Reklama

Reklama

Místo činu

(seriál)
  • Západní Německo Tatort (více)
Trailer
Západní Německo / Německo / Rakousko / Švýcarsko, (1970–2024), 1897 h 8 min (Minutáž: 56–140 min)

Režie:

Houchang Allahyari, Jochen Bauer, Alexander Adolph (více)

Předloha:

Henning Mankell (kniha), Axel Corti (kniha), Werner Kließ (kniha) (více)

Scénář:

Michael Haneke, Kai Hafemeister, Rainer Boldt, Martin Suter (více)

Kamera:

Frank Lamm, Hagen Bogdanski, Axel Block, Wolfgang Treu, Helge Weindler (více)

Hudba:

Klaus Doldinger, Evžen Illín, Johannes Kobilke, Peer Raben (více)

Hrají:

Klaus J. Behrendt, Miroslav Nemec, Udo Wachtveitl, Dietmar Bär, Ulrike Folkerts, Joe Bausch, Andreas Hoppe, Peter Espeloer, Annalena Schmidt (více)
(další profese)

Série(55) / Epizody(1270)

Obsahy(1)

Tatort, neboli Místo činu se v Německu vysílá už od 70. let a je označován za nejoblíbenější a nejdéle vysílanou krimisérii v německy mluvících zemích. Vysílá se pravidelně kažou neděli a garantuje vysokou sledovanost. Každý díl se odehrává v jiném městě, ať už Německa, Rakouska nebo Švýcarska, a kromě soudobých společenských problémů (kriminalita i osobní život detektivů) nabízí pohled i na lokální kolorit (kulturu, architekturu, zvyklosti) daného regionu. (rogue13nasic)

(více)

Recenze uživatele Ouwen k tomuto seriálu (2)

Hamburk - Nickův zákon (2013) (S44E09) 

Chtěl jsem dát původně 4*, ale po 5ti* se hodnocení zvýšilo o 1%, tímto tedy chci tvůrcům poděkovat za svižnou kriminálku, která se nese v duchu Shimanského a nejlepší je, že film je sám o sobě napínavej a docela drsnej. Začneme začátkem: Film dobře navnadí, Schweiger je ihned v obraze a nastává první akční scéna, která je fakt surová, jeden souboj a pak dost slušná přestřelka. Akce ve filmu je hodně drsná a skvělá, Tilovi člověk prostě fandí a krve je taky dost, dál chválím herecké obsazení, které je v pohodě, sem tam dobré hlášky, námět sice není, kdo ví jak originální, ale obsah filmu nenudí a baví to a o to jde, prostředí je docela v klidu, no a to je asi všechno, film utíká, jako voda, takže není moc co chválit a co kritizovat. Ale kamera, ta se sebou hází, akce je však pořád přehledná, jinak co se týče akce... Jsou tu 2 velké akční scény, ta ze začátku a pak jedna na konci, jsou tu pak ještě takové maličkosti, např. sprint za dodávkou. Takže kamera malinko nestabilní, málo akce, ale to se dá překousnout, sice minimum hudby, ale v pohodě. Má to grády, má to koule, napětí a film není nějak natahován. Doufám, že tohle není poslední případ Nicka Tschillera, snad jich bude víc. Tile, měl by ses vysrat na komedie a na romantický filmy, se zbraní ti to šlape líp)) 8/10 ()

Hamburk - Oko za oko (2014) (S45E11) 

Jako kdybych naskočil do rozjetého vlaku. Strašně bídné dialogy několika nudných postav, záporáci jsou fajn, ale přišlo mi to úplně povrchní, včetně jednání všech zůčastněných. Til Schweiger boduje, má charisma, divák mu fízla věří, ale scénář za moc nestojí. Potěší dvě solidní bitky, které maj civilní choreografii a jsou brutální. Na dalšího Tatorta se ale chci podívat. ()

Reklama

Reklama