Reklama

Reklama

Akta X

(seriál)
  • USA The X-Files (více)
Trailer 5
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, (1993–2018), 162 h 42 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, Robert Patrick, Annabeth Gish, William B. Davis, Tom Braidwood, Bruce Harwood, Dean Haglund, Nicholas Lea (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(11) / Epizody(217)

Pravda je tam venku a agenti FBI po ní v tomto fenomenálním sci-fi seriálu pátrají a pokoušejí se vysvětlit zdánlivě nevysvětlitelné. Jejich podivné případy se týkají sledování UFO, setkání s mimozemšťany a únosů… a prakticky všeho paranormálního. (Disney+)

Recenze uživatele PetrJulian k tomuto seriálu (6)

Život po životě (2018) (S11E02) 

Tak buďto je tohle parodický díl, v tom případě je mimořádně špatný. I když ty parodické díly mi nikdy nepřišly na chuť, ani jeden. Nebo je to "vážně" míněný díl (soudě podle komentářů zde ano) a pak je to béčková slátanina. Ničemu se zde nechtělo věřit. Co je špatně? 1) Dva agenti zabijí někoho jen tak. Sice jsou to federální agenti s právem nosit zbraň i zabít, ale toto právo v posledních epizodách používají nějak často. Už jim ani nepřijde, že zabili člověka. Ani se to pak nevyšetřuje. 2) Ty postavy, které jim vnikly do domu a zabili je, zabili až moc lehce na to, že to nejspíš byli zabijáci. Asi to zrovna byli amatéři. 3) Nepochopil jsem scénu ve vysoké budově. Agenti se udržují ve formě tak, že po schodech vylézají 30 pater. Ve 25. patře se otevřou dveře na schodiště a z nich vyrazí několik zlých postav, které se okamžitě ujmou Muldera. Ten nemá šanci utéct. Zato Scully si nikdo nevšimne a ta v klidu dojde až nahoru. Tam je zařízení, které má za úkol zničit, což se jí povede poměrně lehce a nikdo se jí v tom ani nepokusí zabránit. 4) Uprostřed noci jsou agenti na hřbitově a Scully pronese: "Muldere, mívají hrobníci noční?", protože vidí někoho, kdo jim opět jde po krku. Ne, v tomto díle jsem nemohl brát nic vážně, ani jeden moment. ()

Plus jedna (2018) (S11E03) 

Konečně solidní epizoda v duchu původních sérií. Bohužel výjimka potvrzující pravidlo o nepodařené 11. sérii. ()

Počkat, cože? (2018) (S11E04) 

Po jednom (JEDNOM!) jediném slušném díle (navíc po dlouhé době) opět šok. Parodické díly jsem nikdy neměl rád, ale tohle bylo tak neskutečně stupidní, že nechápu, jak v tom ti herci vůbec mohli hrát a nestydět se za to. A ještě za to brát peníze (pochybuju, že to natočili zadarmo). Odpad nedávám jen z toho důvodu, že to bylo tak neskutečně blbé, že jsem se dvakrát i zasmál. Po dnešku už mne bude stát velké přemáhání pustit si ještě zbylých 6 dílů, ať to mám teda komplet. ()

Ghouli (2018) (S11E05) 

I přes určité zlepšení (zvl. ve srovnání s předchozí příšernou epizodou) se nemůžu dočkat, až shlédnu zbývajících 5 dílů a celý seriál se uzavře. Už jsem se rozhodl. Pak se budu dívat na 100 let staré němé grotesky Chaplina, které svou kvalitou celá nejnovější Akta X hodně přebíjejí :D :D :D ()

Sledující (2018) (S11E07) 

Do Akt X se toto téma nehodí, ale jako satira na přetechnizovaný svět výborné! ()

Můj boj 4 (2018) (S11E10) 

Závěrečná epizoda vcelku ušla, pár věcí se vyjasnilo, ale přesto doufám, že už nikdy žádná Akta X nebudou a že Chris Carter už přestane psát! ()

Související novinky

Dočkají se Akta X rebootu?

Dočkají se Akta X rebootu?

30.03.2023

Jestli je pravda skutečně tam venku, mají se fanoušci seriálových Akta X zřejmě na co těšit. Tvůrce Chris Carter teď totiž v nedávném podcastu naznačil, že se režisér a scenárista Ryan Coogler (Creed… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

28.02.2020

Herec Josh Brolin (Avengers: Endgame) se upsal hlavní roli a taky produkci nového seriálu pro Amazon Outer Range. Na projektu se podílí taky Brad Pitt (12 let v řetězech) a děj se bude točit kolem… (více)

Gillian Anderson jako britská premiérka

Gillian Anderson jako britská premiérka

23.01.2019

Herečka Gillian Anderson známá z kultovního seriálu Akta X nebo televizního Hannibala, byla obsazena do role Margaret Thatcherové ve čtvrté řadě oceňovaného dramatu The Crown. Třetí a čtvrtá řada… (více)

Reklama

Reklama