Reklama

Reklama

Akta X

(seriál)
  • USA The X-Files (více)
Trailer 5
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, (1993–2018), 162 h 42 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, Robert Patrick, Annabeth Gish, William B. Davis, Tom Braidwood, Bruce Harwood, Dean Haglund, Nicholas Lea (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(11) / Epizody(217)

Pravda je tam venku a agenti FBI po ní v tomto fenomenálním sci-fi seriálu pátrají a pokoušejí se vysvětlit zdánlivě nevysvětlitelné. Jejich podivné případy se týkají sledování UFO, setkání s mimozemšťany a únosů… a prakticky všeho paranormálního. (Disney+)

Recenze uživatele Macinkacz k tomuto seriálu (14)

Série 10 (2016) (S10) 

75% - suma sumárum , návrat by se vyvedl možná mnohem líp, kdyby se nesnažili do 6ti dílů nacpat tolik, co v předešlých sérií nacpali do 10ti epizod. Na mě to bylo všechno moc uspěchaný, herci jakoby se nemohli dostat do své role. Po většinou na mě hlavně Duchovný působil tak, že to hrál jen tak aby se neřeklo. Vůbec sem mu to nevěřila a starý Mulder je kompletně pryč. Scully na tom byla mnohem lépe, Andersonové sem to naopak docela věřila a myslím, že celkově se s návratem vypořádala spolu s kuřákem ze všech nejlíp... I přesto všechno doufám, že natočí ještě něco, možná lepší, kdyby celovečerák a už to tím ukončil nadobro. Hlavně bože už žádnej Islám a ožralého nebo "tripového" Muldera... ()

Můj boj 1 (2016) (S10E01) 

Pěkný mytologický díl, na rozjezd byl povedený, na scénu s UFO sem se fakt těšila, nenadchla, ale ani nezklamala. Hercům sem to docela věřila, i příběh mě zaujal. Sveta byla zajímavá vsuvka. Jedna hvězda dolů za to, že mi tam chyběl černý olej, super vojáci atd. ()

Zakladatelova mutace (2016) (S10E02) 

Jo tohle je přesně to, na co sem se tak dlouho těšila, přesně tohle sem si představovala jako správný revival. Nic křečovitého nebo uspěchaného, herci jsou daleko víc v pohodě. Mezi Mulderem a Scully to jiskří tak, jak má a představy o Williamovi byly povedené. ()

Setkání s příšerodlakem (2016) (S10E03) 

Tahle epizoda, to teda bylo něco, kam tím mířili? Fakt se to bez tohohle neobešlo? Měla jsem ve starých sériích tyhle MOTW ráda, monstra byla prostě skvělá, tajemná, ale tohle??? Ze 45 minut sem se 30 minut tlemila, 5 minut nudila a dalších 5 minut byly titulky. Nechápu kde se stala chyba, Darin Morgan zklamal na plné čáře... Ožralej Mulder na hřbitově, Scully v nějakém zapadlém krámku s nejodpornějším týpkem celé série, ptám se proč? U mě smutných 20% - za snahu... ()

Návrat domů (2016) (S10E04) 

Po zklamání z předešlého dílu se mě vrátila naděje, že už to snad bude zase oukej. Díl se povedl. Napětí bylo, hudba jako vždy skvělá, konec jak to na Akta bývá prapodivnej a to se mi líbilo... Jediná škoda, že se snaží narvat do jednoho dílu tolik linií... Za mě 80% ()

Babylon (2016) (S10E05) 

Zatraceně co to bylo? Co tohle mělo společného s Akty X? Asi mi něco uniklo, ale za dané situace ve světě, sem tohle fakt nepotřebovala dostat na zlatém podnose v nejoblíbenějším seriálu. Mám pocit, že Carter se z té situace úplně pomátl a tak to dopadlo jak to dopadlo... Sjetej Mulder byla totální příšernost. Jako díl do nějakého jiného seriálu asi fajn, ale pro skalní fanoušky co čekají něco jiného, je to prakticky propadák. 35% a to jen za super rozhovor ve sklepě Mulder X Einstein ... ()

