Reklama

Reklama

Pohotovost

(seriál)
USA, (1994–2009), 249 h 36 min (Minutáž: 44–88 min)

Tvůrci:

Michael Crichton

Režie:

Jonathan Kaplan, Lesli Linka Glatter, Laura Innes, Mimi Leder (více)

Hrají:

Anthony Edwards, George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney, Goran Višnjič, Deezer D, Yvette Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(15) / Epizody(331)

Obsahy(1)

Každý den svádí lékařský tým chicagské pohotovosti vzrušující boj o záchranu lidských životů. Zároveň řeší i své soukromé problémy... (TV Nova)

Recenze (217)

tron 

všechny recenze uživatele

Vtedy sme sa delili na dve skupiny. Na fanúšikov Nemocnice Chicago Hope a Pohotovosti. Ja som bol v tíme za Pohotovosť a nikdy som to neľutoval. Adrenalínová, kultová zvučka, skvele nakrútené príbehy, ktoré boli silné, inteligentné a strhujúce, to všetko z masívnej produkcie Stevena Spielberga a Michaela Crichtona (ktorých spolupráca zakaždým dopadla výborne najmä preto, že Spielberg bol jeidný v Hollywoode, kto si trúfol maniaka Crichtona ignorovať - JURSKÝ PARK 1 - 2, TWISTER). Vynikajúco, na jednotku, však dopadol i ukážkový, dokonalý, neuveriteľný kasting (Clooney, Wyle, Innes, Edwards, La Salle, Benrubi, Margulies). Ešte i dnes si pametám tie doby temných 90. rokov, hlboké, sparné, letné noci a do nich sa ozvali prvé sekundy bombastického intra a už ma mali. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Doktor Carter je sympaťák, kterého provázíme od jeho lékařských začátků, u loučení Anthonyho Edwardse (dr. Green) s Pohotovostí jsem se regulérně rozbrečela, románek Gerge Clooneyho (Doug Ross) se sestrou Hatawayovou je prostě srdcervoucí, na doktora Kovace (Visnjic) se vážně dobře kouká, no a pak tu máme asi desítku ostatních důležitých postav, které jsou bez výjimky zajímavé a divákovi sympatické. Navíc má Pohotovost švih, humor, skvělý scénář. Když na ni začnete koukat, hrozí, že nebudete moct přestat. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Seriály mně vůbec neberou a moc je nesleduji. K Pohotovosti jsem se dostal díky Tarantinovi, který natočil první díl z názvem Mateřství ( Motherhood ) . Práce kamery je zde přímo mistrovská a je jen škoda, že nepokračuje v dalších dílech. Bohužel moc neznám doktorskou hantýrku a tak musím přiznat, že jsem několika výrokům nerozuměl a některé jsem pochopil až z dalších záběrů. Celkem bych dal za dvě hvězdy, ale pokud budu hodnotit díl Motherhood tak dám za pět. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Napínavý a rozhodně nestagnující seriál neustále udržující vaši pozornost. Díky Pohotovosti jsem si k Vánocům přála Velký lékařský slovník, ve kterém jsem pak hledala všechny ty složité názvy, kterými se to tam jen hemží. Z tohoto seriálu tudíž mám své "základní medicínské znalosti", kterými občas "ohromím" mé známé. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 55. ročník (za rok) 1997 - *Nejlepší herec v seriálu (drama) - Anthony Edwards + nominace (24) - 52. ročník 1994 - Nejlepší seriál (drama), 53. ročník 1995 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Sherry Stringfield, Nejlepší herec v seriálu (drama) - George Clooney, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Anthony Edwards, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Julianna Margulies, 54. ročník 1996 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Sherry Stringfield, Nejlepší herec v seriálu (drama) - George Clooney, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Anthony Edwards, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Noah Wyle, 55. ročník 1997 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Julianna Margulies, Nejlepší herec v seriálu (drama) - George Clooney, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Gloria Reuben, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Eriq La Salle, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Noah Wyle, 56. ročník 1998 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Julianna Margulies, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Anthony Edwards, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Noah Wyle , 57. ročník 1999 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Julianna Margulies, 58. ročník 2000 - Nejlepší seriál (drama) ()

Galerie (870)

Zajímavosti (51)

  • Ve třetí epizodě 1.série si jednu z postav zahrála Rosemary Clooney, teta George Clooneyho. (ČSFD)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama