Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 2
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Recenze (422)

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Sjel jsem prvních pět řad a nemůžu napsat nic jinýho než skvělý. Kůstka je neuvěřitelná, její naprostá přímočarost, totální logika a naprostá absence smyslu pro humor je odzbrojující. A i když jí Booth občas nestíhá, tak ji doplňuje skvěle. Některé díly jsou slabší, ale většina má sílu, je to drsné, ale zároveň i vtipné a trocha lásky tam je taky... Dobrá volba pro ukrácení volného času, u tohohle seriálu ani zas tak nevadí, když se pár dílů vynechá. ()

Lencuccia 

všechny recenze uživatele

Za mě jasných pět hvězdiček. I po tolika řadách mě vynalézavost tvůrců nepřestává překvapovat, navíc mě baví lehce naučný ráz pořadu a hlavně spousta, ale spousta vědeckého povídání. Bones a Booth jsou skvělá dvojka a v jejich podání mě antropologie skutečně zajímá! Momentálně je mi líto, že mě připravili o Dr. Sweetse, protože jsem si užívala jeho úhel pohledu jakožto psychologa a neustálé popichování mezi ním a Dr. Brennan. Také musím dodat, že poslední dobou se nám z toho stává strašná slaďárna (začíná to někdy kolem úděsne patetického porodu prcka ústřední dvojice a pokračuje to pro mě naprosto nepochopitelným romantickým vzplanutím mezi Dr. Saroyan a stážistou Arastoo...?!), tak jen doufám, že nebudu muset po shlédnutí desáté řady hvězdičky ubírat. ()

LordLaser 

všechny recenze uživatele

Niektorí môžu povedať, že seriál Bones je veľmi podobný tým ostatným kriminálkam. Tomuto názoru by sme nemali veriť. Nie je to totiž o dolapení a strielačkách medzi policajtami a tými druhými. Tu ide skôr z jednej strany riešenie prípadov pomocou vedcov z laboratória a na strane druhej hlavné postavy. O ich charaktere si pozrite nejaký diel. :) ()

Thamilka 

všechny recenze uživatele

Před nějakou dobou jsem dala tomuto seriálu 5 hvězdiček, dnes měním na 3... seriál mě přestal prakticky úplně bavit, když scénáristi nadali 2 hlavní postavy dohromady a tím pro mě ztratily vše, co v sobě od začátku měly... nebaví mě krimi seriál, který se víc soustředí na vztah než na ty mrtvé ;-) takže už se od nějakého dílu nedívám a vůbec mi to nevadí :-D ()

pupopony odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle není můj šálek kávy. Nesympatičtí herci, naivní scénář, trapné rozhovory. Prostě tenhle seriál nemůžu. Bohužel. ()

Kacenaa211 

všechny recenze uživatele

Při krvi omdlivam, při pohledu na maso a orgány taky, když vidím svaly děla se mi spatne... Tak proc se mi tak libi tento seriál? :) Ano, je to dáno také postavami, které jsem si strašne moc oblíbila, ale hlavně je to tím, jak poutave a velmi dobře je tento seriál nafilmovan... Došlo to k takovému závěru, že když umřel Sweets, tak jsem se z toho rozbrecela a i druhý den jsem na to musela myslet... Opravdu výborný seriál... ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Tento seriál byl první, který jsem shlédnul od začátku až do konce. A tak jsem ho okamžitě přemrštěně hodnotil plným počtem. Postupem času jsem si uvědomil širokou škálu různých seriálů a své hodnocení trochu snižuji. Je to z toho důvodu, že se zde objevilo několik dílů, které nebyly úplné ono. A rozhodně to není jeden z těch seriálů, které můžete sledovat od rána do večera. Je spoustu seriálů od kterých se nemůžete odlepit, ale tenhle to není. Nicméně se mi moc líbily díly, které na sebe navazovaly - př. sérioví vrazi atd.. Takže super ;) ()

poppy75 

všechny recenze uživatele

uz pred rokmi,ked som tento serial sledovala som mala ten isty pocit co teraz-kathy reichs si asi splnila svoj sen a vytvorila zo seba najinteligentnejsiu,najakcnejsiu,v ramci moznosti naobletovanejsiu zenu v historii...sorry,ale jej postava je vrchol spupnosti..neustale sa predvadza a to jej akoze nechapanie beznych ludi,zivota apod.-to bolo ubohe kathy....inak je to oddychovka,neurazi... ()

andreas_tool 

všechny recenze uživatele

Ze začátku dobré. Ale postupem času mi SuperWoman Kůstka začíná vadit. Je tak geniální a neomylná...jako by ani nebyla reálná.. ()

cica 

všechny recenze uživatele

Milá, priama, občas cynická Kostička zachvátila moje srdce... latexové mrtvoly, pudingové rôsoly, len škoda, že najnovšie série sú už viac o vzťahoch a citoch. ()

