Reklama

Reklama

Policie New York

(seriál)
USA, (1993–2005), 194 h (Minutáž: 41–66 min)

Hrají:

Dennis Franz, Mark-Paul Gosselaar, Gordon Clapp, Charlotte Ross, Henry Simmons, Jacqueline Obradors, Garcelle Beauvais, Esai Morales, David Caruso (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(261)

Obsahy(1)

Policejní jednotka newyorské policie řeší každý den drsné případy, které často přinášejí velmi netradiční situace. Ale osobitý přístup detektiva Andyho Sipowicze a jeho partnera jim jistě pomůže... (oficiální text distributora)

Recenze (38)

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (4) - 51. ročník (za rok) 1993 - *Nejlepší seriál (drama), *Nejlepší herec v seriálu (drama) - David Caruso, 52. ročník 1994 - *Nejlepší herec v seriálu (drama) - Dennis Franz, 53. ročník 1995 - *Nejlepší herec v seriálu (drama) - Jimmy Smits + nominace (9) - 51. ročník 1993 - Nejlepší herec ve vedlejší roli - Dennis Franz, 52. ročník 1994, 53.ročník 1995 - Nejlepší seriál (drama), 54. ročník 1996 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herec v seriálu (drama) - Jimmy Smits, 55. ročník 1997 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Kim Delaney, 56. ročník 1998 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Kim Delaney, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Jimmy Smits ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nepřátel se nelekejme, na množství trojek a dvojek nehleďme. Dodatečně dopisuju komentář ke kriminálce, která se mně oproti některý nespokojencům moc líbila s hlavním hrdinou a sympaťákem Dennisem Franzem. Ten byl pro mě největší motivací a tahounem při sledování NYPD. Pro mě moc příjemný, lidský a reálný podívání se všemi prolínajícími se postavami policejního sboru s jejich soukromými starostmi a strastmi. Sipowicz byl jedničkovej polda a je to jeden z mála seriálů, které bych si pohodově střihla ještě jednou. Stejně jsem úplně všechny díly nestihla dát. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení mezi všemi "Kriminálkami Dolní Lhota", "Policiemi Horní Lhota" a dalšími zaměnitelnými seriály se záplavou ještě zaměnitelnějších sterilních manekýnů a modelek. Policie New York je sympatický kolektiv, jehož detektivové vás opravdu zajímají a v táhnou do děje. Řeší realistické případy, v čemž jim překážejí zcela reálné překážky a vše činí i se zcela pochopitelnými lidskými chybami. V době vysílání mi kanál, na kterém běžel, šel naladit velmi mizerně, přesto jsem u tohoto díla ochotně vydržel a nedal se ani na chvíli zlákat věhlasnější konkurencí na dalších stanicích. ()

plnyhrnek 

všechny recenze uživatele

Sipowicze jsem si opravdu užíval a první série byly až neskutečné.Totálně ožralý detektiv který je už magor ze své práce dostane od mafianského vraha kulku do prdele když šoustá děvku.Pak se roztáčí kolotoč syrové policejní práce , žádné sofistikované prostředky.ten a ten ho viděl tak si jdem pro něj.Až se člověk divý že nezmagořil daleko dřív.První serie jasná pětka , pak už to je horší Za zmínku stojí David Caruso , který dělal oddělení vražd šéfa a vubec to nebyl takový mentál , jako v serialech později. ()

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jedna z nejlepších detektivek co byla kdy natočená.Případy jsou uvěřitelné, stejně tak chování hrdinů.New York je natolik specifické prostředí s bohatou historií že druhého není.Proč tohle muselo zaniknout, aby dostali přednost neosobní statistické kriminálky, kde je styčný bod vyšetřování sperma nebo vlas uprostřed obří haly.Proto jsem rád že po tolika letech se na prima krimi dočkáme reprízy, sice až od sedmé série.Ale nemusí pršet, stačí když kape... ()

Galerie (188)

Zajímavosti (12)

  • Denis Franz (Detective Andy Sipowicz) a Gordon Clapp (Detective Greg Medavoy) jsou jediní dva herci, kteří se objevili ve všech dílech seriálu. (Pumiiix)
  • Seriál získal v roce 1994 rekordních 27 nominací na cenu Emmy. (Ruuzha)
  • Postava Andy Sipowicz skončila v anketě TV Guide's list - "50 Greatest TV Dads of All Time" na 31 místě. Anketa se konala v roce 2004. (Pumiiix)

Související novinky

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (více)

Reklama

Reklama