Můj boj 2 (2016) (S10E06) 

Škoda, že tohle celkové dění Carter neroztáhl do více dílů. Možná by to celkově mělo mnohem lepší hodnocení. Reysová super - s tou vážně překvapil, kdo by čekal, že ona a .... Každopádně konec mě málem zabil... Proč až takhle useknuté? ()

Můj boj 3 (2018) (S11E01) 

Jsem fanynka mytologických dílů a za mě to bylo dostatečně dobrý. Naopak jsem ráda, že tam ti mimozemšťani pořád jsou, však se to nikdy pořádně nevyřešilo, takže co by ne 😁 za mě dobrých 70% - ještě mi tam něco chybělo... ()

Život po životě (2018) (S11E02) 

Tož nenechme se odradit hodnocením, díl není úplně tak špatný, jak to tady vypadá. Nápad to má náhodou dost dobrý. Já pořád úplně nevím co všichni chceme. V 10. sérii nebyla skoro žádná mytologie a nic moc vracení se do minulosti a taky se to divákům nelíbilo. Já myslím, ze Carter 11. sérii nezačal úplně nejhůř. 70% ()

Plus jedna (2018) (S11E03) 

Na to jsem čekala... 👏👌 povedená epizoda. Bavila jsem se celou dobu. Trocha humoru ještě nikoho nezabila, lepší než zplašený šukající ještěr... 90% ()

Počkat, cože? (2018) (S11E04) 

No ty VOLE, co to bylo? Jako společného s akty X to mělo asi jenom Scully a Muldera twl :D Hodnotím 35% a to jen, že jsem se párkrát i zasmála no... ()

Ghouli (2018) (S11E05) 

Tohle byl hodne povedený díl, uz jsem se bala, ze se to dale ponese v duchu - rozpitvani dalsich ruznych dějů. Scully v tomhle dile je presne ta Scully, kterou vsichni zname. Duchovny porad trochu zaostava, jak postavou Muldera, tak i hereckym vykonem, ale verim v lepsi zítřky. William... 95% - radeji si necham rezervu na další dil, dyby bylo neco jeste lepšího 👌 ()

Kotě (2018) (S11E06) 

Hm, hm a zase hm. Kdyz zmizel Skinner, čekala jsem trochu jinou zapletku, ale ve vysledku zklamaná nejsem. "Odbihani" do samostatně postavených dílů mi nevadi, však to bylo i v předchozích sériích. Co dodat, starým dobrým aktům už se to nevyrovná, ale i tak je na co se koukat. 70% ()

Sledující (2018) (S11E07) 

Ne, tohle neni muj salek kavy. Ani jako samostatne stojici epizoda to s Akty X nemelo spolecneho krom postav vubec nic. Asi vim, co tim chtel Chris povedet, ale ani tak... 25% ,za vtipnou rybu a za Scully mazlika, ktery pobavil 😆 ()

Související novinky

Dočkají se Akta X rebootu?

Dočkají se Akta X rebootu?

30.03.2023

Jestli je pravda skutečně tam venku, mají se fanoušci seriálových Akta X zřejmě na co těšit. Tvůrce Chris Carter teď totiž v nedávném podcastu naznačil, že se režisér a scenárista Ryan Coogler (Creed… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

28.02.2020

Herec Josh Brolin (Avengers: Endgame) se upsal hlavní roli a taky produkci nového seriálu pro Amazon Outer Range. Na projektu se podílí taky Brad Pitt (12 let v řetězech) a děj se bude točit kolem… (více)

Gillian Anderson jako britská premiérka

Gillian Anderson jako britská premiérka

23.01.2019

Herečka Gillian Anderson známá z kultovního seriálu Akta X nebo televizního Hannibala, byla obsazena do role Margaret Thatcherové ve čtvrté řadě oceňovaného dramatu The Crown. Třetí a čtvrtá řada… (více)

Reklama

Reklama