Reklama

Reklama

Akta X

(seriál)
  • USA The X-Files (více)
Trailer 2
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, (1993–2018), 162 h 42 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, Robert Patrick, Annabeth Gish, William B. Davis, Tom Braidwood, Bruce Harwood, Dean Haglund, Nicholas Lea (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(11) / Epizody(217)

Pravda je tam venku a agenti FBI po ní v tomto fenomenálním sci-fi seriálu pátrají a pokoušejí se vysvětlit zdánlivě nevysvětlitelné. Jejich podivné případy se týkají sledování UFO, setkání s mimozemšťany a únosů… a prakticky všeho paranormálního. (Disney+)

Recenze uživatele koza3 k tomuto seriálu (3)

Vypínač (1998) (S05E11) 

Cyberpunk history 109: V rámci vzdělávání a přípravy na replay CP2077 sjíždím top perly cyberpunk univerza. Nikdy jsem neviděl všechny díly Akta X a bylo jasný, že se tam bude nějaký cyberpunk ukrývat. Tenhle navíc napsal sám král žánru - William Gibson. Dnes už můžete říct, že se jedná o klasický příběh, který už spousta děl ztvárnilo - digitální nesmrtelnost. Na krátkou stopáž to bylo pojaté celkem dobře a klasický otazník na konci ke typický pro Akta X. Navíc Gillian Anderson zamlada...to byla kobra :-) ()

Série 10 (2016) (S10) 

Slabší čtyři hvězdy. Tězko hodnotit, protože z pouhých šesti epizod byla jedna mimo mísu (ale hodně dobře mimo mísu :-) ), jedna nebyla moc scifi a další čtyři se věnovaly hlavní dějové lince. Hlavní příběh je hodně otevřený, není to jako ve starých sériích, kdy jste celou sérii nevěděli vůbec nic a pak jste dostali špetku informací. Tady Vás konfrontují s otevřenými informacemi a víte kdo je ten zlý a kdo je hodný. To mi k Akta X moc nesedělo, ale dejme tomu, že se jedná o "aktualizaci" do moderní podoby, kdy dlouhosáhlé hádanky nesjou asi moc v kurzu. Určitě se to nevyrovná původnímu seriálu (ale tomu už se nevyrovná nikdy nic), ale tohle se k tomu alespoň přiblížilo. Jelikož to skončilo tak, jak to skončilo, tak bych rád viděl plnotučnou sérii o dvaceti dílech, kdy budeme svědky pokračování hlavního příběhu, ale i putování po USA a objevování různých záhad. Taková ta psaná hláška ze starých Akta X "7:37 Wisconsin" a jedeme objevovat záhady! :-) ()

Série 11 (2018) (S11) 

V podstatě se ztotožňuji s komentářem uživatele novoten. Během sledování jsem nevěděl co si mám myslet, každá epizoda jiná, jedna vtipná, druhá hororová, třetí se věnovala hlavní příběhové lince, čtvrtá alternativní dimenzi? Tvůrci se snažili uspokojit potřeby všech a řekl bych, že se jim to povedlo. Každý si najde tu svou oblíbenou a ostatní může buď nenávidět nebo si to prostě užije a bude rád, že náš oblíbený mystický seriál z devadesátek stále žije a vede si celkem obstojně. Nostalgie má takovou špatnou vlastnost - všechno z dětství nebo dávné minulost se zdá hezčí, příjemnější a kvalitnější, ale uvědomte si, že stárnete, váš názor se mění a stejně tak se stáváte rozmazlenější kvůli přehršli současné tvorby a snahy o neustálou originalitu. Já jsem si celou sérii užil a ať už jsme viděli poslední díl nebo se dočkáme ještě nějakého pokračování, jsem rád, že to vzniklo a nebál bych se to zařadit po bok původních sérií. X-Files forever! ()

Související novinky

Dočkají se Akta X rebootu?

Dočkají se Akta X rebootu?

30.03.2023

Jestli je pravda skutečně tam venku, mají se fanoušci seriálových Akta X zřejmě na co těšit. Tvůrce Chris Carter teď totiž v nedávném podcastu naznačil, že se režisér a scenárista Ryan Coogler (Creed… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

28.02.2020

Herec Josh Brolin (Avengers: Endgame) se upsal hlavní roli a taky produkci nového seriálu pro Amazon Outer Range. Na projektu se podílí taky Brad Pitt (12 let v řetězech) a děj se bude točit kolem… (více)

Gillian Anderson jako britská premiérka

Gillian Anderson jako britská premiérka

23.01.2019

Herečka Gillian Anderson známá z kultovního seriálu Akta X nebo televizního Hannibala, byla obsazena do role Margaret Thatcherové ve čtvrté řadě oceňovaného dramatu The Crown. Třetí a čtvrtá řada… (více)

Reklama

Reklama