Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Recenze (422)

tranquill 

všechny recenze uživatele

Každá série jednou končí, i tahle dlouhá o kostičkách. Je pravda, že první mne braly víc, ale i tak si seriál držel dobrou úroveň. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn krimi seriál, len škoda, že v podstate je to všetko na jedno kopyto. Ale aspoň na Emily sa dá stále pozerať. ()

mirror 

všechny recenze uživatele

Priemerné, vyumelkované, bez atmosféry, vezúce sa na CSI vlne, dvaja hlavní predstavitelia toho moc neuhrajú, lebo to nevedia, minimálna chémia medzi nimi, ďalší párik ala Mulder + Scullyová sa nekoná. Dokonca niektoré diely obsahujú aj morálne ponaučenia! Zachraňujú to občas zaujímavé prípady/mŕtvoly a vtipné hlášky scenáristov. Vianočný diel v prvej sérii na šabľu! ()

waska 

všechny recenze uživatele

Není to špatný seriál, ale prostě mi to přijde všechno na jedno kopyto. Update : Po třetí sérii měním názor a přidávám jednu hvězdu. Pozor spoiler - Zachary je skvělej vrahoun! Update : po sedmé sérii jsem stále nadšen. I když se vrah vždycky ke všemu na závěr hrozně rychle a bez zapírání přizná, hlavní hrdinové jsou takoví sympaťáci, že musím ty 4 hvězdy nechat. 8. sezona - Penant je solidní padouch 9. sezona - nic nového, stále skoro to samé, ale dobré dokola. Jak z toho vysekají Bootha fakt netuším.. 12. sezona - finále jak se patří ()

bull!nka 

všechny recenze uživatele

...seriál mě neskutečně baví, každý díl vtáhne do děje nejen spáchaným zločinem a forézním zkoumáním, ale i propletenými životy jednotlivých postav, doufám, že bude na podzim i slibovaná 5.řada ()

Karmina 

všechny recenze uživatele

Není díl, který bych vynechala, vždy se těším na další a další díly a večery s Kůstkou jsou posvátnými :-) ()

Kvasekus 

všechny recenze uživatele

Krimiseriál kterej je konečně taky o něčem jiném. Líbí se mi i postavy. Prostě seriál u kterýho si v pohodě oddechnu a rád se na něj podívam. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Dlhodobo patril tento seriál medzi moje obľúbené. Nie je originálny (používa metódy CSI), no na druhej strane obete sú vždy len kosti a seriál je z prostredia antropologického ústavu. Veľa sa tu riešia medziľudské vzťahy hlavných hrdinov, čím sa úplne vymyká CSI štandardom. 1. séria bola v žánre nadpriemerná, 2. séria si ma získala. Najlepšia séria je rozhodne druhá. Je vtipná, rieši zaujímavé prípady, prípadne bola i napínavá. 3. séria dobre sekundovala druhej, no koniec sa spustil. A potom prišla 4. séria, ktorá padla na priemer a stále sa púšťala nižšie a nižšie. 5. séria je už podpriemer. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

překvapivě dá se na to dívat, když vezmu že to dávají na primě v dabingu na který se moc nedívám. I přes to mě to zaujalo a ikdyž nemám kompletní přehled o všech souvislostech tak pokud na to na televizi narazím mrknu se. Hlavní přestavitelé nejsou vadiví a k tomu je každoepizodní detektivní nadílka, která někdy nebývá zcela zakončena (jak jsem napsal, nemám o tom moc přehled). Nevylučuji proto že bych si v budoucnu serial pořídil a mrkl na něho celý. Do té doby 4* i s českým dabingem. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Kurva. Jak mi to mohlo tak dlouho unikat.... :-) Přitom takový skvost. Pravda je, že by to asi byla nuda bez ústřední dvojice. Jsou fakt divný ()

JamieSmith 

všechny recenze uživatele

Ještě před posledním dílem šesté série musím zvednout hodnocení na pět. Tento seriál mne v poslední době dostává čím dál tím víc, a i když se někam ztratila dějová linka s lidožroutem, a i když se teď už nedozvím žádné zajímavůstky, stejně u něj zůstanu a počkám si, co Kostička s Boothem. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál a partička vědátorů je mi ohromně sympatický, baví mě a Kůstka je vždycky švihlá a někdy nádherně "sheldonoidní" (The Big Bang Theory). Prostě ten seriál hodně můžu, takže čtyři hvězdy. ()