McMerkurion 

všechny recenze uživatele

... hlavním tématem tohoto seriálu,je hledání důvodu smrti pouze,někdy jen z fragmentů,kostí.Zároveň ve druhé linii,která na sebe navazuje,je vztah hlavních hrdinů,který sledujeme od jejich setkání.Začínají jako spíše nepřátelé,a věrni hesla: co se škádlívá,to se rádo mívá,vztah postupně přerůstá z tolerance,přes obdiv a přátelství,něco mnohem větší,silnější.Jednotlivé epizody na sebe časově navazují,a přestože je seriál neustále točen,není problém,se pro autory v některých dílech vrátit v čase zpět a navázat na detaily z již natočených dílů,vyvolávající dojem,že to snad bylo točeno vše současně (například vysvětlení,proč T.J. /Dr. Jack Hodgins/ proč nosí na ruce gumičky).Záběry jsou velmi surrealisticky natočeny,až si divák někdy myslí,že snad cítí i ten zápach.Žádné zbytečné okecávání,žádné dlouhé záběry,děj má spád a pětačtyřicet minut epizody se přežene jak voda.Vřele doporučuji... ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Miloval jsem to, ale časem to omrzelo. Skončil jsem někde u 10 série! Seriál měl stejnou - opakující se šablonu. Téměř žádná akce, málo vtipu a spousta keců o ničem. Béčkový herci, z nichž vynikal nejvíc David Boreanaz. V dnešní době... už bych na to nekoukal. Nejlepší asi první tři série, pak to byl věčně se opakující stereotyp, kde se víc řeší - kdo s kým chodí, nikoli však kdo je vrah. - 40%. ()

Monicina 

všechny recenze uživatele

Dej a zápletky sú fajn, aj napätie. Čo sa mi však nepáči sú umelo zahraté postavy, ktoré pôsobia neprirodzene a afektovane a začali mi liezť na nervy, možno za to môže aj dabing. Netýka sa to len Brennanovej a Bootha, ale aj ostatných postáv ako Angela a potom tá pojašená asistentka. Z toho dôvodu mi celý seriál pôsobí gýčovo a prestala som ho pozerať. Taká Vtierka Castle, alebo Elementary... a iné krimi seriály sú omnoho lepšie zahraté hercami. ()

Calima 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se dali konečně Kůstka a Booth dohromady, tak jsem nadávala, že seriál přestane mít šmrnc (takové to laškování, jiskření věda vs. bůh - rozumíte mi..). Ale musím říct, že mě tvůrci překvapili. Nápady byly stále a většinou dobré. I po odchodu některých herců (Někteří se poté vrátili zpět). I po příchodu nových hlavních hrdinů, kteří je nahradili. V seriálu jsou skvěle skloubené žánry Krimi a Romantiky. Seriál má dlouhou hostorii a je to prostě srdcovka, tak. ()

Neries 

všechny recenze uživatele

prvych šesť serií boli vyborne 10/10 ale potom to začalo byt horšie a horšie jedna seria 8/10 druha 6/10 bolo to celkom natahovane ale celkovo by som dal hodnotenie 8,5/10 lebo prvych 6 serií boli fakt skvele ()

Gaskammer odpad!

všechny recenze uživatele

Totální a naprostý odpad díky jedné z hlavních postav, mluvím o blbce Brennanové, tak arogantní individuum je možné zasadit do komediálního seriálu, ale ne do detektivky. O jaké aroganci mluvím? Cituji: "Není chytřejší než já, neznám nikoho, kdo by byl chytřejší než já." Ona si o sobě myslí, že je nejchytřejší na světě, k tomu ostatní neustále uráží. Miluji díly, kdy si s ní Pelant vytírá prdel. Holmes z Elementary je sice arogantní, také ví hodně, ale nikdy netvrdil a netvrdí, že je nejchytřejší na světě, proto má taky své vlastní konzultanty. Sběratelé kostí jsou odpad, který propaguje lidský odpad. ()

Dams214 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý nemám problém pozrieť od začiatku do konca aj 3x a stále sa nenudiť. Všetci sme zrazu chceli byť forenzní antropológovia a agenti FBI. Booth a Kosť sa puzzlovito dopĺňajú, výborné dialógy, človek sa môže pri nich, (aj pri ostatných) niečo priučiť. ()

trollfjord 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím dvě epizody ale asi se už k tomuto seriálu nevrátím. Ne že by byl špatný. Takový lepší průměr ale důvodem je pro mně ten přiblblý komunistický policajt, který nenávidí bohaté lidi. ()

polly23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál miluji. Hudba, sexy Booth, zajímavá Temprance....k některým dílům mám výhrady co se týče míry nechutnosti, ale dá se to přežít... V žádném jiném seriálu mě vraždy nebavily víc. ()

ferika 

všechny recenze uživatele

Teraz, ked je serial uz ukonceny, mozem povedat, ze moje nadsenie drzalo asi do polovice epizod a potom zacalo upadat. Titulna postava by si mala davat pozor na liniu, jej vyzazi "buchtovy" imidz jednoducho neperidava na atraktivnosti, jedneho sympataka nechaju odstrelit, z dalsieho je invalid na vozicku, kolektiv je oficialne sterilny ako psi cumak ... Ja hovorim, ze idealny stav pre mna je asi v style Castla, ci Mentalistu, kde pocas rokov, co sa serial(y) natacal(i) si postavy zachovali svoj charakter, fyziognomiu a vzajomne vztahy boli ludskejsie a civilnejsie. Teraz som si serial pozrel HD v jednom kuse (asi pocas 2 tyzdnov vsetky diely), moj vztah k jednotlivym postavam uz bol familiarnejsi a trochu som si poopravil mienku. Ale ku koncu sa mnozili uplne potrhle praktiky timu (citanie telefonnej karty polozenim na tablet mi pripomenul scenu zo 70koveho serialu Mission Impossible, ked agenti dokazali vizualne plynule citat diernu pasku z pocitaca (ci telefaxu ?). Agela stiha medzi malovanim, pracou a sexom este lavou rukou vytvarat len tak pomimo programy, na ktore by aj Miscrosoft potreboval cele roky. Co zacalo ako skoro reality show, konci ako SciFi. Extremna strata nadychu reality bola pre mna sklamanim. ()

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama