentů FBI z tohoto oddělení asi také opakují až do zblbnutí, jenže dívat se 50x na ten úplně samý díl jen s jinými postavami a seřazením scén brzo omrzí... Jinak skvělý seriál, při porovnání s CSI uričtě. Zákon a pořádek to však není... :) ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

I když bude spousta lidí proti tomuto názoru, TOHLE je podle mě seriál, který hravě předčí všechny CSI od Bruckheimera, od Las Vegas až po Miami. Úžasně využité lokace připočtené k - místy až hrozně mrazivému soundtracku - mi dává dojem skvělé podívané, která mě neopustí u tohoto seriálu snad nikdy. Jojo, kde jsou ty časy, kdy jsem seděl u telky v pět hodin večer a čekal jsem na další porci téhle krimi. Update 4. 5. 2014: Velmi mě mrzí jedna věc, a to ta, že je tenhle seroš tak strašně podceňovanej. Na některých fórech jsem četl názory, že neexistují ani oficiální DVD, žádné bonusy z natáčení, soundtracky atp., přitom si to tenhle seriál zaslouží, a to nejen kvůli docela dost dobré sledovanosti, který měl. PS: V originálním znění je to lahůůdka. První série: 85%, Druhá série: 80%... 75%. ()

Reklama

Daviidesek 

všechny recenze uživatele

Krásná hudba, kruté zvraty, temná atmosféra. K tomu božská agentka v podání Poppy Montgomery. City jdou většinou stranou, přesto jsou osudy těch, po kterých se pátrá, i pro suchého diváka občas srdceryvné. Dialogy si na nic nehrají, podávají pouze potřebné informace k divákovi. Nic nechybí a nic není navíc. Krásně vyrovnané a vcelku dost realistické. 90%. Asi nejlepší seriál z produkce Bruckhaimera. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Se vzrůstajícím počtem sérií a zabředáváním do osobních problémů a vztahů postav ztrácí "Beze stopy" svůj počáteční náboj a vysoce nadprůměrný standard jednotlivých dílů. Protože mi však tato ne zcela obvyklá kriminálka poskytla spoustu hodin zábavy a napětí - nikdy nebylo jasné, zda se pohřešovaný najde živý (bez ohledu na to, zda šlo o dítě), ponechám vysoké hodnocení 75%. S výhradou, že kvalita klesá a pohřešovaní se až příliš často nacházejí živí - poslední série jsou opravdu stěží průměrné. EDIT: Strhávám hvězdičku, právě probíhající (čtvrtá nebo pátá?) série už je stěží na 2*. Každý spí s každým, každá epizoda končí happyendem, začínám být vážně znechucena. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Občas se někdo ztratí. To se holt stává v ČR i v USA. Jenže zatímco u nás snaživý policista zkontaktuje blízké osoby, sepíše protokol, vyhlásí osobu do pátrání a vyrazí dle instruktáže vedoucího buzerovat nepřipoutané řidiče, tak v USA Jack Malone svolá svůj tým, počmárá několik tabulí, vyšle své podřízené po stopě a nikdo nejde domů, dokud nenadzvednou správný kámen. Mají samozřejmě drobné výhody v tom, že se elektronické špiclování stalo běžným standardem a také v tom, že další oznamovatel ztracené osoby spořádaně vyčká až do nálezu té aktuálně hledané. Nicméně jejich pátrání vydrželo být hodně zajímavé několik sérií a jako příležitostná kulisa k jídlu u mne dodnes funguje naprosto spolehlivě. ()

Galerie (543)

Zajímavosti (8)

  • Budova, kterou je možné vidět v závěru epizody "Okamžik smrti", je využívána také jako policejní ředitelství v seriálu Odložené případy (od r. 2003). (Fevas)
  • Během každé epizody běží 15-tisekundový klip, který žádá veřejnost o pomoc při hledání skutečně pohřešovaných osob. FBI poskytuje fotku a informace o pohřešovaném, které potom v klipu čtou někteří z představitelů hlavních rolí v seriálu. (ČSFD)
  • Některé epizody jsou založeny na opravdových zmizeních vyšetřovaných FBI. (ČSFD)

Reklama

Reklama