Reklama

Reklama

Beze stopy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2002–2009), 112 h 50 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano, Eric Close, Roselyn Sanchez, Annie Corley, Brian Tee, Dylan Baker (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Obsahy(1)

Každou minutu na světě záhadně zmizí stovky lidí. Speciální jednotka FBI v New Yorku vedená agentem Jackem Malonem (Anthony LaPaglia) je vytvořena speciálně pro tyto případy. Jeho tým sbírá střípky důkazů a postupně se snaží nejen objasnit příčiny, jež vedly ke zmizení lidí, ale hlavně je nalézt a to dříve, než uplyne magická hranice 48 hodin, po nichž pravděpodobnost úspěšného objevení živého člověka extrémně rychle klesá až na nulu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

HaninaHope79 

všechny recenze uživatele

Já na kriminálky zrovna moc nejsem, ale tuhle mám hodně ráda i postavu Jacka Malona. Někdy mi přijde, že Jack často jedná na vlastní pěst a porušuje zákony, předpisy. To jen díky tomu, že ho tlačí čas, aby našel pohřešované osoby. Někdy i ostatní agenti dělají při vyšetřování chyby, ale líbí se mi, jak jako tým všichni drží spolu. To se jen tak někde nevidí. S Jackem a Samanthou je to napnutý až do poslední chvíle. Musíte si na rozuzlení jejich zvláštního vztahu počkat až do 7. série. Když by tam bylo více milostných scén, byla by z toho i fajn telenovela. Bohužel se tam více zaměřují na krimi případy a tak je to takový neurčitý, což je docela škoda. 5 hvězdiček za to, že jsem po letech viděla všechny díly a že si na některé ještě vzpomínám. Většinu z nich jsem viděla kdysi dávno v televizi. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne. Necpěte je všude! aneb flashbacky sluší jen LOSTům, a za tím si stojím. Krimi seriál Beze stopy je sice dalším abnormálně líbivým dílkem Jerryho Bruckheimera, který si poctivé tři hvězdičky zcela jistě zaslouží, jenže dál už nedosáhne. Vše funguje na jednoduchém schématu: FBI se postupně posouvá k několika svědkům či známým zmizelé persóny, a ta jim vždy vypráví jejich příběh, který zažili v souvislosti s mizelým. V praxi to znamená pět minut vyšetřování, pět minut flashbacků atd., až do konce každého (?) jednotlivého dílu. A soudě podle mírně nadprůměrného hodnocení nejsem sám, komu čtyřicetiminutová stopáž nacpaná stále tím samým, nejde k chuti. Je to dost stereotypní, a výsledný dojem nezachrání ani charismatický leader vyšetřujícího týmu (Grissomovi stejně nesahá ani po kotníky). Jsem rád, že jsem (jeden díl) zajímavé kriminálky viděl, nicméně svůj čas raději obětuji desítkám dalším kvalitním seriálům... ()

Reklama

SidneyP 

všechny recenze uživatele

I když bude spousta lidí proti tomuto názoru, TOHLE je podle mě seriál, který hravě předčí všechny CSI od Bruckheimera, od Las Vegas až po Miami. Úžasně využité lokace připočtené k - místy až hrozně mrazivému soundtracku - mi dává dojem skvělé podívané, která mě neopustí u tohoto seriálu snad nikdy. Jojo, kde jsou ty časy, kdy jsem seděl u telky v pět hodin večer a čekal jsem na další porci téhle krimi. Update 4. 5. 2014: Velmi mě mrzí jedna věc, a to ta, že je tenhle seroš tak strašně podceňovanej. Na některých fórech jsem četl názory, že neexistují ani oficiální DVD, žádné bonusy z natáčení, soundtracky atp., přitom si to tenhle seriál zaslouží, a to nejen kvůli docela dost dobré sledovanosti, který měl. PS: V originálním znění je to lahůůdka. První série: 85%, Druhá série: 80%... 75%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Občas se někdo ztratí. To se holt stává v ČR i v USA. Jenže zatímco u nás snaživý policista zkontaktuje blízké osoby, sepíše protokol, vyhlásí osobu do pátrání a vyrazí dle instruktáže vedoucího buzerovat nepřipoutané řidiče, tak v USA Jack Malone svolá svůj tým, počmárá několik tabulí, vyšle své podřízené po stopě a nikdo nejde domů, dokud nenadzvednou správný kámen. Mají samozřejmě drobné výhody v tom, že se elektronické špiclování stalo běžným standardem a také v tom, že další oznamovatel ztracené osoby spořádaně vyčká až do nálezu té aktuálně hledané. Nicméně jejich pátrání vydrželo být hodně zajímavé několik sérií a jako příležitostná kulisa k jídlu u mne dodnes funguje naprosto spolehlivě. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Jako nadšený fanoušek a vděčný divák krimiseriálů bych řekla, že existuje jen tak pět základních druhů zločinů : loupež, vražda, vydírání, znásilnění a únos. Jde jen o to, vymyslet kolem zlého skutku příběh dostatečně originální, dramatický a působivý. Byl natočen bezpočet krimiseriálů se stovkami epizod, které se liší jen týmem vyšetřovatelů či typem používaných pátracích metod a je tedy pravděpodobné, že se najdou vzájemně podobné příběhy, zvláště jsou-li natáčeny podle skutečných případů. Pátrání po pohřešovaných či bezdůvodně zmizelých osobách v tomto seriálu má jistou originalitu v rámci žánru, patřičný spád, vyšetřování se obejde bez nechutností či sond do lidských vnitřností a má dobré i špatné konce, čímž se přibližuje realitě. Každý díl tvoří samostatný případ a i když je kvalita jednotlivých dílů rozdílná, čtyřicetiminutová stopáž udrží v napětí pozornost diváků po celou dobu pátrání. Obzvláště případy týkající se dětí jsou dojemné. ()

Galerie (543)

Zajímavosti (8)

  • Během každé epizody běží 15-tisekundový klip, který žádá veřejnost o pomoc při hledání skutečně pohřešovaných osob. FBI poskytuje fotku a informace o pohřešovaném, které potom v klipu čtou někteří z představitelů hlavních rolí v seriálu. (ČSFD)
  • Původně se měl seriál jmenovat Vanished, když se ho ale ujmula CBS, změnil se název na nám známé Without a Trace. (ČSFD)
  • Ve čtvrté epizodě třetí řady s názvem "Nahoru dolu" jdou vyšetřovatelé do bytu chůvy, o které se domnívají, že unesla novorozeně. Na zdi jejího pokoje je možné všimnout si plakátu s Ashtonem Kutcherem. (fleker)

Reklama

Reklama