Reklama

Reklama

Pohotovost

(seriál)
USA, (1994–2009), 249 h 36 min (Minutáž: 44–88 min)

Tvůrci:

Michael Crichton

Režie:

Jonathan Kaplan, Lesli Linka Glatter, Laura Innes, Mimi Leder (více)

Hrají:

Anthony Edwards, George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney, Goran Višnjič, Deezer D, Yvette Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(15) / Epizody(331)

Obsahy(1)

Každý den svádí lékařský tým chicagské pohotovosti vzrušující boj o záchranu lidských životů. Zároveň řeší i své soukromé problémy... (TV Nova)

Recenze (217)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jestli ER něčím není, tak sladkobolným seriálkem, který by z diváků ždímal slzy a přesvědčoval psychickým nátlakem, že i ti "chudáci doktoři jsou vlastně jenom lidi". To, že se slzy čas od času dostaví a jsme emocionálně zdrbnutí, je zcela mimo plán. Točeno někdy až polodokumentárním způsobem, kamerou, která při resuscitační akci krouží nad tím vším stále dokola, scénář, který není vycucaný z paty nějakým nedoukem, ale naopak stojí na skutečných diagnozách a reálných procedurách a postupech - to všechno zasazeno do všedního, někdy dost jednostranného, někdy naopak až dobrodružného civilního života doktorů - to je to, co baví. Nemůžu nevzpomenout díl, který mám obzvlášť v oblibě, kdy Ewan McGregor drží jako rukojmí zákazníky krámku československého imigranta (Jana Rubese) a na zdi visí vlajka a fotka Václava Havla - ne snad, že by to bylo jen pro tohle:-)). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Právom najlepší nemocničný seriál. A jeden z najlepších seriálov 90.rokov. Seriálu som v deväťdesiatych rokoch podľahol, zakaždým som čakal na nový diel, čo sa tam bude diať, aký prípady budú doktori riešiť a tiež ma zaujímali ich osudy. Tento seriál ukazuje nielen lekárov ako pracujúce mašiny, ale aj ako ľudí s ich starosťami a tiež je to jeden z tých seriálov, ktorý "vysvetľuje" prečo je napríklad v tomto zamestnaní veľa zväzkov medzi ľuďmi z jedného pracoviska. Sú tu neustále, ich hlavou denne aj mimo práce prebieha stovka otázok o ľuďoch, o ktorých sa starajú a to ich zbližuje. Určite odporúčam. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak u mnohodílných seriálů chodí, ani tenhle se nevyhnul úpadku v průběhu natáčení dalších a dalších sérií. Zkratkovitost a rychlost, s jakou jsou prezentovány jednotlivé případy, přispívá k pocitu větší realističnosti oproti jiným seriálům z nemocničního prostředí, které se obvykle v každé epizodě soustředí na léčbu jediného pacienta. Za první dynamické řady "Pohotovosti" (a za fešáka G. Clooneyho:-)) bych dala tak 85%, za další repetetivní série s nezajímavými hrdiny už maximálně 45%. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Pohotovost je seriál mého mládí, prakticky jsem na něm vyrostla a podle mě nemá chybu. Z medicínského hlediska se dle mého už ne tak laického hlediska drží pravděpodobnosti nejvíc ze všech u nás vysílaných seriálů z lékařského prostředí, postavy prodělávají skutečný vývoj a nežvaní pořád o jednom jako Meredith. Škoda, že české televize tenhle seriál trochu zanedbaly. ()

Elgin 

všechny recenze uživatele

Musim sa priznas toto bol najhorsi horor co so kedy videl. Po casti kde na pohotovost priviezol otec syna s vesiakom zapichnutim v krku, ktory sa nedal vybrat a striekala z chlapca krv - som prestal tento hororovi serial pozerat. Moj takzvani pohar s tim co dokazem uniesiet pretiekol. Netvrdim, serial to bol vydareny, ale nie som na taketo sado-maso stavany. ()

Galerie (870)

Zajímavosti (50)

  • Devatenáctá epizoda 8.řady je crossoverem se seriálem Třetí hlídka, který je produkován téměř stejnými producenty jako Pohotovost. (ČSFD)
  • Epizóda mala spomedzi všetkých vysielaných seriálov na amerických televíziách najvyššiu sledovanosť. (Real Tom Hardy)
  • Seriál byl 120x nominován na cenu Emmy, což je nejvíc v historii amerických televizí. Odnesl si 22 výher. (ČSFD)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama