Reklama

Reklama

Akta X

(seriál)
  • USA The X-Files (více)
Trailer 6
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, (1993–2018), 162 h 42 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, Robert Patrick, Annabeth Gish, William B. Davis, Tom Braidwood, Bruce Harwood, Dean Haglund, Nicholas Lea (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(11) / Epizody(217)

Pravda je tam venku a agenti FBI po ní v tomto fenomenálním sci-fi seriálu pátrají a pokoušejí se vysvětlit zdánlivě nevysvětlitelné. Jejich podivné případy se týkají sledování UFO, setkání s mimozemšťany a únosů… a prakticky všeho paranormálního. (Disney+)

Recenze uživatele joelly01 k tomuto seriálu (5)

Akta X (1993) 

To jsme zase tehdy s bratrem poulili oci! (Me bylo 16 let a bratrovi 15). Rozhodli jsme se, ze si budeme kazdy dil AKTA X natacet na video. Ale tata nas po par tydnech serval a co jsme meli zase prehral jinyma filmama. Ale Akta X to byla laska na prvni pohled, prvnich pet serii vlastnim na DVD a zrovna ted je zase zrovna vsechny tocim. Samozrejme nektere dily jsou lepsi nez jine, ale celkove velmi nadprumerny serial (serie 1-5), takze se raduji prevelice a petkuji opet s cistym svedomim. Ty dily bez Mudler & Scully jsem ani nevidela a ani o to nestojim. Nejlepsejsi dily byli samozrejme ty o Eugene Tooms, no z tech mam jeste dnes traumata jako prase (hlavne z tech zlutych oci), opet jsem se ke Klenotovi silne tiskla. Btw. Klenot take velkym fanouskem, takze hodnoceni za oba. ()

Můj boj 1 (2016) (S10E01) 

Ne, me to neprislo tak strasne jak zde nekteri lide pisou. Zklamani se nekonalo. Cekala jsem prijemne & nostalgicke retro s Mulder & Scully (oba trosku ohlodal zub casu, ale da se. Nikdo nemladneme! Teda krome me, ja ted vypadam lip nez tehdy v 16ti). A dostala jsem prijemne & nostalgicke retro s Mulder & Scully. Konspirace a ufoni nebyli ve starych "aktech" me oblibene epizody (ja radsi uchylaky co jedli jatra), ale tuhle vec jsem uzivala v miru. Tesim se na dalsi dily! ()

Zakladatelova mutace (2016) (S10E02) 

Prijemne Retro pokracuje. A ja si delam nasledujici poznamku: "nakoukat nejake starsi dily" (to jsem ani nevedela ze M&S vrhli potomstvo!) a do budoucna se stejne nejlepe tesim na uchylaky co pojidaji lidska jatra! Ale jinak spica. Jen tak dal! ()

Setkání s příšerodlakem (2016) (S10E03) 

Srabske tri, neb nevim, co si mam o tehle epizode myslet... Jako komedie to nefunguje spatne, dokonce jsem se nekolikrat zasmala a prislo mi to vubec hodne originalni. Ale ja si proste nejsem jista, jestli chci Akta X jako komedii. Vic me to bavilo kdyz se zapasilo s incestnimi mutanty a pronasledoval se pojidac jater nebo upirka. Komedie? Parodie? Vysmivani se nerdovskym fanouskum a vubec celemu kultu Akta X? Ja fakt nevim. ()

Návrat domů (2016) (S10E04) 

Tahle epizoda me oslovila zatim nejlepe, procez ctyri. Zdalo se mi to uz spis jako navrat ke starym aktum, i kdyz ta rodinna Linie se Scully tam byt nemusela. Zatim jsem davala relativne vysoke hodnoceni, ale musim rict ze po prvnich ctyrech dilech tak trochu zklamani. Prece jen ty starsi epizody byly strasidelnejsi a lepcejsi. Tady ja nadsazuju spis z Nostalgie. ()

Související novinky

Dočkají se Akta X rebootu?

Dočkají se Akta X rebootu?

30.03.2023

Jestli je pravda skutečně tam venku, mají se fanoušci seriálových Akta X zřejmě na co těšit. Tvůrce Chris Carter teď totiž v nedávném podcastu naznačil, že se režisér a scenárista Ryan Coogler (Creed… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

28.02.2020

Herec Josh Brolin (Avengers: Endgame) se upsal hlavní roli a taky produkci nového seriálu pro Amazon Outer Range. Na projektu se podílí taky Brad Pitt (12 let v řetězech) a děj se bude točit kolem… (více)

Gillian Anderson jako britská premiérka

Gillian Anderson jako britská premiérka

23.01.2019

Herečka Gillian Anderson známá z kultovního seriálu Akta X nebo televizního Hannibala, byla obsazena do role Margaret Thatcherové ve čtvrté řadě oceňovaného dramatu The Crown. Třetí a čtvrtá řada… (více)

Reklama

Reklama