Reklama

Reklama

Kriminálka Miami

(seriál)
  • USA CSI: Miami (více)
všechny plakáty
TV spot 7
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2002–2012), 173 h 1 min (Minutáž: 43–45 min)

Hrají:

David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Rex Linn, Jonathan Togo, Eva LaRue, Khandi Alexander, Omar Benson Miller, Sofia Milos, Rory Cochrane (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(232)

Obsahy(1)

Na rozdiel od kolegov v Las Vegas, ktorí dokonale poznali prostredie suchej púšte, kriminalisti z Miami vyšetrujú zločiny v dusnej a vlhkej klíme bujnej subtropickej vegetácie Floridy. V jednotke C.S.I. Miami ďalej pracujú Calleigh Duquesneová (Emily Procterová), južanská kráska, ktorá sa špecializuje na balistiku a balistické testy, ďalej Tim Speedle (Rory Cochrane), mladý vyšetrovateľ s dobrými stykmi v uliciach, Eric Delko (Adam Rodriguez), expert na vodu, ktorý vie všetko o riekach a močiaroch na Floride a pozná všetky biologické a fyzikálne procesy, ktoré sa v nich odohrávajú. Neoddeliteľným členom tímu je vševediaca súdna lekárka a koroner Dr. Alexx Woodsová (Khandi Alexander), ktorá načúva reči stôp na telách obetí. Jednotka forenzných vedcov z Miami dokáže vyriešiť aj také prípady vrážd, ktoré by iné laboratóriá pre náročnosť vzdali. Ich doménou sú dôkazy z miesta činu, predovšetkým odtlačky prstov či biologický materiál. Presné výsledky náročných vedeckých analýz, porovnávania DNA a nevyhnutná železná logika umožňujú efektívne pátranie po skutočných zločincoch. Pod prístrojmi najlepšie vybavených laboratórií na svete potom nájdené dôkazy prehovoria jasnou rečou a prezradia znalcom dostatok informácii o páchateľoch. Pomstia tých, čo už hovoriť nedokážu - obete zločinov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Grogan k tomuto seriálu (3)

Kriminálka Miami (2002) 

První spin-off, který těží z divácky velmi úspěšné Kriminálky Las Vegas. Jeho kvalita ovšem ve srovnání s původním seriálem značně pokulhává. Zatímco v Las Vegas jsem si oblíbil prakticky celý tým, tak tady je to se sympatiemi horší, především hlavní představitel David Caruso je příšerně nesympatická postava, prototyp amerického hrdiny, který každý případ vyřeší a zlo potrestá. Z hlavních postav mi nejvíc sedla Calleigh a Tim. Co se týče řešených případů, tak oproti Las Vegas je jich méně zajímavých ( ale několik opravdu dobrých se najde). Přesto první dvě řady mě seriál celkem dobře bavil, ale od třetí série mi začíná připadat, že scénáristům dochází nápady a seriál začíná celkem strmě klesat na kvalitě. Poslední díl třetí řady pak na mě působil jako výtažek z těch nejbéčkovějších filmů a neměl prakticky nic společného s původním konceptem CSI. Čtvrtou řadu jsem už po zklamání z třetí radši ani nezačínal. Hlavně za začátky seriálu dávám solidní *** Edit: Měl jsem možnost vidět další nahodilé epizody v průběhu let a zdá se, že sestupná tendence celého seriálu je stále horší a horší. Co mi tady navíc opravdu hodně vadí je fakt, že zatímco v Las Vegas bylo mnohokrát ukázáno, že ne vždy je možné vraha usvědčit, tak tady se tenhle jev objevuje opravdu velmi zřídka. Takže už je to jen za 2, za ty první dvě dobré řady... ()

Mezi plameny (2003) (S01E22) 

Miami mi ze všech 3 CSI přijde nejslabší, ale první 2 řady se mi celkem líbily (nevím, zda to není jen náhoda, ale seriál začal jít do kopru po smrti Tima, což byla oproti ostatním dalším hlavním postavám taková osoba normálního průměrnýho chlápka, jakých člověk vídá hodně, ale právě to ho dělalo z CSI týmu nejvíc uvěřitelnýho a zároveň sympatickýho - kromě Trippa tam už pak žádná taková postava nebyla a Tripp neměl šanci to sám vytrhnout), tenhle díl má i vcelku originální nápad a z Miami jde o jeden z nejlepších dílů (pro mě). Záporák si jen chtěl trochu zahrát na hrdinu, ale spustil tak lavinu, která zabila 17 lidí a zničila mu celý život. Bena Browdera mám jako herce docela rád a tady mu dali docela zajímavý charakter k hraní. I v téhle epizodě je ale další obrovský stereotyp, který mě v průběhu seriálu štval víc a víc - postava, která je hned od začátku profilována jako hlavní podezřelý (zde majitel klubu), chová se jako nelidské monstrum, je pronásledována neohroženým Horaciem a i když se na konci ukáže, že vraždu nespáchala, tak se na ni najde něco jiného (zde kuplířství a zanedbání bezpečnostních opatření) - jakoby nám tvůrci sdělovali "sice nebyl vrah, ale takový slizoun prostě nemůže být nevinný" ()

Vlna zločinu (2004) (S03E07) odpad!

Jedna z epizod 3. série, která ukázala strmý úpadek seriálu, jeho odklonění od původního konceptu CSI a přiblížení béčkovým seriálům. Kriminalistickým metodám je tu věnováno minimum prostoru, zato zde máme dramatické záchrany lidí při bankovní loupeži, při tsunami, v budově, která má každým okamžikem vybuchnout... Taky tu máme stereotypního záporáka, který je odhalen během prvních deseti minut a pak už jen zbývá nashánět co nejvíc důkazů, takže jakýkoliv prvek překvapení zde zcela chybí (až na to, kolik bezvýznamných poskoků k loupeži má). A Horacio a ty jeho dramatické postoje mi už lezou krkem, je to v podstatě takový rádoby Walker, jen neumí kop z otočky, jenže z Chucka alespoň šel respekt, že kdyby dal ránu, tak se protivník už nezvedne, Horacio v saku má jen plnou hubu planých siláckých řečí ("já vás dostanu") a působí dojmem, že při rvačce by s ním kdekdo vymetl podlahu. A ten konec, jak za doprovodu dramatické hudby dojíždí v čele flotily zatknout záporáka, tak by si člověk přál, aby ten záporák rychle vytáhl zbraň a střelil mu jednu mezi oči. Za takový originální prvek bych dal 5 hvězd, takhle musím dát odpad. Na co tam mimochodem byla ta linie s tvrdohlavým dědou nového kriminalisty Wolfa? Jestli to měl být způsob, jak nás sblížit s novou postavou, tak u mě to krutě nevyšlo.... ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Reklama

Reklama