Reklama

Reklama

Kriminálka Las Vegas

(seriál)
  • USA CSI: Crime Scene Investigation (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2000–2015), 261 h 38 min (Minutáž: 41–65 min)

Režie:

Kenneth Fink, Richard J. Lewis, Danny Cannon, David Grossman (více)

Scénář:

Dustin Lee Abraham, Naren Shankar, Jerry Stahl, Henry Alonso Myers (více)

Hrají:

William Petersen, Laurence Fishburne, George Eads, Paul Guilfoyle, Eric Szmanda, Robert David Hall, Marg Helgenberger, Jorja Fox, David Berman (více)
(další profese)

Série(16) / Epizody(337)

Obsahy(1)

Lasvegaská kriminalistická divize je druhá kriminální laboratoř v USA. Řeší případy, které by každé jiné oddělení vzdalo. Vedená umíněným kapitánem Jimem Brassem a svérázným Gilem Grissomem pátrá po zločincích za pomoci nejnovějších vědeckých analýz. (TV Nova)

Videa (142)

Trailer 2

Recenze (446)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Jerryho Bruckheimera ako človeka uznávam. Tak ako napríklad J.J. Abrams aj on je preslávený svojou produkciou a vo svete filmu má velké meno, či už sa jedná o filmy, alebo seriály. Kriminálka Las Vegas je jednej z dalších vydarených výtvorov, ale ak mám pravdu povedať / napísť tak by mohol predsa len trochu zredukovat tieto všetky kriminálky. Nie som žiadny pravidelný sledovač večerných kriminlok... všetky sú na jedno kopyto, či už C.S.I. Las Vegas, New York, Miami, alebo iné odrody ako Cold Case(ktorý je asi najvydarenejší seriál zo všetkých spomenutých). Ani neviem kolko častí som z C.S.I. LV videl, pretože sa v tom občasný divák nevie zorientovať a ako som už spomenul je to všetko rovnaké, určite nie len ja, ale i iný v tom majú chaos. Ja sám to zlievam do jedného sudu. Píšem o tomto seriály, pretože som si pozrel Tarantinovu dvoj časť a ako inak sa odosť vymykala z "obyčajných dielov". Síce nešlo o žiaden zázrak(75%), ale ak by Jerry zredukoval tieto CSI kriminálky na jednu dve určite by tomu len dopomohlo(ťie prachy by mohol investovať do scenáristov a lepších režisérov. Nevravím, že Tarantino, alebo Fincher by mali točiť jednotlivé diely, ale určite by sa našli schopjeních ludia než tí čo sa na tom podielajú teraz). Mňa len trápi a to vlastne chcem vyjadriť... prečo kvantita pred kvalitou? Seriály sú na slušných 70%(i ked je to ako na húpačke :), ale dalo by sa z toho vytrieskať viacej. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá kriminálka, kterou rád a pravidelně sleduji. Jen co mi občas příjde až směšné je jejich způsob vyšetřování případů. Kdy si často jen tak hrajou a nakonec to nějak překvapivě vyřeší. Jejich vyšetřovací postupy by často v praxi ani fungovat nemohly, nebo by byly nepřesné. Ale to jsou už banality hlavní je zábavný a napínavý obsah každého dílu. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Nick spaval s prostitutkou, Gil je ultra-tutti-popici-mega-einstein na desiatu, Catherine ma (mala) za tatka mafiana, Warrick (cest jeho pamiatke) mal problemy s gamblovanim, Kapitana Jima Brassa postrelili, Saru skoro zabila hnusna, odporna, vacicoidna vrahyna a modelarka, Greg dostal po gebuli od miestnych gangsta- nigga-teenagerov a Dr. patolog Al kriva na jednu nohu... No uf uf. A zevraj to nie je realita. Blaznite? Skoda, ze Sara a Gil po 2 sezonach utajovaneho vztahu isli lovit lucne koniky do Kostariky ci kam do pekla... Ano, ponala som to celkom sarkasticky, ale chcem tym len povedat, ze aj napriek tomu, ze je to nerealne a ma to telenovelovsky zaklad, serial je to fantasticky a kazdu jednu cast hltam ako o dusu... Pardon, az na tu cast, kde zavrazdili producenta Astro Questu. Ale vidiet Wendy takmer celu cast v obtiahnutych AstroQuestackych Bruno Borat obleckoch stalo za to, ked tak nad tym uvazujem... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Stereotypní seriál, kterému ovšem nechybí nápad ani zajímavý herci, ovšem kolísání kvality na jednotlivých dílech je více než patrné a díky naprosté stupiditě některých objasnění u případů (z rozmazaného obrázku, který díky počítači 10* na zoomují a pak dosáhnou 100% čitelného obrazu je směšný) jsem seriál přestal sledovat. Na druhou stranu některé díly byly opravdu dobré. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nechce omračovat televizní akcí nebo dojímat nekonečným rozpitváváním soukromých trablů hlavních hrdinů. V CSI jde primárně o práci, kterou de facto netvoří nic jiného než pečlivá rekonstrukce fabule - pokládání i zamítání hypotéz, vyplňování mezer a vědecký přístup na základě daných indicií. Ve svém okouzlení naratologií jsem nemohl najít dokonalejšího spojence a do CSI se bezhlavě zamiloval. Ostatně některé z důvodů, proč tento seriál považuji za výjimečný, jsem sepsal v "cinepuřím" článku Od makra k mikru: kvazivědecká tendence a koncept novosti v seriálu Kriminálka Las Vegas. ()

Galerie (2 257)

Zajímavosti (84)

  • Ve scéně, kdy Dr. Robbins (Robert David Hall) s Davidem ponořují mrtvolu do lázně s roztokem, hraje skladba „God is Dead?“ od legendární metalové kapely Black Sabbath. (rublik05)
  • Aj milovníci skupiny Radiohead si prídu na svoje – vo viacerých epizódach CSI: Kriminálka Las Vegas tvorcovia použili totiž práve ich hudbu, dokonca v tretej sezóne seriálu sa v troch epizódach po sebe vyskytli až štyri piesne Radiohead. (pravo)
  • Zaujímavosť platí pre 1. časť IX série: Ide o poslednú epizódu, v ktorej hrá Gary Dourdan vyšetrovateľa Warricka Browna. Greg Sanders, Nick Stokes, Gil Grissom, Catherine Willowsová a kapitán Jim Brass sú tak jedinými členmi tímu, ktorí nepustili seriál od jeho začiatku. (ash99)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Zpátky na Divoký západ

Zpátky na Divoký západ

13.11.2010

A rovnou na ten divoký Divoký. Ano, Wild Wild West se vrací. Nelekejte se, nikdo v Hollywoodu se nezbláznil a nechce natočit pokračování nepříliš povedeného a pramálo úspěšného steampunkového… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Reklama

Reklama