TetaJane 

všechny recenze uživatele

Jak bych to jen jasně vyjádřila? No prostě nejlepší kriminálka (to nepočítám Dextera). Vtipná, šťavnatá, zajímavá. Navíc každý říká na rovinu vše, co si myslí. ()

Ficik 

všechny recenze uživatele

Vybalancované postavy a celkově příjemné, jen se mi u toho většinou neobědvalo moc dobře. Jo a hned bych vyhodil toho, kdo vymýšlí názvy jednotlivých dílů. ()

josieaddms odpad!

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byla tímhle seriálem hodně nadšená. Kůstka mě bavila, hodně se mi líbil Booth, a ostatní postavy mi přišli buď hodně vtipné, nebo hodně zábavné. Čím více dílů jsem ovšem viděla, tím více mi to začalo lézt na nervy. Všechny díly jsou podle jednoho námětu, každý díl přesně splňuje určitou dráhu, kterou si autoři předem určily. Vždycky hlavně všechno dopadá tak, že Doktorka Brennenová všechno vyřeší, každého zachrání, každý se do ní zamiluje, a všichni ji řeknou že je génius. Má to tak slabé scénáře a tak blbé scénáristy až to bolí. Vtipy se začnou časem opakovat, všechno musí být krásně Americky vypulírované, všichni jsou vlastně hodní, a všechny charaktery jsou nereálně bezchybné. Každá třetí hnusná vražda je vlastně omyl, a nikomu se tam nikdy nestane nic zlého. Nehledě na to, že s příchodem některých postav to začalo ztrácet i na té autentičnosti která tomu ještě zůstávala. Kdyby to viděli skuteční forenzní pracovníci, nejspíš by zaplakali. Díky občasným zábleskům je to nadprůměrné, ale celkově dost podprůměrné. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Na tomhle seriálu jsem zpočátku hltal neskutečně vymakanou technickou stránku věci, mrtvoly vytažené většinou po kusech a v různém stádiu rozkladu prakticky odkudkoliv vypadaly krásně nechutně, jednou uzené, jednou spálené, jednou vysušené, dosti často více či méně tekoucí, k tomu parta geniálních vědců, kteří zjistí naprosto všechno:), prostě vymakáno do posledního deatilu s rozpočtem, o kterém se běžnému smrtelníkovi asi ani nesní. Ale časem jsem si na ty fujtajbly zvykl, i to, že geniální vědci zjistí z na první pohled beznadějných útržků faktů prakticky cokoliv, taky začne být po určité době tak trochu nudné, až k pousmání, a od doby, kdy scénáristé dali Bootha a Bennanovou dohromady, mě to přestalo bavit tak nějak jako když utne. Prostě to ztratilo kouzlo. Vpodstatě se plně ztotožňuju s uživatelkou Thamilka, jsem na tom ohledně názoru dost podobně. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemohu jinak. Epizodní příběhy a vyšetřování se logicky začne časem opakovat, ale mě tenhle seriál bavil od začátku do konce. Trefa do černýho byl hlavně casting, chemie mezi jednotlivými postavami se série po sérii míchala do skvělýho a dokonalého koktejlu, který chutná celých 12 řad. Boreanaz i Deschanel tu spolu předvádí nekonečnou slovní přestřelku, která mě bavila od prvního do posledního dílu. Není to něco objevného. Najde se tělo, rozjede se vyšetřování, Brennanová (případně skvělý asistenti) najde geniální řešení a Booth vraha chytne. Občas se řeší něco víc dílů, několik dějových linek je roztahaných na větším prostoru a v pozdějších fázích seriálu se řeší i hodně vztahy, což jsem ale měl rád ještě víc. Bones je tak trochu kult a za mě si to plně zaslouží! Kůstko, Boothe, Angelo, Hogginsi, Cam, Arastoo i Sweetsi, byla to jízda budete mi chybět! ()

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama